Nachrichten aus Aserbaidschan

Overgang van autoritarisme naar democratie in drie fasen

Azerbeidzjan Het heeft een lange weg afgelegd van een weinig bekende Sovjetstaat buiten de USSR tot een land dat een belangrijke rol speelt in de regionale en zelfs Europese politiek. naar Azerbeidzjan Tot dusver heeft het de rol gespeeld van een bondgenoot op het gebied van energiezekerheid.

Azerbeidzjan Het is een land van contrasten. Enerzijds een regime dat weerstand biedt aan externe en interne uitdagingen en probeert te moderniseren en bij de tijd te blijven, anderzijds sociaal hoge niveaus van gelaagdheid, zwakke bescherming van privé-eigendom, hoge niveaus van corruptie en onafhankelijk van landen met monopolies in de economie, productie, handel en dienstensector. rechtbank Het is een land zonder systeem en een wereldleider in schending van mensenrechten en vrijheden.

Staatshoofd sinds 1993, Haydar Na de terugkeer van Aliyev aan de macht na een onderbreking van 8 jaar, kwam de familie Aliyev, die feitelijk het land regeerde, tot stilstand.

Schattingen over gezinsbeheer zijn tegenstrijdig. Dit is nieuw tijdens de post-Sovjet-transformatie. politiek systeem en socialepolitiek de vorming van relaties, de herverdeling van eigendom, voor macht politiek cultuur, burgerlijke positie, nationaal De strijd van clan en territorium, die de aard van het denken bepaalde, vond plaats in omstandigheden van externe destructieve invloeden.

Tegelijkertijd, door de interne en externe stabiliteit van de staat te waarborgen en te handhaven, de territoriale integriteit van het land te herstellen. Minister Om nog maar te zwijgen over de belangrijke rol van Aliyev, namelijk het gebrek aan territoriale integriteit, die de afgelopen 35 jaar de belangrijkste oorzaak is geweest van vele tragedies, verliezen en tegenslagen in verschillende aspecten van het leven.

De verwachtingen van politieke, sociale en economische kringen dat de situatie in het land na de 44-daagse oorlog zou veranderen in de richting van solidariteit van regering en gemeenschap, kwam niet uit.

De regering bestuurt het land nog steeds met strikte controle op alle gebieden, maar verandert voortdurend haar personeel en trekt jonge gezinsfunctionarissen aan die loyaal zijn aan het gezin.

Maar niet alles is wat het lijkt.

De samenleving wordt geconfronteerd met een gebrekkig beheer, dat zich op verschillende terreinen laat voelen: prijzen, tarieven. verplicht groei, sociaal gebrek aan publieke middelen voor behoeften, pogingen om de vrijheid van meningsuiting te beperken.

Dit is in een tijd waarin jonge ambtenaren belangrijke verantwoordelijkheden op zich nemen in probleemgebieden. De feiten van mishandeling en ontslag van een groot aantal jongeren zijn al geregistreerd. De hoop dat zij de motor van de vooruitgang zullen zijn, neemt met de dag af, en dit baart deskundigen zorgen.

Er worden afzonderlijke inspanningen geleverd om de aandacht van de president te vestigen op groeiende problemen.

samenleving sociaal-Zelfs vóór de 44-daagse oorlog, die de groeiende ontevredenheid over de oplossing van economische en sociaal-politieke problemen aanzienlijk verminderde, wet Ik heb vaak nagedacht over het voorstel om een ​​model van versnelde overgang naar een nieuw politiek systeem in te voeren dat ervoor zal zorgen dat de belangen van de elite, de samenleving en de staat op één lijn worden gebracht, om een ​​rechtvaardige, sociaal verantwoordelijke staat te creëren die gelijkheid erkent voordat de mensen. .

Naar mijn mening, Azerbeidzjan om de realisatie van het creatieve potentieel van de hele samenleving te versnellen, om een ​​einde te maken aan armoede en de schending van mensenrechten en vrijheden, nationaal Er moeten dringend besluiten worden genomen over de herstructurering van het politieke en economische systeem om consensus onder de rijke landen te bereiken en de plaats in te nemen die het verdient.

