Nachrichten aus Aserbaidschan

Waarom verloopt de Russische aanval op Donbas traag?

Het Russische offensief op Donbas was geen bliksemsnelle operatie die de Oekraïense troepen beslissend versloeg. Waarom? Wat betekent dit voor het verloop van de oorlog? RFE/RL-correspondent Mike Ekel schrijft dat deze vragen onderwerp zijn van wijdverbreide speculatie.

„Pas toen kwam het onder onze aandacht hij is, Het is teleurstellend“, zei hij. Rusland Zegt Igor Girkin, een beroemde militaire commandant en voormalig inlichtingenofficier die een sleutelrol speelde toen de oorlog uitbrak in Donbas in 2014.

Op z’n best…

„Dit is het beste scenario“, zei hij. hij is, vijand met grote verliezen (natuurlijk) hij is, Voor beide partijen) zal het geleidelijk uit de Donbas worden verwijderd, wat weken of zelfs maanden kan duren. De vijand wordt meestal behendig en resoluut verdedigd in de situatie. en „Hij controleert zijn troepen“, schreef hij op 28 april op Telegram.

twee weken daarvoor Rusland De bekende veteraan van de special forces gaf een strenger oordeel. HIJ, Rusland president Vladimir Poetindirect video- „Vladimir Vladimirovich, zijn we in oorlog of zijn we aan het masturberen?“

Rusland, dat op 24 februari zijn agressie tegen Oekraïne begon, ligt in het noorden van het land. Kiev, kon Chernigov de provincies niet veroveren. Daarna, de krachten en aangekondigd dat het was gericht op de zuidelijke delen.

Donetsk in Donbas en Delen van de regio Loehansk staan ​​sinds 2014 onder controle van door Rusland gesteunde separatisten. Poetin verklaarde zich voor de invasie onafhankelijk.

zorg van Oekraïne

In de taal van de Russische autoriteiten zijn deze twee regio’s echter „compleet“. Vrij Hoe gaat het?

„Het is onduidelijk of de operatie zal mislukken“, zegt de directeur van Rochan Consulting in Polen. en zei defensie-analist Konrad Muzika.

„Mijn bronnen in Oekraïne maken zich grote zorgen over de activiteiten van Rusland rond Izyim“, zei Muzyka, eraan toevoegend dat het „te vroeg“ is om te zeggen dat de Donbas-operatie niet heeft plaatsgevonden.

Izyum is een strategisch gelegen stad in het oosten van Oekraïne.

Over het algemeen verrasten de mislukkingen van het Russische leger veel experts. Ze zijn groter, beter bewapend, Kiev en De strijdkrachten stonden klaar om snel grote doelen zoals Marioepol te veroveren.

Evaluatie van het Westen

In plaats daarvan brachten de Oekraïense verdedigers zware verliezen toe aan het Russische leger en was de technische schade groot. De belangrijkste reden hiervoor zijn de wapens die het Westen naar Oekraïne stuurde.

Amerikanen en De Britten zeggen dat de aanval traag was.

„Russische troepen boeken langzame, ongelijke, stapsgewijze vooruitgang in de Donbas“, zei een Amerikaanse defensiefunctionaris op 29 april.

Een andere prominente Amerikaanse defensiefunctionaris beschreef de aanval op Donbas als „bloedarmoede“.

Westerse autoriteiten zijn in de stemming om het Russische leger te verzwakken en verklaard door disciplinaire problemen. Ongebruikelijk in de frontlinies algemeenDit verklaart waarom ze werden aangevallen door Oekraïne.

Na de aankomst van Dvornikov…

Leger algemeenSinds Alexander Dvornikov werd benoemd tot commandant van de Donbas-operatie, is er beperkte vooruitgang geboekt rond Izyum. Oekraïne krachten Charkov Het is niet bekend of dit mogelijk was als gevolg van de terugtrekking van Russische troepen, hoewel hij het gebied in de provincie wel heeft veroverd.

De analist vertelt Muzika: hij is, Rusland zet niet alles in één keer in gang: „Ik heb de indruk“ hij is, Ze voeren geleidelijke aanvallen uit, ze voeren geen grootschalige operaties uit met deze eenheden, ze gebruiken ze één voor één.

Volgens Johan Norberg, een vooraanstaand militair analist bij het in Zweden gevestigde Defence Research Agency, gebruikte Rusland het grootste deel van zijn strijdkrachten en verloor het in de loop van twee maanden zowel mankracht als uitrusting. en Er zit niets anders op dan het methodisch uit te voeren. Dus ze verlengen de operatie niet voor hun plezier.“

Rusland heeft te maken gehad met westerse sancties sinds de aanval op Oekraïne. (Radio Vrijheid)

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/az/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2“; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ’script‘, ‚facebook-jssdk‘));

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"