Nachrichten aus Aserbaidschan

Hulusi Akardan Shoigu waarschuwt voor Syrië

“Acties gericht op destabilisatie zullen waar nodig worden gereageerd”

Rusland en de Turkse ministers van Defensie op 7 juni Oekraïne en een mogelijke graanexportcorridor vanuit Noord-Syrië werden besproken.

NAVO Turkije is lid van beide in de Zwarte Zee. RuslandBovendien Oekraïne Het heeft grenzen met. Dus het begon op 24 februari. RuslandOekraïne probeert te bemiddelen in de oorlog.

Hoewel hij Kiev meer steunde in de oorlog, weigerde hij ook sancties op te leggen aan Moskou.

Kalkoen voorzitters Recep Tayyip Erdogan twee weken geleden een nieuwe terroristische organisatie tegen de Koerdische YPG-militie in het noorden van Syrië leger aangekondigd dat het van start gaat.

Minister van Nationale Defensie Hulusi Akar sprak telefonisch met zijn Russische ambtgenoot Sergei Shoigu. gezegd Hij zei dat acties gericht op het destabiliseren van de regio adequaat zouden worden aangepakt.

Omdat de aanwezigheid van terroristen in die regio’s onaanvaardbaar is”, zei hij. Kalkoen zei de minister van Defensie.

Na het Turkse offensief in 2019 zei Ankara dat Washington en Moskou moeten handelen als ze hun beloften om de YPG 30 km (18 mijl) van de grens te verplaatsen, hebben geschonden.

Hij zei dat het aantal aanvallen vanuit door de YPG gecontroleerde gebieden is toegenomen.

Akar herinnerde er ook aan dat eerdere afspraken over dit onderwerp moeten worden gevolgd.

De ministers van Defensie spraken de dag voor de bijeenkomst in Ankara. In Ankara hebben de ministers van Buitenlandse Zaken van de twee landen er bij de Verenigde Naties op aangedrongen een veilige corridor te openen voor het transport van graan naar Oekraïne en Syrië.VN) hun inspanningen bespreken.

Russische interventie in Oekraïne in februari stopte de graanexport van Kiev uit de Zwarte Zee. Hierdoor ontstond de dreiging van een wereldwijde voedselcrisis.

Kalkoen Volgens het Ministerie van Defensie, Akar en Shoigu “graan, zonnebloem en andere” Baai “Alle mogelijke maatregelen kunnen worden genomen om een ​​veilig transport van landbouwproducten te waarborgen.”

Akar zei dat Turkije eerder contact had met Rusland en Oekraïne om zijn inspanningen zo snel mogelijk af te ronden.

Oekraïne’s De ambassade in Ankara voegde eraan toe dat ze “maximale inspanningen” leveren om de blokkade van de havens van Kiev op te heffen, maar dat er geen overeenstemming is tussen Oekraïne, Rusland en Turkije over deze kwestie.

Oekraïne’s “Elke deal die geen rekening houdt met hun belangen, zal door ons worden afgewezen”, zei hij.

De ambassade zei ook dat de recente aanvallen van Rusland aantoonden dat Moskou zou kunnen proberen een potentiële corridor te gebruiken om door de zuidelijke haven van Odessa te gaan, en riep op tot “effectieve veiligheidsgaranties” vóór de lancering.

Naar hen Oekraïne’s Het moet ervoor zorgen dat ze over wapens beschikken om hun kusten te beschermen tegen elke zeedreiging en dat marines van derde landen worden ingezet om de relevante delen van de Zwarte Zee te beschermen.

Verenigde Naties Organisatie (VNHij zegt dat de oorlog in Oekraïne een wereldwijde voedselcrisis heeft veroorzaakt die jaren kan duren.

Verenigde Naties Organisatie (VNHij zegt dat de oorlog in Oekraïne een wereldwijde voedselcrisis heeft veroorzaakt die jaren kan duren.

Volgens VN-secretaris-generaal Antonio Guterres is oorlog een groot graan- en kunstmesttekort in de wereld. honger en kan tekortkomingen veroorzaken:

“Dus de Wereldbank heeft er nog 12 nodig om het tekort terug te dringen. miljard dollar verwacht te vertrekken.”

De Verenigde Naties waarschuwen dat de oorlog in Oekraïne een wereldwijde voedselcrisis kan veroorzaken die jaren kan duren als er niets aan wordt gedaan.

“De bevoorradingsproblemen veroorzaakt door de oorlog, de opwarming van de aarde en de pandemie veroorzaakt door graan- en kunstmesttekorten hebben de aandelenkoersen weer doen dalen”, zei hij. Dit is een bedreiging voor de voedselzekerheid van tientallen miljoenen mensen”, zei hij.

Volgens dat, inflatie het wekte ook de vrees voor een wereldwijde recessie:

“De crisis die ons nog jaren zal aanhouden, voedsel tekort, massa honger en hongersnood wacht. Rusland en Oekraïne zouden de graanexport moeten hervatten. Oplossing pad We staan ​​in nauw contact met Rusland en andere landen om erachter te komen.”

Van Moskou naar Oekraïne op 24 februari leger interventie en tegen deze achtergrond Verenigde Staten van Amerika, Europa Internationale economische sancties tegen Rusland sneden de levering van meststoffen, tarwe en andere goederen uit beide landen af.

Voedsel en brandstof, vooral in ontwikkelingslanden Prijs:%s prijs is gestegen.

De strijdende landen produceren samen 30 procent van de tarwe in de wereld.

Vierkante TVNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"