Nachrichten aus Aserbaidschan

De reden waarom zich geen nieuwe sterren vormen in de oudste onthulde sterrenstelsels

Wanneer een melkwegstelsel sterft, stopt het stervormingsproces daarin en verdwijnen de bestaande sterren geleidelijk. Als gevolg hiervan verliest het sterrenstelsel zijn helderheid en wordt het bijna onzichtbaar voor astronomen. Wetenschappers geloven dat de reden voor het ontbreken van nieuwe sterren in de sterrenstelsels in de centra van deze sterrenstelsels ligt. superzware zwarte gaten Het is gerelateerd aan. Melk Pad Hoewel niet actief in de melkweg, gaat het proces van het vormen van nieuwe sterren door. Er zijn echter elliptische sterrenstelsels waarin het proces van het vormen van nieuwe sterren al lang tot stilstand is gekomen. Dergelijke sterrenstelsels sterven langzaam gedurende een lange periode. Het is niet precies bekend hoe nieuwe stervorming in deze sterrenstelsels stopt. Volgens een nieuwe studie van wetenschappers is dit echter te wijten aan superzware zwarte gaten.

Ten eerste verdeelden wetenschappers de sterrenstelsels in twee groepen. De eerste groep omvat sterrenstelsels waar de vorming van nieuwe sterren is gestopt, en de tweede groep omvat sterrenstelsels waar dit proces doorgaat. Bovendien analyseerden de wetenschappers de activiteit van superzware zwarte gaten. Onderzoekers geloven dat deze gigantische superzware zwarte gaten, die de materie om hen heen absorberen, kosmische objecten zijn die ervoor zorgen dat nieuwe stervorming in sterrenstelsels stopt. Wanneer materie materie rond een zwart gat absorbeert, ontstaat er sterke straling en wordt deze straling de ruimte ingestuurd. Ook zijn zwarte gaten erg krachtig in de vorm van stromingen. plasma en deze stroom reist door de ruimte met bijna de snelheid van het licht.

Maar wetenschappers proberen erachter te komen hoe actief de zwarte gaten in de centra van de oudste sterrenstelsels zijn. röntgenfoto en radiosignalen verdeeld. Hoe sterker deze signalen, hoe actiever het zwarte gat. Wetenschappers hebben ontdekt dat sterrenstelsels waar de vorming van nieuwe sterren is gestopt, een actief superzwaar zwart gat hebben. Zo werden röntgenstralen en radiosignalen versterkt. Deze signalen zijn echter zwak in sterrenstelsels waar de vorming van nieuwe sterren doorgaat. Astronomen denken dat het zeer waarschijnlijk is dat actieve superzware zwarte gaten een grote rol hebben gespeeld bij de plotselinge ondergang van oude sterrenstelsels. Op hun beurt moeten wetenschappers de gedetailleerde fysica van een dergelijk proces bestuderen.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/az/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"