Nachrichten aus Aserbaidschan

„Ik raakte gewond op het werk, het bedrijf heeft me ontslagen“

Inwoner van Lankaran zei dat hij geen verzekering had afgesloten voor het incident

„Later nieuws Ik hoorde dat er namens mij een valse vrijwillige ontslagbrief was opgesteld. Vermoedelijk is het ter plaatse ontploft. gas- Ik haalde de ballon uit mijn huis en zette hem op en de ballon explodeerde terwijl ik thee aan het zetten was. Kortom, het bedrijf legde de volledige verantwoordelijkheid bij mij – de werknemer die tijdens de explosie afbrandde, me werkloos liet en niet betaalde voor wat er met mij gebeurde tijdens werkuren.

Elnur Rahimov, 38, woonachtig in het dorp Goyshaban in Lankaran, vertelde Meydan TV.

7 jaar geleden kwam Elnur Rahimov naar Bakoe met een sollicitatie. Tunnel op de bouw- en montageplaats van Lokbatan-Bibiheybat “Tunel Tikinti Servis” LLC gas-Hij diende eerst als arbeider en daarna als brigadegeneraal in het gebied waar de aanval plaatsvond. 1 augustus 2014 om ochtendthee te bereiden gas- Tijdens een poging om de ballon te ontsteken, deed zich een explosie voor, met brandwonden tot gevolg.

Elnur Rahimov zegt dat zijn collega’s hem naar de brandwondenafdeling van United City Hospital No. Het bedrijf betaalde de behandeling. Hij werd echter ontslagen uit het ziekenhuis voordat zijn behandeling kon worden voltooid.

„Ik heb 19 dagen in het ziekenhuis gelegen en ben nog niet helemaal hersteld. Ze kwamen plotseling en haalden me uit de afdeling met de systeemslang in mijn arm, ze zeiden dat het goed met je gaat, je mag naar huis. Later hoorde ik dat er namens mij een aanvraag was ingediend om uit het ziekenhuis te worden ontslagen omdat ik me beter voelde. Dus haastte ik me naar Lankaran – naar mijn huis. Ik ben gestuurd.“

Volgens Elnur Rahimov waren vertegenwoordigers van het bedrijf niet geïnteresseerd in zijn toekomst. en opnieuw nieuws „Hij heeft op eigen initiatief ontslag genomen.“

Elnur Rahimov:

„Toen ik probeerde weer aan het werk te gaan, bleek ik ontslagen te zijn. Ik zou een aanvraag hebben geschreven en vrijwillig ontslag hebben genomen. Door mijn ernstige toestand kon ik geen advocaat krijgen, naar de rechtbank gaan, mijn verzekering niet betaald en mijn gezondheid stond me niet toe tijdig stappen te ondernemen om deze rechten te beschermen.“

Het parket van Garadagh is een onderzoek gestart naar de explosie. Elnur Rahimov zegt dat hij nooit naar het parket is gegaan en geen commentaar heeft gegeven:

„Nadat ik uit het ziekenhuis kwam, kreeg ik een telefoontje van het Garadagh District Attorney’s Office en hij zei me naar het parket te gaan en een verklaring te schrijven. Toen ik dit aan de bedrijfsleiding vertelde, zeiden ze dat ik me geen zorgen moest maken, zorg voor uw gezondheid, wij regelen alles zelf. nieuws Ook daar hoorde ik dat er met alles was geknoeid. Hoewel de explosie zich in de tunnel bevond, vernietigden ze alle sporen van de explosie en schreven dat het incident naar verluidt buiten de tunnel plaatsvond. Ik zou daar zelfs een gasfles hebben meegenomen.“

Elnur Rahimov zei het volgende over wat er gebeurde: Minister Administratie, Ombudsman, Arbeid en Bevolking sociaal Hij solliciteerde bij de Rijksdienst voor Arbeidsinspectie van het Ministerie van Defensie. Maar er was geen resultaat.

Volgens Tunnel Tick Service LLC, Elnur Rahimov 25 april Hij is in 2014 in dienst genomen en op zijn verzoek op 28 oktober 2014 is zijn arbeidsovereenkomst beëindigd conform artikel 2a van de Arbeidswet (indien de werknemer zelf ontslag heeft genomen). Het ongeval is onderzocht en er is een juridische beoordeling gemaakt. Er zijn meer dan 7 jaar verstreken sinds het incident en Elnur Rahimov had zijn recht kunnen gebruiken om naar de rechtbank te gaan als hij klachten had.

Advocaat Namizad Safarov zegt ook dat Elnur Rahimov tijd verspilde aan het indienen van rechtszaken door bij verschillende instellingen te solliciteren:

„Het probleem met burgers is dat ze niet de tijd en mogelijkheid hebben om in dergelijke gevallen naar de rechter te stappen, bijvoorbeeld. Minister Zij besteden aan correspondentie met de administratie en diverse instellingen. Elnur Rahimov is verzekerd door haar werkgever en moet verzekerd zijn wegens een arbeidsongeval. Uit de verklaring van de burger blijkt echter dat hij niet werd betaald, dat hij niet bij de rechtbank een verzoek om herplaatsing en verzekering heeft ingediend en dat de zaak vrij laat kwam.

Vierkante TV

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/az/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2“; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ’script‘, ‚facebook-jssdk‘));

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"