Ongeacht de regeringsvorm kan de overgang van autoritair naar democratisch bestuur 15 jaar duren.

Deze periode parlement De intervallen tussen de verkiezingen worden bepaald volgens de vijfjarige actieplannen.

Een van de twee regeringsvormen kan van toepassing zijn – monarchie en Ministerparlement aankunnen.

monarchie

De monarchale staatsvorm voorziet in de overdracht van de bevoegdheden en kwalificaties van de vorst aan het huidige staatshoofd en de overgang van een absolute monarchie naar een constitutionele monarchie.

1 etappe. Absolute monarchie – een monarchie die de macht van de monarch impliceert en door niets of niemand wordt beperkt. In een absolute monarchie zijn alle autoriteiten volledig ondergeschikt aan de monarch en kan de wil van het volk formeel worden uitgedrukt, bijvoorbeeld via een adviesorgaan. (Wikipedia)

2e etappe. Dualistische monarchie (lat. Dualis – dual) – de grondwet van het gezag van de vorst op het gebied van wetgeving en parlement beperkt door een soort constitutionele monarchie (nu Marokko, Jordanië), maar waar de vorst de vrijheid heeft om beslissingen te nemen. De vorst heeft het recht een regering te benoemen (Wikipedia).

3e etappe. Parlementaire monarchie is een vorm van constitutionele monarchie waarin de monarch geen echte macht heeft en representatieve functies vervult.

In een parlementaire monarchie is de regering verantwoording verschuldigd aan het parlement, dat meer macht heeft dan enig ander staatsorgaan (dit kan van land tot land verschillen. Brittannië, Japan). (Wikipedia)

In alle drie de soorten monarchieën wordt de macht geërfd of benoemt de vorst zijn opvolger.

Minister-parlementair bestuur

1 etappe. president dualistische republiek. Een belangrijke rol in het systeem van staatsorganen, dat de bevoegdheden van het staatshoofd en het regeringshoofd in handen van de president verenigt. Sterk toepassen macht van de president, wetgeving is parlement geconcentreerd in zijn handen.

2e etappe. Presidentieel-Parlementaire Republiek. De president benoemt de ministers van Energie en het hoofd van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het controleert het buitenlands beleid en de veiligheid. De regering wordt gekozen door het parlement, parlement Afgevaardigden worden gekozen door middel van evenredige vertegenwoordiging.

De regering legt verantwoording af aan het parlement.

3e etappe. Parlementair-presidentiële republiek.

De functies van de voorzitter zijn representatief. Het parlement vormt de regering die het binnenlands en buitenlands beleid vormgeeft en uitvoert. De president treedt op als bemiddelaar en heeft het recht om de volgende vervroegde parlementsverkiezingen uit te schrijven als zich een interne politieke crisis voordoet die de parlementaire krachten niet binnen de door de wet voorgeschreven termijn kunnen oplossen.

In alle drie de fasen behoudt de gevestigde exploitant zijn positie tot het einde van de overgangsperiode van 15 jaar. plaatsvervangend voorzitter veranderen kan doen.

Na deze periode worden algemene of parlementaire presidentsverkiezingen gehouden.

Ongeacht een van de twee regeringsvormen, in alle stadia van de transitie hervormingen en aanverwante procedures moeten worden uitgevoerd en uitgevoerd.

1 etappe.

– Onder de president wordt een raad van deskundigen ingesteld, waarin bekende deskundigen op het gebied van economie, recht, veiligheid en hervormingen zitting hebben, die operationele beslissingen voorbereidt om de situatie op verschillende gebieden te verbeteren, en ook een strategisch hervormingsplan ontwikkelt. betrokkenheid van de overheid. Het houdt toezicht op de uitvoering van de door de voorzitter goedgekeurde besluiten van de Raad.

– Kapitaalamnestie werd aangekondigd,

– Algemene amnestie, behalve voor degenen die daadwerkelijk bewezen misdaden hebben gepleegd.

2e etappe.

