Nachrichten aus Aserbaidschan

‘Internetproviders bemiddelen bij verspreiding van spyware op Android en iOS’ |

Google De bedrijven Google Dreigingsanalysegroep (GTAG) een nieuwe hackercampagne ontstond als resultaat van het onderzoek dat werd uitgevoerd door de experts van de afdeling. Internetproviders richten zich op hackers als onderdeel van een nieuwe hackcampagne eenzaam Het hielp bij het verspreiden van spyware, spyware genaamd. Google Dit werk Kijken van een bedrijf genaamd informatie Bevestigde de resultaten van eerder onderzoek door beveiligingsexperts. Dus deze experts hebben een spyware uit Italië genaamd Hermit. RCS Laboratoria Hij werd geïnterviewd door een bedrijf genaamd Volgens Lookout ontwikkelt RCS Labs spyware en verkoopt deze aan overheidsinstanties in verschillende landen. Experts hebben aanwijzingen gevonden dat de Hermit-software al wordt gebruikt door de Kazachse en Italiaanse regeringen.

Volgens een rapport van Lookout gedraagt ​​Hermit zich als een gevaarlijk hulpmiddel en kan het indien nodig extra modules installeren om de mogelijkheden uit te breiden. Deze software kan telefoongesprekken opnemen, de smartphone lokaliseren, foto’s maken in het geheugen van de smartphone, video-kan tekstberichten en andere bestanden afspelen. Ook kan Hermit inkomende oproepen op uw smartphone opnemen en zelfs stoppen. De mogelijkheden van deze software zijn hier niet toe beperkt. Zo kan Hermit superuser-rechten verkrijgen op de smartphone van het slachtoffer. Dit betekent volledige controle over het besturingssysteem van de smartphone. Volgens het rapport heeft Hermit Android en iOS Het kan worden gebruikt om cyberaanvallen uit te voeren tegen gebruikers van apparaten die erop draaien. Kluizenaar op een smartphone wordt vaak vermomd als een legitieme applicatie van een mobiele operator of messenger.

Deze internetproviders blokkeerden de internetverbindingen van de slachtoffers. Dit is een belangrijke stap bij het integreren van malware in het apparaat. Nadat de verbinding met internet is verbroken, nemen hackers namens de mobiele operator contact op met de gebruiker en bieden aan om de legitieme applicatie van de mobiele operator te downloaden. Naar verluidt helpt deze app ook om de internetverbinding te herstellen. Volgens GTAG en Lookout heeft de kluizenaar nooit Google Play-markt en app Winkel Het is niet gepubliceerd via officiële bronnen zoals: Maar hackers Appel Ontwikkelaars Enterprise-programma erin geslaagd om de malware naar iOS te verspreiden. Appel Met het Developer Enterprise Program daarentegen kunnen apps het standaardverificatieproces in de App Store omzeilen en certificaten verkrijgen die voldoen aan de vereisten van de app store. Appel Gebruikersaccounts die zijn gekoppeld aan Hermit al geblokkeerd en uitgegeven certificaten ingetrokken.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"