Nachrichten aus Aserbaidschan

Arayik Arutyunyan bood aan om Lachi . te verlaten

politiek Commentator: „De meesters van Arutyunyan zijn niet in Jerevan, in Moskou zitten“

Arayik Arutyunyan noemde zichzelf de president van de zogenaamde Nagorno-Karabach Republiek (DKR), en zei dat de Armeniërs Berdzor (het centrum van Lachin) moesten verlaten.

Hij denkt dat Armeniërs beperkte mogelijkheden hebben om in Lachin te wonen.

Minister-president van Armenië Nikol op 28 juni Pashinyan Een verklaring afleggen, na de voltooiing van de aanleg van de nieuwe toegangsweg, de dorpen Zabux en Sus in Laçin Azerbeidzjan ze zullen worden gecontroleerd.

Zonder uitleg lijken Pashinyan en Arutyunyan verschillende opvattingen te hebben.

„We moeten Berdzor omzeilen. Ik zie dat onze landgenoten in de toekomst weinig kans hebben om hier te wonen. Wat Agavno (Zabuch) betreft, Azerbeidzjan De regering zet de onderhandelingen voort. „We zullen onze strijd hier voortzetten“, zei Arayik Arutyunyan. voornoemd.

Nicole Pashinyan en „Wat zal het lot zijn van de nederzettingen van Berdzor, Agavno en Sus?“ – beantwoordde de vraag als volgt:

„Gebieden die niet zijn opgenomen in de grenzen van de voormalige autonome regio Nagorno-Karabach Azerbeidzjan ze zullen worden gecontroleerd. We lossen de problemen van de inwoners van Berdzor (centrum van Lachin) op met de beslissingen van de overheid. Ze moeten onderdak krijgen. Tegenwoordig woont er bijna geen familie in Laçin. De problemen van de inwoners van Agavno (dorp Zabukh) zullen op eigen kosten worden opgelost. Ik heb geen informatie over het lot van het dorp Sus.“

politiek commentator Ilgar Valizade legde het contrast uit tussen de verklaringen van Pashinyan en Arutyunyan aan Meydan TV:

„Deze tegenstrijdigheid is niet in Yerevan, maar in de meesters van Arutyunyan. in Moskou wijst op zitten. Deze heren zijn meestal prominente leden van de Armeense diaspora in en rond Rusland. politiek zijn cirkels. Lied voor de separatisten Pashinyan Nee, ze bestellen. Soms Yerevan separatisten eenheid Zulke tegenstrijdigheden komen naar voren, zelfs als hij oproept om de onderhandelingen te laten varen.“

Volgens hem kan de verklaring van Arutyunyan ook worden berekend voor het innerlijke publiek:

„Misschien kan het een bericht sturen naar degenen in Jerevan dat ze andere stappen kunnen nemen. Maar de separatisten in Karabach zijn mensen die niets oplossen. Een soortgelijke scène deed zich voor in het dorp Farrukh. Ze wilden niet weggaan, toen vredeshandhavers kwam en loste het probleem op.“

Ilgar Uit het persoonlijke archief van Valizade

Ilgar Geldig 2020Herinnerend aan de tripartiete overeenkomst ondertekend in november, volgens het document, de genoemde schikkingen naar Azerbeidzjan moeten worden ingediend:

„Dit proces Russische vredestroepen zou moeten zorgen voor. De zaak valt rechtstreeks onder hun bevoegdheid. Ik denk dat Lavrov Baku Het is tijdens het bezoek besproken“, zei hij.

„Meest waarschijnlijk, Azerbeidzjan Ministerie van Defensie met Russische vredestroepen Bespreekt en besluit het onderwerp. Dus de technische punten blijven, we hebben het over het verplaatsen van de teksten. „Ik denk niet dat het probleem met militaire middelen zal worden opgelost, dit zijn speculaties“, zei hij.

herinnerend

2020in september Azerbeidzjan en Armenië Er brak een conflict uit tussen de strijdkrachten.

Meer dan 6000 soldaten van beide kanten in het conflict dat 44 dagen duurde en de Tweede Karabach-oorlog werd genoemd. vergaan het gebeurde

Azerbeidzjan herwon de controle over een deel van de regio Nagorno-Karabach en 7 omliggende districten.

Dat jaar 10 Verklaring van november (Azerbeidzjan, Armenië en Rusland getekend tussen) in feite stopte de oorlog.

Daarna, in de Lachin-gang en Karabach Russische vredestroepen is geplaatst.

Voor de tweede Karabach-oorlog, tot het staakt-het-vuren-akkoord in 1994 Azerbeidzjan De regio Nagorno-Karabach en 7 aangrenzende districten werden bezet.

Het conflict in Armenië sinds de USSR naar Azerbeidzjan Het begon met regionale eisen.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"