Nachrichten aus Aserbaidschan

„Rusland heeft vinger in spanning“ |

Baku Hij probeert meer met het Westen te onderhandelen, niet alleen met Moskou.“

op 4 juli Europeese Unie Raadsvoorzitter Charles Michelin Minister met Ilham Aliyev telefoon toespraak en de Amerikaanse collega van de president van het land, Joseph Biden briefHij bracht de vragen van de geopolitieke situatie in de regio opnieuw ter sprake.

Charles Michel Europa Eenheid Armenië en Azerbeidzjan Hij zei dat hij zich zal blijven inspannen voor de normalisering van de betrekkingen tussen de twee landen, de ondertekening van een vredesakkoord, de afbakening van de grenzen en de opening van transport- en communicatielijnen.

Tegelijkertijd, Ilham Aliyev In zijn brief aan Biden schreef hij ook: Verenigde Staten van Amerikavan de Armenië-Azerbeidzjan gelooft dat het een belangrijke rol kan spelen bij het normaliseren van relaties, het openen van communicatie en het opbouwen van interpersoonlijke relaties.

„Met Armenië, gebaseerd op de vijf door ons gepresenteerde principes Azerbeidzjan het proces van het opstellen van een vredesverdrag tussen Verenigde Staten van AmerikaWij geloven dat Aliyev een waardevolle bijdrage kan leveren.“

Zowel de brief als het telefoontje markeren de ondertekening van het vredesakkoord.

Inspiratie Onderstreep de berichten in de brief van Aliyev aan Biden…“

politiek Commentator Şahin Caferli vertelde Meydan TV dat Charles Michelin Armenië en Azerbeidzjan Tijdens de laatste ontmoeting met de staatshoofden werd afgesproken om te beginnen met de voorbereiding van het vredesakkoord. Daarna instrueerden de leiders van beide landen hun ministers van Buitenlandse Zaken over de voorbereiding van de overeenkomst:

Maar daarna was er op zijn minst enige onzekerheid, dat wil zeggen dat de partijen elkaar beschuldigden‘, zei hij.

Volgens Şahin Caferli blijkt dit uit de oproep van Charles Michel. Europa De vakbond maakt zich zorgen over de situatie en wil de problemen oplossen door de nadruk te leggen op haar bemiddeling:

„Naar mijn mening, hoewel er verschillen zijn in de details, overlappen de standpunten van Brussel en Bakoe bij het ondertekenen van het vredesakkoord. Maar over het algemeen zijn beide partijen geïnteresseerd in het ondertekenen van het document. Ook is de Azerbeidzjaanse regering totaal niet geïnteresseerd in de proces onder de hegemonie van Rusland blijft en wil dat het Westen tot op zekere hoogte ingrijpt.“

„We hebben eerder waargenomen, in de regio met het Westen Rusland Wanneer er onderlinge concurrentie is, breiden de manoeuvreermogelijkheden van de Azerbeidzjaanse autoriteiten zich uit. In dit opzicht Baku Hij is geïnteresseerd in het betrekken van het Westen bij het proces. Caferli zei dat dit de onderliggende boodschap is van de brief van Ilham Aliyev aan Biden.

Volgens de observatie van Şahin Caferli ontstonden er opnieuw spanningen en onzekerheden na het bezoek van de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov aan de regio:

Foto: Şahin Caferli’s persoonlijke archief

„Over Rusland niet geïnteresseerd in het ondertekenen van een vredesverdrag. Moskou scheidt de Karabach-kwestie door de grenzen tussen de twee landen te openen en de economische betrekkingen te herstellen. Het Kremlin zegt geïnteresseerd te zijn in het definiëren van grenzen, het openen van communicatie en economische betrekkingen. Maar het stuurt een echte boodschap dat we de kwestie-Karabach niet moeten aanraken.“

„Dus de vredeshandhavers zorgen voor stabiliteit in de regio. Want als een vredesverdrag wordt ondertekend en alle problemen in het document zijn opgelost, heeft het geen zin dat de vredesmacht in de regio blijft. Dus, Rusland Na 5 jaar leger Het toestel zal uit het gebied verwijderd moeten worden. „Dit zal de positie van Moskou in de regio aanzienlijk verzwakken“, zei hij. politiek zei de commentator.

Şahin Caferli zegt dat een van de belangrijkste referentiepunten voor het waarborgen van de Russische belangen in de regio de vredesmacht in Karabach en Armenië is. leger bases:

Azerbeidzjan en Armeniëevenals Armenië en Kalkoen Niet alleen de vredesmacht in Karabach werd beëindigd, maar ook de aanwezigheid van Rusland in Armenië in de nabije toekomst. leger beschikbaarheid van basesRoem Ook de noodzaak zal aan de orde komen. Om deze redenen is Rusland niet geïnteresseerd in het ondertekenen van een vredesverdrag. Daarom ben ik ervan overtuigd dat Rusland een „vinger“ heeft in de huidige spanningen.

