Nachrichten aus Aserbaidschan

Hooggerechtshof heeft Ali Aliyev . niet vrijgelaten

Baku / 14.02.22 Op 14 februari, bij het Baku Hof van Beroep, “Citizen en Het beroep tegen de beslissing tegen de leider van de partij “Ontwikkeling”, Ali Aliyev, is afgerond. De Hoge Raad bekrachtigde de aanhouding van 5 maanden.

Rufat Safarov, een mensenrechtenactivist die de hoorzitting bijwoonde, zei: hij is, Aliyev’s arrestatie politiek orde genoemd. Hij vertelde ook aan de rechtbank hij is, onder dwang in hechtenis en met de dood bedreigd. Het is ook een duplicaat en Hij zei dat hij in dezelfde cel werd vastgehouden als drugsverslaafden.

Safarov uitte zijn woede over de detentie van Aliyev, een leraar en wetenschapper, samen met criminele elementen.

Wat betreft bedreigingen, voegde hij eraan toe: “het is niet langer repressie, het is fysieke terreur.” en mensen en Hij riep internationale organisaties op niet onverschillig te blijven.

* januariAliyev werd veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf door de Baku Wetgevende District Court op beschuldiging van laster. De zaak werd ingediend door grenswachter Emil Jafarov. De zaak werd in gang gezet door Aliyevs verklaring over het vermoeden van de grensdienst dat er mogelijk overlevenden zijn in de neergestorte Mi-17-helikopter. Jafarov en Een andere officier die het ongeval overleefde, beschreef de verklaringen van Aliyev als laster. -06Â-Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"