Nachrichten aus Aserbaidschan

Tokayev schrijft vier Russische universiteiten in voor beursprogramma’s

Bolashak is een populair studiebeursprogramma van de overheid in Kazachstan. Sinds de start in 1993 heeft het programma wereldwijd 11.000 mensen geholpen, voornamelijk in de Verenigde Staten. en Hij studeerde aan prestigieuze Britse universiteiten.

Echter Minister Kasım-Jomart Tokayev voegde onlangs vier laaggeplaatste Russische universiteiten toe aan de lijst van universiteiten van het programma. Minister januariHij zei dat het studiebeursprogramma zich zou moeten richten op Russische technologiescholen.

Critici van zijn beweging beslissen politiek Ze zeggen dat je gemotiveerd bent. Sommige afgestudeerden van Bolashak maken zich zorgen over de lage kwaliteit van het onderwijs in Rusland.

Critici zien het bevel van Tokayev als een blijk van loyaliteit aan Moskou. Moskou januari Tijdens de protesten stuurde hij op uitnodiging van Tokayev CSTO-troepen om hem bij te staan ​​en tijdelijk gestationeerd in Kazachstan. sneeuwHij nam de fles. Tijdens de protesten kwamen honderden mensen om het leven.

Heeft kennis van Kazachstan en Het Bolashak-programma, dat getalenteerde jonge mensen stuurt om te studeren aan buitenlandse topuniversiteiten, dekt alle kosten. Afgestudeerden keren na het behalen van hun diploma terug naar hun geboorteplaats en verbinden zich er ten minste vijf jaar te werken.

Het door Bolashak geleide International Centre for Programs in Kazachstan voegt universiteiten toe aan de lijst en kijkt naar drie van ’s werelds meest prestigieuze ranglijsten: Quacquarelli Symonds en Times Higher Education. en Academische ranglijst van werelduniversiteiten (Shanghai Ranking).

De universiteit die in de lijst van Bolashak moet worden opgenomen, moet in ten minste twee van deze ranglijsten tot de 250 beste universiteiten behoren. Maar de vier op de lijst Rusland van de Universiteitniet geldig.

Vermeld namens Tokayev Rusland universiteiten zijn onder meer: Bauman Technische Staatsuniversiteit van Moskou, spindel Nucleaire Onderzoeksuniversiteit, Natuurkunde van Moskou en Instituut voor Technologie en Staatsuniversiteit van Petersburg. Geen van hen behaalde een van de 250 beste plaatsen in het klassement.

In antwoord op een vraag van RFE/RL zei het Centrum voor Internationale Programma’s dat het Tokajevs bevel was.

Het programma staat tot nu toe in de lijst Rusland universiteiten staan ​​relatief hoog in academische rankings Ali gekozen uit scholen. Russische Staatsuniversiteit en Er waren verschillende medische scholen onder hen.

Geavanceerde auditing aan de Universiteit van Manchester, Engeland en een voormalige Bolashak-veteraan met een graad in systeemtechniek hij is, Rusland loopt ver achter op westerse landen op het gebied van technische technologie.

„Om geavanceerde technologieën te leren, moet je in het Westen studeren, niet in Rusland“– zei een afgestudeerde van Bolashak, die zijn naam niet wilde geven.

Een andere voormalige Bolashak-deelnemer zei: hij is, Engels studeren aan westerse universiteiten biedt extra voordelen.

„Exacte wetenschappen in een zich snel ontwikkelende wereld en Leerboeken op het gebied van technologie worden voortdurend bijgewerkt. en De laatste wetenschappelijke informatie is in het Engels“– Afgestudeerd aan University College London, PhD in chemische technologie Asya Ermuksambetova zei.

„Dit is het Rusland van Tokajev“ en Vladimir PoetinHet is een poging om loyaliteit aan God te tonen. Na de hulp van CSTO verhuisde Tokayev met concrete actie naar Moskou. Poetin Hij had zich als supporter moeten tonen“ politiek analist Salkar verpleegster zei. Volgens dat volgens ditRusland hoopt ook dat Kozakken het land zullen aanbidden tijdens hun studie aan Russische universiteiten.

„Ik zou het geen educatief partnerschap willen noemen. Het doel is om pro-Russische experts op te leiden. en Rusland zal daarbij helpen“– Nurseit heeft het de radio verteld.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"