Nachrichten aus Aserbaidschan

Als Oekraïne verliest, zijn ‚Baltische staten de volgende‘

Kasyanov schat dat de terugtrekking van Rusland uit het communisme en de heerschappij van Poetin ongeveer tien jaar zal duren

Als Oekraïne de oorlog verliest, ‚zijn daar de Baltische staten bij‘. Dat zei de voormalige premier van Rusland. Mikhail Kasyanov Hij vertelde Agence France-Presse in een video-interview dat op 13 juni werd gepubliceerd.

Naar zijn mening zal de uitkomst van de oorlog van Moskou tegen Oekraïne de toekomst van Rusland bepalen. Kasyanov, een uitgesproken criticus van de Russische president, zei eerst: Vladimir PoetinHij geloofde niet dat hij een grootschalige oorlog tegen Oekraïne zou beginnen.

Hij veranderde echter van gedachten toen hij de vergadering van de Russische Veiligheidsraad drie dagen voor de invasie van Oekraïne zag.

‚Ik zag dat Poetin zichzelf niet meer is‘

„Ik weet dat er oorlog zal komen. Ik ken deze mensen gewoon en ik zag dat Poetin zichzelf niet meer is.“ gezegd.

De voormalige minister voegde eraan toe dat hij „Poetin politiek kent, niet politiek“.

Kasyanov, 64, gelooft dat Poetin uiteindelijk zal worden vervangen door een nep-opvolger die wordt gecontroleerd door de machtige veiligheidsdiensten van het land. Ook de oud-premier voorspelt dat Rusland een harde democratie zal worden.

„Ik heb er vertrouwen in dat Rusland zal terugkeren naar het pad van de opbouw van een democratische staat“, zei hij. – Kasyanov, die in 2000-2004 premier werd, zei in een interview.

Hij schat dat het ongeveer tien jaar zal duren voordat het land zich losmaakt van het communisme en de heerschappij van Poetin.

„Dit zal vooral moeilijk zijn na de misdaadoorlog. Poetin, een voormalige KGB-kolonel, heeft de afgelopen twee decennia een systeem opgezet dat wordt gedomineerd door Russische veiligheidsfunctionarissen, zowel in het heden als verleden. – zei de oude minister.

Een systeem gebaseerd op wetteloosheid

Volgens Kasyanov is dit een volledig illegaal KGB-systeem.

„Het is duidelijk dat ze geen straf verwachten. Dit zijn de prestaties van het systeem dat door Poetin is gecreëerd op initiatief van het staatshoofd, dat nog brutaler en meedogenlozer begon te werken dan de laatste fase van de Sovjet-Unie.– toegevoegd.

Kasyanov is momenteel de leider van de People’s Freedom Party (PARNAS). Hij verliet Rusland echter kort na het begin van de oorlog op 24 februari vanwege veiligheidsproblemen. Zijn verblijfplaats werd echter niet openbaar gemaakt.

„Na de tragedie waar we nu allemaal getuige van zijn, zal de oppositie zich ongetwijfeld verenigen. Alles zal opnieuw moeten worden opgebouwd. In feite moet het hele pakket van economische en sociale hervormingen worden heroverwogen en uitgevoerd. Dit zijn enorme en moeilijke taken. taken moeten worden vervuld.“ – Ex-minister toegevoegd.

Rusland heeft te maken gehad met zware westerse sancties sinds de aanval op Oekraïne op 24 februari.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"