Nachrichten aus Aserbaidschan

De Google-ingenieur beweert dat de kunstmatige intelligentie die in het bedrijf is gecreëerd bewustzijn heeft.

Google leiderschap LAMDA gewild kunstmatige intelligentie systeem ingenieur Blake CitroenHij moest hem met betaald verlof sturen. Volgens de ingenieur zijn er sporen van bewustzijn gevonden in het kunstmatige intelligentiesysteem LaMDA. Google daarentegen merkte op dat het betreffende kunstmatige-intelligentiesysteem niet bewust was. LAMDA (Taalmodel voor dialoogtoepassingen) is door Google gemaakt als taalmodel en is ontworpen voor menselijke communicatie. Eigenlijk hebben we het over een chatbot. Het systeem verbetert de woordenschat en imiteert natuurlijke menselijke spraak via internet. Blake Lemoine’s verantwoordelijkheden omvatten het controleren van het woordenboek van het LaMDA-systeem. Daarom mag dit systeem geen discriminerende, onbeleefde en hatelijke uitspraken doen.

Maar de 41-jarige ingenieur ontdekte dat de chatbot tijdens het praten met het AI-systeem over religie uitspraken deed over zijn rechten en identiteit. Tijdens de dialoog leek het systeem zo overtuigend dat de engineer Ayzek AzimovHij veranderde van gedachten over de 3e wet op robotica. „Als ik niet wist dat het een computerprogramma was dat we hadden gemaakt, had ik gedacht dat een 7-8-jarige jongen natuurkunde kende“, zei Blake Lemoine. Washington Post vertelde verslaggevers. Blake Lemoine deed een beroep op het management van zijn afdeling. Maar de vice-president van Google Blaise Agüera en hoofd van de afdeling verantwoordelijke innovatie Jen Gennai Na analyse van de vermoedens van de ingenieur, weerlegden ze deze. Blake Lemoine besloot het openbaar te maken.

officiële vertegenwoordiger van google Brian Gabriël „Ons team, inclusief deskundigen op het gebied van ethiek en technologie, heeft onze scepsis geuit over de vermoedens van de heer Blake“, staat in een verklaring.Principes van kunstmatige intelligentie„Geanalyseerd. Aan het einde van de observaties kreeg de heer Blake te horen dat zijn woorden door geen enkel bewijs konden worden bevestigd. Hij kreeg te horen dat er geen bewijs was dat het LaMDA-systeem bewust was, en zelfs dat er veel bewijs was dat het systeem niet bewust was. Het bedrijf deed er echter geen duidelijke verklaring over. Blake Lemoine Hij werd volledig uitgesloten van het LaMDA-project en het Google-account van zijn bedrijf werd geblokkeerd.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"