Nachrichten aus Aserbaidschan

Erdogan keurt de toetreding van Finland of Zweden tot de NAVO niet goed

Hij beweerde hij is, Zweden en In andere Scandinavische landen worden groepen gesteund die Turkije als terroristen beschouwt.
President Recep Tayyip Erdoğan legde op 13 mei de volgende verklaring af: hij is, zijn land is Finland en Zweden NAVOHet lijkt niet “positief” om mee te doen.
De Associated Press (AP) schrijft: hij is, Kalkoen NAVOHet gebruik van het vetorecht kan dit proces juist belemmeren.
Erdogan vertelde verslaggevers:
“Wij zijn Zweden en Laten we de gebeurtenissen in Finland volgen en We hebben geen positieve mening over deze kwestie”, zei hij.
President van Turkije nam zijn plaats in Zweden in en Koerdische separatisten in andere Scandinavische landen en Hij legde de beschuldigingen van Ankara uit dat Turkije andere groepen steunt die het als terroristen beschouwt.
Turkije’s ‘fout’ met Griekenland
Erdogan heeft toegevoegd hij is, Turkije wil zijn “fout” met betrekking tot Griekenland niet herhalen.
zei hij is, Turkije in Griekenland in 1980 NAVOAthene werd vijandig tegenover Ankara in de volgende jaren, hoewel het ermee instemde om weer toe te treden.
schrijft AP hij is, Erdogan Finland en Het NAVO-lidmaatschap van Zweden sneeuwHij zei niet direct dat hij de fles zou nemen, maar volgens de alliantieregels. volgens dit hier worden alle besluiten bij consensus genomen, dat wil zeggen met instemming van alle 30 lidstaten.
NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg zei: hij is, Finland en Als er een officiële aanvraag uit Zweden wordt ontvangen, zal de alliantie hun voornemen om toe te treden graag accepteren.
Volgens sommige NAVO-functionarissen volgens dit Officiële aanvraag uit deze twee landen kan “binnen een week of twee” worden ontvangen.
analyse en twijfel
Ondertussen overweegt Zweden de mogelijke veiligheidsimplicaties van het NAVO-lidmaatschap van het land.
voorzichtig in Zweden hij is, In een tijd waarin de oorlog in Oekraïne voortduurt, kan de toetreding van het land tot de NAVO Moskou ertoe aanzetten wraak te nemen.
Een analyse in opdracht van de Zweedse overheid verslag doen vanter discussie parlementverzonden De onderhandelingen vinden plaats op 13 mei.
Als resultaat van deze besprekingen moet het kabinet van premier Magdalena Anderson een besluit nemen over het NAVO-lidmaatschap.
AP schrijft hij is, Hoewel het NAVO-lidmaatschap de collectieve veiligheid van Zweden garandeert, zou het een mogelijke Russische reactie kunnen uitlokken.
Experts zeggen dat de mogelijke reactie van de Zweedse marine op Rusland hybride aanvallen zijn en weervoorspelling Pas op voor gebiedsovertredingen.
In het rapport van de regering staat: hij is, Russische oorlog in Oekraïne sneeuwbeperkte zijn agressie, maar Moskou richt zich nog steeds op landen als Zweden sneeuwDe vijand kan actie ondernemen.
Verslag doen van Het doet geen aanbevelingen aan de regering over het al dan niet toetreden tot de NAVO.

Nieuws

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/az/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"