Nachrichten aus Aserbaidschan

De Hubble-ruimtetelescoop heeft de verste sterren ontdekt die we vanaf de aarde kennen.

Bekend Hubble Hoewel de telescoop al 32 jaar oud is, heeft hij een nieuw record gevestigd. Soortgelijk. hij is, De telescoop heeft de verste ster van de aarde ontdekt tussen de sterren die ooit zijn ontdekt. Volgens de verkregen informatie is de ontdekking van het stellaire heelal eerst miljard Zoals verwacht is de ster al de ruimte in gestuurd James Webb Het wordt een van de belangrijke observatieobjecten voor de telescoop. In tegenstelling tot het vorige record is de nieuwe ster een grote stap in het verleden.

Soortgelijk. hij is, Vanaf het ontstaan ​​van het verste sterrenuniversum dat eerder door Hubble is ontdekt 4 miljard provincie is later ontstaan. De nieuw ontdekte ster bevindt zich echter ver van de aarde. hij is, het licht op ons 12.9 miljard provincie kwam binnen. Met andere woorden, wetenschappers kijken naar de oudste tijden van het universum door de betreffende ster te observeren. Eerder werden objecten gevonden die zich op zo’n afstand bevonden. Eerder ontdekte objecten maken echter deel uit van de vroegst waargenomen sterrenstelsels. ster ballen er was.

Moet worden opgegeven hij is, nieuwste oudste ster ontdekt Earendel kreeg zijn naam. van de ster van Earendel dubbelstersysteem Het is nog niet vastgesteld of het behoort tot Maar gewoonlijk hoge massa sterren In de regel hebben ze kleinere stellaire buren. wetenschappers geloven dat hij is, De helderheid van de ster zal enkele jaren hoog blijven. Al dit jaar zal de James Webb-telescoop de ster Earendel observeren. Dankzij de hoge gevoeligheid van de telescoop voor infrarood licht, zal het mogelijk zijn om meer over Earendel te leren.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"