Nachrichten aus Aserbaidschan

‚Misschien worden MNS-leden zo geneutraliseerd‘

Ilham Ismail: “Als ik Akif „Als een ernstige crimineel als Chovdarov vrij was, hadden deze mensen vóór hem vrij moeten zijn“, zei hij.

De op 27 mei ondertekende amnestielijst werd in 2015 geannuleerd MTN4 agenten waren aanwezig.

Hij werd aangeklaagd op grond van artikel 18 van het Wetboek van Strafrecht en veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. spindel Hij was hoofd van het Monitoring Center van het Ministerie van Veiligheid, algemeen– Burgemeester Tejmur Guliyev, 10 werkte 6 maanden per jaar, MTNgrensoverschrijdende misdaad sneeuwNatig Aliyev en Zaur Mammadov, medewerkers van de anticorruptieafdeling, hebben ook 11 jaar gewerkt. MTNKolonel Salim Mammadov, een medewerker van het directoraat-generaal Energie en Transportbeveiliging, was een van degenen die gratie kregen.

De mannen zijn in 2015 aangehouden in verband met de MNS-zaak. Einde 20 Voor het eerst in de ondertekende amnestiebesluiten werd zo’n groot aantal mensen die veroordeeld waren voor ernstige misdrijven vrijgelaten.

Beveiligingsexpert Ilham Ismailil verleent MNS-officieren gratie toepassenbenadrukkend dat je het ze hebt verteld sneeuwDe aanklagers wisten dat deze mensen de instructies van Eldar Mahmudov opvolgden:

„Ik weet niet precies wie en met welk doel Eldar Mahmudov zijn taken vervulde. Maar Eldar Mahmudov werd niet gearresteerd. Hoewel het parket wist dat de gratie van Eldar Mahmudov kwam. Blijkbaar is er een hoger voorbeeld.“

Ilham Ismailil is van mening dat de eerste Eldar Mahmudov moet worden gearresteerd in de zaak van het ministerie van Nationale Veiligheid:

„En die officieren“ toepassenze hadden minder straf moeten krijgen, 10-12 jaar nee. Maar ze hebben het werk opgezet alsof ze het alleen deden. Maar het is onmogelijk om alleen in dit systeem te werken, ze volgen allemaal de instructies van hierboven.

„Waarschijnlijk toen deze mensen werden gearresteerd, verzekerden ze je dat je je geen zorgen hoefde te maken, dat je eigendom geen schade zou oplopen en dat je snel zou worden vrijgelaten. Ze zijn waarschijnlijk stil en praten niet over deze deal. Akif „Als een ernstige crimineel als Covdarov werd vrijgelaten, hadden deze mensen eerder vrijgelaten moeten worden“, zei hij.

Volgens politicoloog Arastun Orujlu heeft het onderzoek naar de „MNS-zaak“ vanaf het begin veel vragen opgeroepen en deze vragen blijven vandaag bestaan:

„Voor alles, 20Waarom werden het hoofd van het ministerie, Eldar Mahmudov, en zijn plaatsvervangers Hilal Asadov en Ali Shafiev vrijgelaten, die meer dan 20 agenten arresteerden? Helaas is dit onderwerp stilaan vergeten. Ten tweede bevestigt de zogenaamde paleisgrap van Movlam Shikhaliyev, die vandaag voortduurt, dat deze groep zich erg sterk en beschermd voelde. Anders zou Shikhaliyev de slachtoffers in de rechtbank niet hebben bedreigd of zelfs vervloekt. rechter Hem een ​​“leraar“ noemen is een zeer gênant proces. Ten derde, een tijdje geleden coronavirus Onder het voorwendsel van de hoofdpersoon van de criminele groep MNS Akif Covdarov en Subahir Gurbanov kregen gratie. De echte vraag komt voort uit waar ik het over heb, waarom bleven criminelen van het Ministerie van Nationale Veiligheid ongestraft? Omdat ze niet betaalden voor wat ze deden.“

Arastun Orujlu gelooft dat MNS een staatslid is sneeuwZijn misdaden waren niet het onderwerp van onderzoek:

„Het punt is dat in een reeks zaken die zijn uitgevoerd door het ministerie van Nationale Veiligheid een groot aantal moorden is gepleegd, maar dat er geen aanklacht tegen hen is ingediend. Er zijn berichten dat 5 mensen zijn gedood, maar vooral in de zogenaamde „Zei Dadaşbeyli-zaak“ waarbij één persoon werd gedood. Helaas is deze kwestie niet aan de orde gesteld tijdens het onderzoek of in de rechtbank.

