Nachrichten aus Aserbaidschan

Wetenschappers hebben de grootste schokgolf in het universum waargenomen

astronomen radiobereik grootste in het universum blazen van de golf detailfoto’s kunnen maken. Waargenomen schokgolflengte Melk Pad uit de melkweg 60 keer groter en hij is in de ruimte met de snelheid van het licht al in een snel tempo 200 miljoen jaar overal verspreid. Volgens wetenschappers is de schokgolf melkwegcluster ontstaan ​​als gevolg van de aanrijding. Deze studies van wetenschappers Plaats 730 miljoen lichtjaar van de aarde ver weg Abell 3667 gekoppeld aan een object met de naam Het object in kwestie is een cluster van sterrenstelsels. In feite bestaat het Abell 3667-object echter uit 2 melkwegclusters. en deze ballen botsten. In totaal waren meer dan 550 individuele sterrenstelsels bij dit proces betrokken.

De meeste telescopen kunnen dit proces niet waarnemen. Als gevolg van de botsing van de melkwegballen ontstond echter een grote schokgolf. en deze schokgolf is alleen in het radiobereik te zien. Wetenschappers in dit onderzoek MeerKAT Volgens de onderzoekers is de schokgolf in kwestie een miljard provincie eerder gevormd. precies 1 miljard Jaren geleden begonnen twee clusters van sterrenstelsels, waaronder Abell 3667, met elkaar te botsen. Door de combinatie van dergelijke objecten komt zo’n grote hoeveelheid energie vrij. hij is, energie vergelijkbaar met deze energie van de oerknal is tot nu toe niet gevallen.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"