Nachrichten aus Aserbaidschan

De telescoop, die naar verwachting aan de donkere kant van de maan zal worden geïnstalleerd, zal kijken naar de oudste tijden van het universum.

Farside-serie voor radiowetenschappelijk onderzoek naar de donkere middeleeuwen en exoplaneten (VERRE KANT) heet nieuw laagfrequente radiotelescoop zal ons in staat stellen terug te kijken naar de begindagen van het heelal, toen sterren nog niet bestonden. van de Verenigde Staten Colorado State University astrofysica Jack BurnsDoor Donkere kant van de maan Het is de ideale plek voor astronomische waarnemingen. Zei „donkere kant van de maan“ zonnestelsel Het is de stilste plek. daar, eigenlijk radiofrequentie ruis nee. Daarom kan de laagfrequente radiotelescoop die gepland is om aan de donkere kant van de maan te worden geïnstalleerd, zijn effectiviteit op een hoog niveau aantonen, „zei hij. een miljard dollar De FARSIDE-radiotelescoop zal nog steeds naar de donkere kant van de maan worden gebracht en daar worden opgesteld.

Volgens voorlopige schattingen zal de nieuwe radiotelescoop pas in 2030 in gebruik worden genomen op het maanoppervlak. Alles wat je nodig hebt om de radiotelescoop volgens plan op te zetten Blauw oorsprong De bedrijven blauwe maan Het wordt door een landingsvaartuig naar het maanoppervlak gebracht. De FARSIDE-telescoop zelf zal bestaan ​​uit 128 paar antennes en zo’n grote ontwerpdiameter. 10 km wordt circulair aangelegd. De installatie van de antennes zal worden uitgevoerd door speciale autonome maanapparaten. Wanneer de radiotelescoop begint te werken, stuurt hij alle informatie die hij zal ontvangen naar de aarde via een in een baan om de aarde draaiende satelliet. Een van de belangrijkste doelen van de laagfrequente FARSIDE-radiotelescoop is het bestuderen van de geschiedenis van het heelal.donkere periodes“De zogenaamde is om te zoeken naar tijd.

radiofrequentie telescoop 10-40MHz binnenkort kan werken. Dit is het universum 15-80 miljoen jaar Hiermee kun je naar je leeftijd kijken. „De FARSIDE-radiotelescoop werkt op lage frequenties en kan naar de oudste structuur in het universum kijken en primaire neutrale waterstof te kunnen observeren. van de oerknal Toen begon het heelal uit te dijen. Het ging geleidelijk in het koelproces en elektron met protonen combineren om neutrale waterstofatomen te vormen. En ongeveer van de oerknal 100-200 miljoen jaar Toen begonnen de eerste sterren te schijnen, en elk van deze sterren 100 zonsmassa’s ‚Hij was de eigenaar,‘ zei Jack Burns. Aangezien de woorden van de wetenschapper voornamelijk neutrale waterstof betreffen, zal het mogelijk zijn om sporen van deze eerste sterren te observeren via de FARSIDE-radiotelescoop.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/az/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2“; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ’script‘, ‚facebook-jssdk‘));

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"