Nachrichten aus Aserbaidschan

Bloedwraak begon in Bakoe

Advocaat verzocht om sluiting van het proces, het verzoek is niet geaccepteerd

Over de wraakmoord in Bakoe rechtbank onderzoeken begonnen. We hebben het over de moord op wereldkampioen kickboksen Zaur Yusifov.

Beschuldigd van het doden van de 38-jarige Zaur Yusifov met een vuurwapen 20Naar het werk van Samir Shiraliyev, geboren in 2000 Baku Hij wordt berecht in het High Criminal Court.

op 14 juli rechter Advocaat van Samir Shiraliyev tijdens de voorbereidende vergadering voorgezeten door Ahmed Guliyev rechtbank verzocht om het sluiten van de transactie. Advocaat Hij koppelde zijn petitie aan het waarborgen van de veiligheid van Samir Shiraliyev.

Een ander verzoekschrift van de advocaat aan zijn cliënt een misdaad Dit is artikel 120.2.4 van de wet. Artikel 120.1 van deze wet, in overeenstemming met artikel 120.1 van deze wet (in het bijzonder moord met een wrede of algemeen gevaarlijke methode). Het ging over de uitleg van de beschuldiging in het artikel. Advocaat Hij zei dat er geen bijzondere wreedheid of algemeen gevaarlijke methode was in de acties van de persoon wiens rechten hij verdedigde.

Rechtbank Het voorstel om de transactie te sluiten werd niet aanvaard. De rechters zeiden dat de wetgeving zaken definieert die door de rechtbank moeten worden gesloten. Als de onderzochte zaak bijvoorbeeld een commercieel, familie- of staatsgeheim is, kan de zaak worden gesloten. In dit geval bestaat geen van deze situaties.

Het andere voorstel was in behandeling. De rechters zeiden dat de inhoud van de stof in de handeling van de verdachte bekend zou zijn na gerechtelijk onderzoek.

Samir Shiraliyev een misdaad In aanvulling op artikel 120.2.4 van de wet werd een aanklacht ingediend op grond van artikel 228 (bezit van illegale wapens).

Zaur Yusifov, van wie Samir Shiraliyev wordt beschuldigd van moord, zit een tijdje geleden ook voor de moordzaak. gevangenisstraf Hij was beschuldigd van moord op Emin Safarov, de tante van Samir Shiraliyev, in de criminele wereld bekend als „Lotu Guli’s goede vriend“ en „Emin 444“ (op basis van zijn autonummer). gevangenisstraf gedaan. in oktober 2021 Baku Hij werd vrijgesproken en vrijgelaten door de beslissing van de High Criminal Court.

Zaur Yusifov zei in de rechtbank dat hij niets te maken had met de moord op Emin Safarov. Integendeel, hij wilde het probleem tussen Hasan Tagiyev en Emin Safarov oplossen en de spanning in hun relaties wegnemen. Hij heeft er vaak voor gewerkt.

Hasan Tagiyev zelf Emin Safarovu alleen vermoord, was Zaur Yusifov in dit geval niet schuldig. Volgens hem moest hij deze stap zetten omdat hij de acties van de tegenpartij zat was.

Maar de moeder van Emin Safarov beweerde dat ze logen, dat niet alleen Zaur Yusifov, maar ook familieleden een rol speelden in wat er gebeurde.

Ontevreden met de vrijspraak van Zaur Yusifov gingen zowel de aanklager als het slachtoffer in beroep. klagen Baku Zaur Yusifov werd in maart 2022 – tijdens zijn proces voor het hof van beroep – vermoord zonder op de uitslag te wachten.

Familieleden van Emin Safarov zeiden tegen de rechters van het Strafhof van Bakoe:

„Als je geen eerlijke beslissing neemt, zullen we zelf gerechtigheid brengen…“

Na de dood van Zaur Yusifov sprak het gerechtshof van Bakoe hem vrij. annuleren gemaakt. Maar door zijn dood misdrijf Hij werd zonder geldige reden ontslagen.

De rechters die hem hebben vrijgesproken bij het Strafhof van Bakoe… Inspiratie Er werd besloten een disciplinair onderzoek in te stellen tegen Mahmudov, Faig Ganiyev en Sabuhi Huseynov.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"