Nachrichten aus Aserbaidschan

“Er was niemand om hen voor te bereiden op oorlog.” Soldaten die de oorlog opgeven

Teleurgesteld door zijn gebrek aan discipline, vertelde de soldaat zijn vrouw over zijn plan om het leger te verlaten en terug te keren naar het burgerleven nadat zijn contract afliep.

19-jarige contractsoldaat Igor Ivkin Hij werd op 8 maart in Oekraïne vermoord. Haar man sprak met RFE/RL’s North.Realities over haar teleurstelling over het leger voorafgaand aan de dood van haar man.

Ivkin uit Pskov eind december 2021 Oekraïne naar de grens gestuurd. Rusland voorzitters Vladimir PoetinTroepen waren al geconcentreerd aan de grens onder bevel van Syrië.

“Je bent geen man als je niet in het leger dient”

Op 7 februari, zijn 23-jarige vrouw Julia Ivkina geeft geboorte aan hun dochter Xenia. Ivkin krijgt vier dagen vakantie om zijn dochter te ontmoeten.

“Pas toen kwam het onder onze aandacht. Hij zou een geweldige vader zijn. Hij liet me ‘s nachts rusten, wiegde zijn dochter, verschoonde luiers. Hij noemde me ‘koningin’ en zijn dochter ‘prins’. – Dit is Julia die spreekt.

Ivkin is op 30 maart begraven in het dorp Vorontsovo bij Pskov en is een van de duizenden Russische soldaten die zijn gesneuveld in Oekraïne. Poetin arriveerde op 24 februari in Oekraïne sneeuwHet aantal slachtoffers in de oorlog die hij begon was erg klein.

“De laatste keer dat hij belde, had hij het over de verschrikkelijke situatie daar en de dood van zijn kameraden.” Ik weet niet precies hoeveel mensen zijn omgekomen. Maar ze lagen altijd onder vuur, hij zei dat hij er alles aan zou doen om in leven te blijven. Het belangrijkste was om naar huis terug te keren. ” – zei Julia.

door vrouw volgens ditIvkin geloofde hij is, “Als je niet in het leger dient, ben je geen man.” HIJ IS volgens dit Hij ging ook in het leger en tekende een profcontract. Hij wilde ook geld sparen en eigendommen bezitten.

frustratie

Haar man zegt echter dat hij al snel teleurgesteld is. Vooral st. Na te zijn gestuurd naar de 25e Brigade in Luga, in de buurt van St. Petersburg.

‘Igor vond het helemaal niet leuk. De uitrusting was oud en kapot. Niemand maakte ze klaar voor de strijd.’ – Dit is Julia die spreekt.

Gefrustreerd door het gebrek aan discipline, vertelde de soldaat zijn vrouw over zijn plan om het leger te verlaten en terug te keren naar het burgerleven nadat zijn contract afliep.

“We hebben elkaar gezien toen we dat weekend naar Pskov kwamen. Toen hij thuiskwam, vloekte hij veel en zei dat hij alles daar zat was.” – zei Julia.

Ivkin zei dat er niet genoeg eten was, dat iedereen op de afdeling graag dronk en dat velen van hen drugs gebruikten.

Nu Rusland Hij bereidt zich voor op een nieuwe aanval op Oost-Oekraïne. Oekraïne en Westerse functionarissen waarschuwen dat de aanval zal intensiveren.

Wat de verliezen van Rusland betreft, Oekraïne sneeuwvan de partij 20 Hij beweert er meer dan duizend te hebben verloren. Rusland Tot nu toe is het cijfer één keer bekend gemaakt – 1.351 soldaten werden gedood.

20-40 procent

Ondertussen zijn er berichten over een toename van het aantal soldaten dat weigert ten oorlog te trekken, wat Rusland een “speciale militaire operatie” noemt. naar een berekening volgens ditTot 40 procent van de troepen die onlangs uit Oekraïne zijn teruggetrokken, weigert terug te keren.

Dienen in het Verre Oosten in de Amoer-regio Paul De soldaat zou veertig dagen in de oorlog hebben gevochten en weigerde terug te keren naar Oekraïne nadat hij naar Rusland was gestuurd om zich te hergroeperen. Haar moeder, Yelena, vertelde RFE/RL.

Agora rechtsbijstand NGOoprichter Pavel Chikov Schreef op Telegram hij is, Meer dan duizend militairen in minstens zeven provincies en spindel De bewaker weigerde naar Oekraïne te gaan.

Conflict Intelligence Team controleert open source informatie over het Russische leger NGOoprichter Ruslan Leviyev vertelde de tegenwoordige tijd hij is, het werkelijke cijfer kan behoorlijk groot zijn. Volgens dat volgens ditdeze weigeringen hergroeperen zich in Rusland en Pogingen om de militaire operaties in Oost-Oekraïne te hervatten, kunnen ernstig worden beschadigd.

“Het fenomeen van weigering begint systematisch te worden. Dergelijke troepen zijn te vinden in elke eenheid die terugkeert uit Oekraïne volgens ditTerug uit Oekraïne en gecontracteerde soldaten klaar om teruggestuurd te worden 20-40% weigert terug te keren naar oorlog” – zei Leviyev.

Tenzij de naam van de invasie “oorlog” is…

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"