Nachrichten aus Aserbaidschan

Hoeveel dagen duurt het om een ​​iPhone 13 te kopen in Azerbeidzjan?

Elk jaar publiceren internationale onderzoeksbureaus een studie over het aantal dagen dat iPhone-kopers in verschillende landen moeten werken zodra een nieuwe iPhone op de markt komt. De meeste van deze onderzoeken bevatten echter geen informatie over Azerbeidzjan. We zijn te lui om de methode van die bedrijven te berekenen. en Op basis van de informatie van onze statistiekencommissie hebben we berekend hoeveel dagen een Azeri nodig heeft om de iPhone 13 Pro te kopen.

Picodi.com onderzoeksbureau voor 2021 verslag doen van5,9 dagen om 1 Amerikaanse iPhone 13 Pro te kopen, Zwitsers 4,4 dagen Noors 7,2 dagen, Japans 10.2 dagen en Turkse burgers moeten 92,5 dagen werken. Deze cijfers zijn de prijs van de iPhone 13 Pro-versie met 128 GB intern geheugen, die officieel te koop is in het land waar de berekening wordt gemaakt. en Het wordt berekend op basis van het totale officieel aangegeven gemiddelde salaris in dat land.

Om dezelfde rekenmethode toe te passen in Azerbeidzjan hebben we gekeken naar de prijs van de iPhone 13 Pro, die officieel in Azerbeidzjan te koop is. We waren er getuige van dat de iPhone 13 Pro met 128 GB intern geheugen in Azerbeidzjan werd verkocht voor maar liefst 2.899 manats in contanten.

Tot 2022 dezelfde rekenregel toepassen volgens dit We hebben het gemiddelde maandsalaris gevonden zoals voorspeld door de statistiekcommissie. Volgens de commissie volgens dit Het gemiddelde salaris, dat in 2021 742 manat 80 kopeken was, wordt dit jaar geschat op 807 manat 60 kopeken. Aangezien er gemiddeld 21 werkdagen per maand zijn, delen we dit geschatte bedrag door deze 21 cijfers en stellen vast dat het gemiddelde dagsalaris van een statistisch Azerbeidzjaans voor 2022 38 manat 45 kopeken is.

Volgens deze berekening, als we er rekening mee houden dat de iPhone 13 Pro die in Azerbeidzjan te koop staat 2.899 manats kost, heeft de gemiddelde Azerbeidzjan 75,3 dagen nodig om dit apparaat te kopen.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"