– aan de president verslag doen van De deskundigenraad zet zijn werkzaamheden voort, Vrij parlementsverkiezingen worden gehouden, het parlement wordt gevormd door de regering,

– Er worden maatregelen genomen om de deelname van het maatschappelijk middenveld aan het leven van het land te vergroten,

– volledige vrijheid van meningsuiting wordt verleend,

– Er worden omvangrijke hervormingen doorgevoerd die zijn voorbereid door de commissie van deskundigen.

3e etappe.

De regering van het land is het volk Vrij gaat naar de bij testament gekozen raad. De president fungeert als een symbool van de staat.

Wat denk je?

Actieplan voor de overgang van autoritarisme naar democratie

Vormen van staatsstructuur hervormingsbeleid
Stadia monarchie Presidentieel-parlementaire managementmethode
een. Absolute monarchie – een monarchie die de macht van de monarch impliceert en door niets of niemand wordt beperkt. In een absolute monarchie zijn alle autoriteiten volledig ondergeschikt aan de monarch en kan de wil van het volk formeel worden uitgedrukt, bijvoorbeeld via een adviesorgaan. (Wikipedia) president dualistische republiek. Een belangrijke rol in het systeem van staatsorganen, dat de bevoegdheden van het staatshoofd en het regeringshoofd in handen van de president verenigt. Sterk toepassen macht van de president, wetgeving is parlement geconcentreerd in zijn handen. – Onder de president wordt een raad van deskundigen ingesteld, waarin bekende deskundigen op het gebied van economie, recht, veiligheid en hervormingen zitting hebben, die operationele beslissingen voorbereidt om de situatie op verschillende gebieden te verbeteren, en ook een strategisch hervormingsplan ontwikkelt. betrokkenheid van de overheid. Het houdt toezicht op de uitvoering van de door de voorzitter goedgekeurde besluiten van de Raad.
– Kapitaalamnestie werd aangekondigd,
– Algemene amnestie, behalve voor degenen die daadwerkelijk bewezen misdaden hebben gepleegd.
2e. Dualistische monarchie (lat. Dualis – duaal) – een type constitutionele monarchie (nu Marokko, Jordanië), waarin de bevoegdheden van de vorst bij wet beperkt zijn tot de grondwet en het parlement, maar waarin ze de vrijheid hebben om beslissingen te nemen. De vorst heeft het recht een regering te benoemen (Wikipedia). Presidentieel-Parlementaire Republiek. De president benoemt de ministers van Energie en het hoofd van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Het controleert het buitenlands beleid en de veiligheid. De regering wordt gekozen door het parlement en de afgevaardigden worden gekozen door middel van evenredige vertegenwoordiging.
De regering legt verantwoording af aan het parlement.
– aan de president verslag doen van De deskundigenraad zet zijn werkzaamheden voort, Vrij parlementsverkiezingen worden gehouden, het parlement wordt gevormd door de regering,
– Er worden maatregelen genomen om de deelname van het maatschappelijk middenveld aan het leven van het land te vergroten,
– volledige vrijheid van meningsuiting wordt verleend,
– Er worden omvangrijke hervormingen doorgevoerd die zijn voorbereid door de commissie van deskundigen.
3. Parlementaire monarchie is een vorm van constitutionele monarchie waarin de monarch geen echte macht heeft en representatieve functies vervult.
In een parlementaire monarchie is de regering verantwoording verschuldigd aan het parlement, dat meer macht heeft dan enig ander staatsorgaan (dit kan van land tot land verschillen. Brittannië, Japan). (Wikipedia)
Parlementair-presidentiële republiek.
De functies van de voorzitter zijn representatief. Het parlement vormt de regering die het binnenlands en buitenlands beleid vormgeeft en uitvoert. De president treedt op als bemiddelaar en heeft het recht om de volgende vervroegde parlementsverkiezingen uit te schrijven als zich een interne politieke crisis voordoet die de parlementaire krachten niet binnen de door de wet voorgeschreven termijn kunnen oplossen.
De regering gaat over naar een parlement dat is gekozen door de vrije wil van het volk. De president fungeert als een symbool van de staat.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"