Nachrichten aus Aserbaidschan

Rusland zegt humanitaire corridors te openen

VN Meer dan 1,7 miljoen Oekraïners, voornamelijk vrouwen, kinderen en De bejaarden zouden het land hebben verlaten.

Rusland Oekraïne’s Kiev Hij zei dat op 8 maart humanitaire corridors zouden openen om burgers uit verschillende steden te evacueren. Oekraïne Hoewel hij het plan verwelkomt, is hij nog steeds sceptisch. Omdat Moskou tot nu toe alleen voor Rusland is en bondgenoot evacueert Wit-Rusland

Tijdens de derde onderhandelingsronde van gisteren was er geen significante vooruitgang bij het openen van veilige corridors.

dezelfde routes

Rusland Ministerie van Defensie in de ochtend Moskou-tijd 10Hij zei dat de gangen open gaan. Rusland humanitaire corridors volgens dit Kondigt „stiltemodus“ aan.

KievMarioepol, Charkov en Evacuatieroutes vanuit Sumy worden weer omgeleid naar Wit-Rusland of Rusland. Oekraïne Hij had het aanbod eerder afgewezen.

Oekraïne zei het leger op 7 maart volgens ditHet vertraagde het Russische offensief. „Ondanks de offensieve operatie van de vijand is het tempo van de troepenopmars aanzienlijk vertraagd“, zei hij. – Er staat uitleg.

De generale staf van de strijdkrachten van Oekraïne in de ochtend van 8 maart in het zuiden en oosten van het land en Hij verdedigde zijn positie in het noorden en zei dat Kiev en de noordelijke stad Chernigov in Oekraïense handen waren.

Deze verklaringen konden niet onafhankelijk worden geverifieerd.

Meer dan 1,7 miljoen vluchtelingen

VNHoofd Humanitaire Zaken Martin Griffis Tijdens een bijeenkomst van de Veiligheidsraad op 7 maart drong hij er bij de mensen op aan om een ​​veilige uitgang te creëren om ‚in de richting te gaan die ze kiezen‘.

Griffiths zegt: hij is, Het team dat naar Moskou wordt gestuurd, zal samenwerken met het Russische leger om de distributie van humanitaire hulp te versterken. HIJ, VN en Hij zei dat zijn partners voedsel hebben uitgedeeld aan honderdduizenden mensen.

Meer dan 1,7 miljoen Oekraïners, voornamelijk vrouwen en kinderen, zijn ontheemd sinds de Russische invasie van 24 februari door de VN. en De bejaarden zouden het land hebben verlaten.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"