Nachrichten aus Aserbaidschan

Ze willen zeggen strek je benen, sterf… |

De bedlegerige 39-jarige Samir Isayev zei dat hij geen behandeling kreeg en geen pensioen ontving.

Challi-district van Zardab Baai Samir Isayev is lange tijd bedlegerig geweest. HIJ, alleen niet in staat om te bewegen, en heeft zelfs de hulp van dierbaren nodig om in hun natuurlijke behoeften te voorzien. Wat hem het meest van streek maakt, is dat het niet duidelijk is hoe lang deze situatie zal duren. Omdat de financiële situatie van het gezin hem niet toelaat om in behandeling te gaan.

„Mijn toestand verslechtert met de dag omdat ik niet de behandeling krijg die ik nodig heb.“

Samir Isayev, 39, heeft drie kinderen, die geen van allen minderjarig zijn. Ze is niet de enige in het gezin met een gezondheidsprobleem – ook haar middelste dochter lijdt aan epilepsie.

„Ik schaam me en schaam me. Mijn 65-jarige moeder mijn vriend dag 10 Manat gaat naar katoen, de familie leeft ermee. Mijn toestand verslechtert met de dag omdat ik niet de behandeling krijg die ik nodig heb. De enige kans is pijnstillers, we snappen het. Soms is het dringend nodig Medisch We roepen om hulp en ze komen en nemen Analgin, Dimedrol, Dibazol. Hier is geen remedie voor. Enerzijds de problemen van het huis en de ziekte van het kind.

„Ik kan geen geld vinden, niet alleen voor behandeling, maar ook om naar Bakoe te gaan“

Samir Isayev zegt dat het taxibedrijf in Bakoe in het verleden voor de kost van het gezin zorgde. Hij stuurde het geld dat hij in Bakoe verdiende naar zijn familie, Zardaba. Volgens hem is de auto waarin hij rijdt, hem gegeven door de zoon van zijn tante. HONGERIG blijven. Maar wegens ziekte verkocht hij de auto en besteedde hij aan de behandeling:

“2020Ik heb een openhartoperatie ondergaan, dus ik heb die auto verkocht, credit Ik heb het ook gekocht. Toen ontwikkelde ik multiple sclerose. 1 maand 20 Jouw dag Ik had drie MRI-scans en één CT-scan. Hij werd gediagnosticeerd met multiple sclerose. Het is belangrijk voor de diagnose en behandeling van deze ziekte. bron van geld nodig. In het ziekenhuis in Bakoe kreeg ik te horen dat we „aan het werk moesten“. Ik had geen geluk, ik heb het niet meegenomen. Ik ben terug vermist. Ik heb niet langer de mogelijkheid om niet alleen behandeld te worden, maar ook om naar Bakoe te gaan.

Een inwoner van Challi, vanwege de ernst van zijn toestand, Toepassen Hij zocht ook hulp van de staat. Volgens hem, zij het met moeite, de regio – burgemeester Hij ging naar Mardan Jamalzade. Maar toepassen kon het hoofd niet ontmoeten.

„Sorry, hij zegt dat ik brieven moet schrijven“

Toepassen De chef accepteerde een vrouw beneden, niet ik. Ik vertelde hem mijn situatie. gezegd, toepassen voor dergelijke gevallen in de overheidsbegroting bron van geld Niet bedoeld. Aan de president, aan de vice-president, aan het ministerie van Volksgezondheid, Arbeid en Bevolking sociaal Hoeveel brieven heb ik aan de minister van Defensie geschreven? plaatsvervanger van onze kant Jalal Aliyeva Hij is ook op de hoogte van mijn situatie. Hij kwam ongeveer een jaar geleden naar de provincie en hield een vergadering. Toen ben ik gaan praten. Ik spreek mijn verdriet uit, hij zegt „schrijf een brief“. Geloof me, ik heb niet genoeg geld meer om een ​​brief te schrijven”, klaagt hij.

Samir Isayev benadrukte dat zijn belangrijkste wens was om op te staan ​​en weer op de been te komen. Ook vroeg hij bij een aantal overheidsinstanties een arbeidsongeschiktheidspensioen aan. Hij zei te hopen dat hij in ieder geval een behandeling zou krijgen ten koste van zijn pensioen. Maar vanaf daar kwam het „nee“ antwoord:

„Een deel van mijn lichaam werkt niet, ik werd afgewezen. Dit zijn gehandicapten, pensioen Wat kan worden genezen, wat? pensioen Begrepen. Ze willen dat je je benen strekt en sterft. Ik kan geen ander woord vinden. Zou er zoveel onverschilligheid zijn voor de burgers?”

Redenen voor afwijzing: „De klinische behandeling van de patiënt is niet voldoende“

Arbeid en Bevolking sociaal Staat onder het Ministerie van Defensie Medischsociaal Matanat Mammadova, vice-voorzitter van de Raad van Specialisatie en Rehabilitatie Agentschap, zei dat de verwonding van Samir Isayev werd beoordeeld op basis van een verwijzing van het Kurdamir Central Hospital. Er werd vastgesteld dat de lading ontbrak.

„Complicaties van de ziekte werden niet bevestigd door diagnostische tests. Er werd geen aanvullend onderzoek uitgevoerd om de huidige toestand van de patiënt en zijn functionele stoornissen op te helderen. Intramurale behandeling van de patiënt is niet voldoende. De patiënt wordt aanbevolen een speciaal onderzoek te ondergaan, „hij zei.

van de chief executive Assistent: ‚Hij wordt indien mogelijk geholpen‘

gestremde melksap burgemeester De plaatsvervanger van Mardan Jamalzadeh, Samad Jafarov, vertelde Meydan TV dat de klachten van alle burgers die zich bij de uitvoerende macht hadden aangemeld, werden onderzocht en dat ze in verschillende zaken werden bijgestaan:

„Als er bijvoorbeeld een probleem is bij de levering aan het ziekenhuis, wordt deze gestuurd. Er wordt hulp geboden om werkloosheidsproblemen op te lossen. Het werkgelegenheidscriterium in de regio is echter vooral martelaar families, families van veteranen worden gesetteld. Dit betekent echter niet dat andere burgers worden genegeerd. De situatie van alle aanvragers ligt gevoelig. Mensen die het echt nodig hebben, worden zo goed mogelijk geholpen.”

„Als er bijvoorbeeld een probleem is bij de levering aan het ziekenhuis, wordt deze gestuurd. Er wordt hulp geboden om werkloosheidsproblemen op te lossen. Het werkgelegenheidscriterium in de regio is echter vooral martelaar families, families van veteranen worden gesetteld. Dit betekent echter niet dat andere burgers worden genegeerd. De situatie van alle aanvragers ligt gevoelig. Mensen die het echt nodig hebben, worden zo goed mogelijk geholpen.”

van de chief executive De assistent voegde eraan toe dat het probleem van Samir Isayev ook zal worden onderzocht:

“Bezorging aan ziekenhuis in Bakoe enz. Hij zal op alle mogelijke manieren geholpen worden.“

Vierkante TVNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"