‚Situatie van Pashinya is helemaal niet goed‘

plaatsvervangend Eenheid Ahmedov gelooft dit. Baku Hij spreekt zijn bereidheid uit om voor lange tijd een vredesakkoord met Yerevan te ondertekenen:

„Veel tijd Ilham Aliyev Hij uitte zijn suggesties over dit onderwerp op verschillende platforms, dat wil zeggen, hij deed een voorstel bestaande uit 5 items. Minister-president van Armenië Pashinyan Kort na de vergadering in Brussel legde hij verschillende verklaringen af. Het lijkt erop dat er vanuit Rusland druk wordt uitgeoefend op Armenië.“

Vahid Ahmedov
Eenheid Ahmedov, foto: Meydan TV

Eenheid Volgens Ahmadov hebben de Europese Unie en Verenigde Staten van Amerika geïnteresseerd in het ondertekenen van een vredesverdrag. Ze willen dat het proces van afbakening, beperking en afbakening wordt voortgezet. Er is echter een obstakel voor deze verzoeken van de partijen op dit moment“, zei hij.

plaatsvervangend Volgens hem werd de ondertekening van het vredesverdrag over het algemeen beslist op de vergadering van de staatshoofden in Brussel, het kost alleen tijd:

„Op dit moment is de situatie van Pashinyan helemaal niet prettig. Het wordt onderdrukt door pro-Russische troepen van binnenuit en Moskou van buitenaf. Maar in ieder geval zal er uiteindelijk een vredesakkoord worden ondertekend.“

Vrede is belangrijk voor het Westen“

Politicoloog Rauf Mirgadirov is van mening dat de voorwaarden waaronder het vredesakkoord is getekend niet belangrijk zijn voor westerse landen.

Mirgadirov zegt dat vrede belangrijk is voor het Westen. Met de huidige realiteit is het Westen echter niet alleen een aanhanger van het vredesakkoord, maar wil het ook de Russische invloedssfeer in de regio verkleinen:

In dit verband is het doel van het Westen in het vredesverdrag om de regio uit de Russische invloedssfeer te halen en om te vormen tot een van de distributiecentra voor de doorvoer van energiedragers naar Europa. Op 4 juli zei president Tokayev van Kazachstan dat hij klaar is om energiedragers aan het Westen te verkopen en Kalkoen „Het is geen gewone gebeurtenis“, zei Rauf Mirgadirov.

Volgens hem kan Rusland nieuwe stappen zetten met betrekking tot de regio:

Foto: uit het persoonlijk archief van Rauf Mirgadirov

„Nu rijst de vraag: welke stappen kan Rusland nemen om de militaire veiligheid te waarborgen?politiek haar vertegenwoordiging verder versterken, de kansen van het Westen tot nul herleiden? Bijvoorbeeld Rusland Pauw Verwacht wordt dat het zijn eigen militaire basis zal vestigen in Armenië, 1 kilometer in zijn richting. Eigenlijk werd deze kwestie beslist tijdens Pashinyan’s laatste bezoek aan Moskou. We hebben het over het maken van aanvullingen op Protocol nr. 2 over de plaatsing van Russische militaire bases in Armenië. Met andere woorden, het aantal locaties van Russische militaire bases is toegenomen. in de buurt van dat gebied algemeen Polad Hashimov vergaan gebeurd“.

„Denk, daar naar Azerbeidzjan Als het vuur wordt geopend en beantwoord, wordt dit beschouwd als een aanval op het Russische leger. Wat ik heb opgesomd, versterkt de mogelijkheid dat Rusland loyaliteit van beide kanten zal eisen. Rusland heeft veel keuzevrijheid bij de uitvoering hiervan in Armenië. „In tegenstelling tot Bakoe is de militair-politieke en economische afhankelijkheid van Jerevan van Moskou voldoende“, zei hij.

Volgens Mirgadirov, momenteel naar Azerbeidzjan Het is niet rendabel om een ​​beleid te voeren dat loyaal is aan Rusland. Omdat het geopolitieke landschap van de toekomst nog onbekend is, en de reden ook. Oekraïne Hoe de oorlog eindigt:

Daarom probeert Bakoe niet alleen met Moskou te onderhandelen, maar ook met het Westen. Het onderzoekt de mogelijkheden van een vredesakkoord in deze richting, en het is een verstandig beleid.

herinnerend

2020in september Azerbeidzjan en Armenië Er braken botsingen uit tussen de strijdkrachten.

Meer dan 6000 soldaten van beide kanten in het conflict dat 44 dagen duurde en de Tweede Karabach-oorlog werd genoemd. vergaan het gebeurde

Azerbeidzjan herwon de controle over een deel van de regio Nagorno-Karabach en 7 omliggende districten.

Dat jaar 10 Volgens de verklaring van november (ondertekend tussen Azerbeidzjan, Armenië en Rusland) zijn de conflicten gestopt.

Daarna, in de Lachin-gang en Karabach Russische vredestroepen is geplaatst.

Voor de tweede Karabach-oorlog, tot het staakt-het-vuren-akkoord in 1994 Azerbeidzjan De regio Nagorno-Karabach en 7 aangrenzende districten werden bezet.

Het conflict in Armenië sinds de USSR naar Azerbeidzjan Het begon met regionale eisen.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"