Arastun Orujlu, „Wat is de reden voor zo’n zachte houding ten opzichte van MNS?“ Wat de vraag betreft, zei hij dat veel van de openbaarmakingsmaterialen die beschikbaar zijn voor deze groep dienen om hen te beschermen:

‚Eigenlijk is dat niet de belangrijkste reden, Eldar Mahmudov en zijn bende. politiek voerde tal van bevelen van de regering uit. Het is waarschijnlijk dat ze naast het uitvoeren van deze bevelen ook bewijsmateriaal tegen de regering verzamelden. De belangrijkste reden voor de arrestatie van Teymur Guliyev, die werd beschuldigd op grond van artikel 18, was het houden van honderden onwettige hoorzittingen. Tijdens het onderzoek waren er 3-5 hoorzittingen en onder deze hoorzittingen waren die met de hoogste machtsniveaus en hun families.

Arastun Orujlu denkt dat het ingezamelde materiaal de overheid dwong om een ​​overeenkomst met hen te sluiten. Een van de voorwaarden van de overeenkomst is dat Covdarov Mahmudov en zijn entourage niet aanraakt, de rest een tijdje in hechtenis blijft en dan Vrij Te doen:

„Pas toen kwam het onder onze aandacht Vrij het versneld doen. Een typisch voorbeeld zijn de activiteiten van Nizami Shirinov, hoofd van de militaire contraspionageafdeling. Azerbeidzjan Het leger kon uiteengedreven worden. Met name de spionnen die het buitenland in het leger plaatste om de marine of de „Tartaarse kwestie“ te vernietigen, werden gepleegd door dezelfde mensen.

Akkoord politiek Waarom onderneemt de overheid geen actie? Volgens de politicoloog zijn er verschillende mogelijkheden:

„Ten eerste heeft deze groep zo’n controle over de belangrijkste instellingen van het land overgenomen dat… politiek De overheid is wat dat betreft machteloos. In feite dicteren ze de voorwaarden en als gevolg daarvan moet de overheid ermee in het reine komen. Het lijkt erop dat de regering de controle over het land heeft verloren en het proces wordt gecontroleerd door de wil van de criminele bendes. Ten tweede zullen er waarschijnlijk enkele veranderingen plaatsvinden in de hogere regionen van de regering.

„Ten eerste heeft deze groep de belangrijkste instellingen van het land zo sterk in handen genomen dat de politieke autoriteiten er machteloos tegenover staan. In feite dicteren ze de voorwaarden en als gevolg daarvan moet de regering een compromis met hen sluiten. Het lijkt erop dat de regering verloren heeft de controle over het land en het proces wordt gecontroleerd door de wil van de criminele bendes.Ten tweede zal er waarschijnlijk enige verandering plaatsvinden in de hogere regionen van de regering.

Arastun Orujlu zegt dat er weerstand is binnenin en misschien omdat de MNS-leden op deze manier werden geneutraliseerd of de strijd om hun loyaliteit te winnen verhevigde. Ilham Aliyev neemt deze stappen. Hij wil een soort wapenstilstand:

„Dit zijn gewoon mogelijkheden, maar geen ervan wordt uitgesloten. Het punt is dat de MNS-bende niet alleen zichtbaar is, ze hebben exposure-materiaal verzameld tegen honderden mensen, ze hebben het opgenomen in hun samenwerking als bureau, maar ze hebben niet documenteerde het. Ze zetten de facto parallelle staatsstructuren op. Een andere optie is dat de regering een zeer serieuze schoonmaakoperatie van binnen voorbereidt door te proberen enkele groepen te neutraliseren. Daarom neutraliseert hij de oude criminele bendes op deze manier, zodat de vijand de cirkel tegen hem niet uitbreiden.

Als gevolg van de operatie die op 17 oktober 2015 werd uitgevoerd in het ministerie van Nationale Veiligheid, werd minister Eldar Mahmudov ontslagen. Vrij 5 ministeries algemeen(Akif Çovdarov, Natavan Murvatova, Subahir Gurbanov, Teymur Guliyev en Elchin Guliyev) en 16 andere werknemers van verschillende niveaus werden vastgehouden. Alleen Natavan Murvatova werd onder huisarrest geplaatst. Kolonel Ilgar Aliyev, plaatsvervangend hoofd van het antiterrorismecentrum van het ministerie van Nationale Veiligheid, pleegde in december van dat jaar zelfmoord in het detentiecentrum van Bakoe.

2 maanden na de operatie Minister Ilham Aliyev Met de ondertekening van een decreet tot oprichting van de Staatsveiligheidsdienst en de Inlichtingendienst Buitenlandse Zaken heeft hij feitelijk de afschaffing van de MNS als orgaan ondertekend.

Vierkante TV

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/az/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2“; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ’script‘, ‚facebook-jssdk‘));

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"