Nachrichten aus Aserbaidschan

Rusland viel aan van alle kanten van de frontlinie

Rusland Het leger viel alle kanten van de frontlinie in Oekraïne aan.

UNIAN meldt: hij is, doe het Oekraïne Minister Zei Alexei Arestovich, adviseur van het hoofd van de afdeling.

HIJ, sneeuwHij zei dat de beslissing vreemd was.

“Het is mogelijk, Poetin Hij besloot de operaties zelf te monitoren. Ze proberen overal aan te vallen. Aanvallen worden niet alleen in Donbas geregistreerd, maar ook in Kherson en Krivoy Rog. voorheen Zaporozhye en Ook in de buurt van Nikolaev sneeuwDe activiteit van de andere partij werd waargenomen.”

Onthouden hij is, Rusland In februari 2014 annexeerde het de Autonome Republiek van de Krim in Oekraïne. Daarna lanceerde hij militaire operaties in de Donbas-regio van Oekraïne. Als gevolg hiervan heeft Donetsk en Het grootste deel van de regio Loehansk kwam onder controle van de separatisten. Slagen van de strijdkrachten van Oekraïne en Het zogenaamde Donetsk, gesteund door Rusland en Hij ging onder de militanten van de Luhansk-republieken. Moskou heeft elke betrokkenheid bij de gevechten ontkend.

na 2020beginnend bij het einde Oekraïne en Rusland De betrekkingen tussen de twee landen werden nog gespannener en schendingen van het staakt-het-vuren op de contactlijn in Donbas werden regelmatig. Bondgenoten van Oekraïne, waaronder de Verenigde Staten, worden gemilitariseerd en financieel officieel KievZe benadrukten dat ze niet rechtstreeks in het conflict zouden ingrijpen, zelfs niet als ze zouden helpen.

Op 21 februari 2022 heeft de Russische president Vladimir Poetin, Poetin In zijn toespraak tot de natie zei hij dat Oekraïne twee zogenaamde republieken erkent die in de Donbas-regio zijn opgericht. Hij ondertekende een decreet over deze kwestie.

Op 24 februari 2022 verklaarde de Russische strijdkrachten de “denasificatie” van Oekraïne. en demilitarisering ”(zuivering van de elementen van het nazisme) en ontwapening) en Donetsk en Om de “territoriale integriteit” van de “republieken” van Loehansk in het oosten, zuiden (Krim) van het land te waarborgen en aangevallen vanuit het noorden (Wit-Rusland). De zogenaamde “speciale militaire operatie” in Rusland heeft tot dusver een aantal Oekraïense steden bezet, waaronder Cherson en Melitopol. Duizenden burgers werden gedood en miljoenen ontheemd. Van de eerste dagen van de oorlog tot West-Rusland sneeuwHet legde de zwaarste economische sancties op. land van herkomst nationaal De munt ervaart een ineenstorting van de roebel. Voor het eerst hadden deze sancties ook gevolgen voor de humanitaire sfeer.

Daarnaast is het Internationaal Strafhof (Den Haag) een onderzoek gestart naar misdaden tegen de menselijkheid in verband met de Russische agressie tegen Oekraïne.

let’s note hij is, inclusief Azerbeidzjan VN De absolute meerderheid van de leden komt van het Krim-schiereiland. en Donbas wordt erkend als het grondgebied van Oekraïne.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"