Nachrichten aus Aserbaidschan

De klacht van Eldar Hasanov en zijn kinderen was niet ‘nee’

Voormalig procureur-generaal en Ambassadeur Eldar Hasanov 10 Hij en zijn drie kinderen werden veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. en Ook andere familieleden meldden zich aan. Hoewel het gerechtshof van Bakoe ongeveer een maand lang een hoorzitting hield over deze klachten, veranderde het resultaat niet. Op 5 april werd besloten het besluit te handhaven.
Kinderen van oud-ambassadeur in hof van beroep en andere familieleden traden op als belanghebbende. Omdat het grootste deel van het onroerend goed dat in beslag is genomen door het Strafhof van Bakoe, hun eigendom is. Dat stond ook in de klachten. hij is, Hasanov was geenszins een ambassadeur toen sommige van de in beslag genomen goederen in beslag werden genomen. Deze omvatten voorouderlijke eigendommen die in 1994 zijn gekocht.
Hasanov Roemenië, Servië, Bosnië en Tijdens zijn ambtstermijn als ambassadeur van zowel Herzegovina als Montenegro werd 17 miljoen 931 duizend 316 manat voedsel toegewezen uit de fondsen die waren toegewezen voor de aankoop, reparatie en bouwwerkzaamheden van de ambassadegebouwen. en beschuldigd van verspilling
De voormalige ambassadeur zei ook in het hof van beroep: hij is, voelt zich niet schuldig. Volgens dat volgens dit, de beschuldigingen zijn een reeks woorden en er is geen bewijs geleverd om ze te staven. Hasanov benadrukte dat de beslissing bij bevel was genomen en eiste de nietigverklaring ervan. en eiste zijn vrijspraak.
Echter iep De jury, onder voorzitterschap van Rahimov, beschouwde zijn verklaring uit zelfverdediging. hasanov en De bezwaren van de nabestaanden werden niet ingewilligd.
“Helaas hij is, Het hof van beroep veranderde een zo overduidelijk ongegrond besluit niet, maar handhaafde het zonder de puntkomma aan te raken. Uit de uitspraak van het hof van beroep Ali We gaan in beroep bij de rechtbank’, vertelde de advocaat van de voormalige ambassadeur, Javad Javadov, aan RFE/RL.
De lijst met in beslag genomen eigendommen omvat een landhuis in de nederzetting Nardaran, een stuk grond in Bakoe in het district Nesimi, Absheron. en Er zijn ook appartementen in de wijk Yasamal en in Budva, Montenegro.
Eldar Hasanov grootschalige verduistering, misdaad pad Hij wordt beschuldigd van witwassen, machtsmisbruik, misbruik van begrotingsmiddelen.
1995-20In de jaren negentig was Hasanov de procureur-generaal van Azerbeidzjan en later de ambassadeur van verschillende landen.20Hij werd op 13 augustus 2006 vastgehouden. Hij werd berecht in een strafzaak tegen functionarissen van het ministerie van Buitenlandse Zaken die in onderzoek waren door de Staatsveiligheidscommissie. Op 24 augustus werd de strafzaak tegen Hasanov geseponeerd.
Hasanov pleit onschuldig en zegt dat de beschuldigingen ongegrond zijn. De voormalige ambassadeur beweerde hij is, specifieke cijfers vertegenwoordigd in macht politiek Ze logen tegen de president over de zaak.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"