Nachrichten aus Aserbaidschan

Het vervoer tussen Azerbeidzjan en Armenië zal op een vereenvoudigde manier verlopen

„De communicatie tussen Azerbeidzjan en Armenië zal op een vereenvoudigde manier werken en er kan geen onzekerheid zijn over de soevereiniteit van Armeense landen.“

Volgens de Armeense dienst van RFE/RL, De verklaring kwam van de gezamenlijke persconferentie van de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov met zijn Armeense ambtgenoot Ararat Mirzoyan op 9 juni in Jerevan.

Lavrov arriveerde op 8 juni in Yerevan voor een tweedaags werkbezoek. De bijeenkomst van de Raad van Ministers van de Collectieve Veiligheidsverdragsorganisatie, waarvan Armenië ook lid is, zal morgen in Jerevan worden gehouden.

„Zoals u weet, is er een spoorlijn overeengekomen tussen Armenië en Azerbeidzjan. Op dit moment nadert de overeenkomst over de autoroute zijn voltooiing. Het zal worden vereenvoudigd, maar zeker gebaseerd op de erkenning van de soevereiniteit van het grondgebied van Armenië, want er kan geen onzekerheid zijn – er kan geen onzekerheid zijn. Dit zijn praktische dingen over het bouwen van lokale infrastructuur, „Dus het is het beste om hier tien keer te meten voordat er wordt gesneden. We zijn van mening dat zowel onze Azerbeidzjaanse als Armeense partners dat standpunt hebben ingenomen. „

De bron zei echter dat Lavrov niet duidelijk heeft gemaakt wat „vereenvoudigd regime“ betekent.

De Armeense minister van Buitenlandse Zaken Ararat Mirzoyansa sprak tijdens de persconferentie over het herstel van de betrekkingen met Azerbeidzjan en zei dat het aanknopen van betrekkingen in de regio nieuwe kansen zou kunnen creëren.

Mirzoyan sprak de hoop uit dat de commissie op het niveau van vice-premiers in dit opzicht een positief resultaat zal behalen.

Mirzoyan zei dat de ontmoeting met Lavrov constructief en oprecht was.

Volgens de Armeense Dienst van RFE / RL hebben de partijen van gedachten gewisseld over een mogelijk document over de normalisering van de betrekkingen tussen Armenië en Azerbeidzjan, de afbakening van grenzen en veiligheid, evenals regionale en internationale veiligheidskwesties.

In het najaar van 2020 kreeg Azerbeidzjan de controle terug over een deel van Nagorno-Karabach en 7 omliggende gebieden die tijdens de Tweede Karabach-oorlog bijna 30 jaar door het Armeense leger waren bezet.

Met de overeenkomst van 10 november van hetzelfde jaar (tussen Azerbeidzjan, Armenië en Rusland) werden de conflicten gestopt en werden Russische vredeshandhavers ingezet in de Lachin-corridor en de contactlijn tussen de Armeense gemeenschap in Karabach en het Azerbeidzjaanse leger.

Er is echter nog geen definitief vredesakkoord getekend tussen de partijen.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"