Nachrichten aus Aserbaidschan

Waarom verlaten zo weinig mensen Poetin?

Bron: Bloomberg

Vertaling: innovator

Een aantal analisten geloofde dit. Rusland Totale oorlog gelanceerd door president Vladimir Poetin op 24 februari als reactie op de strenge sancties die zijn opgelegd door democratieën in Oekraïne politiek Het zal ernstige paniek veroorzaken bij de elite. De bekende Bloomberg-schrijver Leonid Bershidsky, die een Duits staatsburger is, is van mening dat deze voorspellingen niet zijn uitgekomen.

‚Waarom verlaten zo weinig grote ratten het schip van Poetin?‘ zij vroeg. In een artikel in het Russisch politiek spreiding wordt niet gevoeld in de elite.

Rusland in Genève VN Boris Bondaryov, adviseur van de permanente missie van de VN-Veiligheidsraad en andere internationale organisaties, in Oekraïne in mei leger Leonid Bershidsky, die de aanval veroordeelde en hem aan zijn ontslag herinnerde, zei dat deze stap was gezet. Poetin „Hoewel de oorlog in Oekraïne gepaard ging met een reeks Russische mislukkingen, keerden niet veel beroemdheden het Kremlin de rug toe“, zei hij. Rusland politiek het uiteenvallen van de elite wordt niet gehoord. Poetin De meeste staatslieden van die tijd gaven er de voorkeur aan bij het regime te zijn in plaats van het te verwerpen.

Boris Bondaryov, een expert op het gebied van wapenbeheersing, is de enige diplomaat die tijdens de oorlog het ministerie van Buitenlandse Zaken voor meer dan drie maanden heeft verlaten. Sinds het begin van de aanval op Oekraïne heeft bijvoorbeeld de vice-minister van Buitenlandse Zaken of Rusland Geen van de ambassadeurs beweerde dat Poetin zijn schip had verlaten. Maar minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov is druk bezig met het spugen op diplomatiek bevel en het rechtvaardigen van de oorlog met al zijn macht.

Lavrov verklaarde: Oekraïne’s President van Joodse afkomst Vladimir Zelenski Hij zou gemakkelijk een nazi kunnen zijn, want Lavrov beweert dat Adolf Hitler ook Joods bloed had. Bondaryov moest echter drie maanden wachten na de oorlog en drie weken na de antisemitische uitspraken van Lavrov. Bondaryov legde zachte diplomatieke verklaringen af ​​aan minister Lavrov, zoals „het voortdurend afleggen van tegenstrijdige verklaringen“.

De auteur herinnert zich later dat Anatoly Chubais, Poetins speciale gezant voor duurzame ontwikkeling, stilletjes zijn kleine post verliet zonder een woord over de oorlog te zeggen.

Leonid Bershidsky wijst er ook op dat sommige officiële propagandisten van Rusland, waaronder staatstelevisiefunctionarissen, effectief van het politieke schip van Poetin zijn getrapt. Ondertussen ontmoette hij Marina Ovsyannikova, die anti-oorlogsleuzen scandeerde voor de camera, live op het Russische kanaal 1 en kort op de pro-Kremlin-website Lenta.ru. Poetin Kirill Karnovich-Valua, directeur van Rossia Today, een van de belangrijkste propagandawoordvoerders van het Kremlin, verliet het schip stiller. Hij was ook van mening dat het creatieve team dat hij leidde, liever als startup werkte dan bij Rossia Today te blijven en voor de overheid te werken.

De auteur verklaarde ook dat sommige zakenlieden de aanval op Oekraïne veroordeelden, eraan toevoegend dat de beroemdste van hen Tinkoff was. BankMiljardair Oleg Tinkov, bekend als de eigenaar van „en verzekeringsmaatschappijen“:Oekraïne’s en Russische media in andere landen gas- Igor Volobuyev, vice-voorzitter van Gazprombank, die diensten verleent in het kader van exportcontracten, nam ook ontslag. Volobuyev is Oekraïens. Volgens de ontvangen informatie nam hij niet alleen ontslag, maar keerde hij ook terug naar zijn vaderland en trad hij toe tot de strijdkrachten. Deze gebeurtenis zou zwaar hebben gewogen als de vice-presidenten van Gazprombank niet failliet waren gegaan zoals andere banken.

Leonid Bershidsky schrijft dat er tientallen culturele figuren in Rusland zijn Oekraïne’s Functie protest Degenen die verwachtten dat ministers, generaals en staatstelevisieleiders zich tegen het regime zouden verzetten, hadden het mis. Rappers, ballerina’s, regisseurs en dirigenten waren onder degenen die hun stem verhieven tegen de agressie. Ze worden echter niet beschouwd als pijlers van het Poetin-regime. Het Kremlin kan ze gemakkelijk veranderen.“

„Waarom verlaten er zo weinig grote ratten het schip van Poetin?“ Het artikel benadrukt dat het huidige regime al meer dan twee decennia in staat is om de mening van het volk te onderwerpen: „Daarom is de Russische generaal of minister officieel in het land“ privé. leger Het is op dit moment niet bekend wat hij gaat doen na zijn vertrek. Laten we niet vergeten dat hij een onderofficier is die de afgelopen maanden heeft geprobeerd de betrekkingen met Poetin te schaden. officieren Zo’n gemeenschap van Russische immigranten stuitte op felle tegenstand. ”

De auteur legt de reden voor deze weerstand als volgt uit: protest Als de daders mensen zijn die hem ooit hebben gediend, hoe veel hun protesten ook worden toegejuicht, niemand behandelt ze echt hartelijk in hun hart: op de lange termijn hebben mensen die Poetin lange tijd hebben gediend geen toekomst in het Westen. Daar zullen Russische immigranten vanwege hun achtergrond altijd met argwaan worden behandeld. Ze zullen altijd voor uitdagingen komen te staan ​​in hun loopbaan en baan. Degenen die uit Rusland in het land zijn geëmigreerd, zullen als verraders worden beschouwd, hun namen zullen uit alle officiële bronnen worden verwijderd, hun eigendom, familieleden en vrienden zullen in gevaar zijn.

Volgens Leonid Bershidsky, als men een cake wil proeven die door Poetin is gemaakt, MoskouHet feit dat sommige Duitse immigranten (met uitzondering van beroemdheden zoals kanselier Willi Brandt) later weer in hun thuisland verschenen na de ineenstorting van het fascisme in Duitsland, betekent niet dat er een terugkeer uit ballingschap zal komen. succesvol zijn.“

Op basis van dit alles beantwoordt Leonid Bershidsky de vraag waarom zo weinig grote ratten het schip van Poetin verlaten: Russische functionarissen, het leger en rijke zakenlieden weten niet wat ze moeten winnen als ze de invasie van het Kremlin in Oekraïne aan de kaak stellen, maar ze weten het niet. wat te winnen. weten wat ze zullen verliezen.

Aan het einde van het artikel benadrukt de auteur dat Poetin niet blij moet zijn met het gebrek aan onafhankelijke mening in de politieke elite: nieuws geeft. Zoals Bondaryov in zijn ontslagbrief schreef: “Helaas moet ik toegeven dat de leugens en het amateurisme in de activiteiten van het ministerie van Buitenlandse Zaken de afgelopen twee decennia gestaag zijn toegenomen. Het heeft de afgelopen jaren een tragische omvang bereikt.“

„Onder leiding van zulke mensen, onder Poetin of nadat hij is vertrokken, is Rusland gedoemd te struikelen en te verliezen.“

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/az/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2“; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ’script‘, ‚facebook-jssdk‘));

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"