Nachrichten aus Aserbaidschan

Hoeveel kosten parken gebouwd in Bakoe?

In de hoofdstad zijn de afgelopen maanden veel pretparken geopend en het staatshoofd woonde de openingsceremonie bij. Naast het grote aantal berichten op sociale netwerken, maakt het feit dat de recreatiegebieden ’s ochtends en‘ s avonds vol zitten, de bewoners ook blij met dergelijke activiteiten.

Hoeveel hebben deze parken de staat gekost? Er is geen informatie in open bronnen om dit te bepalen.

Econoom Toğrul Mashalli zegt dat het meest zorgwekkende aan nieuwe parken de transparantie is van het geld dat aan hun organisatie wordt uitgegeven. Hij zegt dat het Chambarakand Park, dat onlangs naast zijn huis is gebouwd, in een bos ligt. „Het was onmogelijk om daar iets anders te organiseren omdat het een aardverschuivingszone was. Ze moesten zelfs een nieuwe antislipmuur bouwen om het park te reguleren. Het idee is in ieder geval goed“– hij maakte aantekeningen.

Volgens economen is „Baku City Capital Construction and Repair“ LLC, dat de bijbehorende parken organiseert, niet erg transparant: We weten dat pas in november 2021 9,9 miljoen manats werden toegewezen voor de inrichting van verschillende parken in de stad, 26,5 miljoen manats werden in juni van dit jaar toegewezen. Met andere woorden, 36,4 miljoen manats werden toegewezen voor 6-8 maanden voor de inrichting van parken in Bakoe (exclusief Nizami Park in het district Hatay). Aangezien er in Bakoe tegelijkertijd verschillende parken zijn gebouwd, hebben we geen exacte informatie over het bedrag dat aan het Chambarakand-park is uitgegeven. Opgemerkt moet worden dat het project van het park in januari 2022 aan het publiek werd aangeboden. Er was toen nog geen speciale aanbesteding..

Maar de expert voegde eraan toe dat er een mogelijkheid is om enkele veronderstellingen te maken over de hoeveelheid uitgegeven publieke middelen: „Dus op 19 april vorig jaar“ over de uitvoering van landschapswerken in het culturele en recreatiepark vernoemd naar Nizami in Khatai. District of Bakoe.“ Hij moest aparte aanbestedingen uitbrengen voor zijn park. Volgens het openbare aanbestedingsregister kostten de ontwerpramingen voor het park 200.000 manats en het landschapsontwerp kostte 13,7 miljoen manats, waardoor het park 13,9 miljoen manats kostte, ongeveer 1,2 miljoen manat per hectare.

Mashalli benadrukte dat het gebied van Nizami Park 11,2 hectare is en het gebied van Chambarakand Park 4 hectare is. Als er gelijke omstandigheden waren, zou dit park 5 miljoen manats hebben gehad: “Maar er is een serieus verschil. Het punt is, Nizami Park bestaat al sinds 1938. Reeds wegen enz. er bestaat. er was er een. De infrastructuur moest worden hersteld en vernieuwd. Het Chambarakand-park is helemaal opnieuw gebouwd, stel je een fontein voor in het aardverschuivingsgebied. Dit had moeten leiden tot een stijging van de kosten. Rekening houdend met de „tradities“ op het gebied van constructie in Azerbeidzjan, denk ik dat de kosten van het park niet minder dan 7-9 miljoen manats zijn.

TurkutuNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"