Nachrichten aus Aserbaidschan

„Iran stelt dat ze de Zangezur-corridor niet zullen accepteren“ |

„Hamenei verdraait de geschiedenis, politiek interessegebieden“

„Nagorno-Karabach naar Azerbeidzjan We geven het graag terug. Natuurlijk, IraansArmenië als grenssluiting op de agenda staat, Iraans De Islamitische Republiek zal zich hiertegen verzetten omdat deze grens al duizenden jaren een communicatiemiddel is.

Iran op 19 juli Ali Religieus leider Ayatollah Sayid Ali Khamenei in Teheran Kalkoen Ontmoeting met president Recep Tayyip Erdogan voornoemd.

Tijdens de bijeenkomst ging Khamenei ook in op de Syrische kwestie.

Hij vond het belangrijk om de territoriale integriteit van Syrië te behouden:

„ten noorden van Syrië“ leger De aanval gaat ongetwijfeld ten koste van Syrië, Turkije en de regio. Het is ook de Syrische regering. politiek laat dingen niet gebeuren. Het is noodzakelijk om terrorisme te bestrijden, maar tegen Syrië leger Hoewel terroristen niet beperkt zijn tot een bepaalde groep, zal de aanval terroristen ten goede komen. U moet de veiligheid van Syrië als uw veiligheid accepteren.“

„Onderhandelingen over Syrië-kwesties“ pad moet worden opgelost met Iraans, KalkoenSyrië en Rusland dialoog hierover pad moet eindigen“, zei hij.

„We zullen zeker met u samenwerken in de strijd tegen het terrorisme“, zei de religieuze leider.

Sayyid Ali Khamenei gaf het Westen de schuld van wat er in de regio gebeurde:

„Het is een van de redenen voor de onenigheid en vijandschap in de regio. Verenigde Staten van AmerikaWordt het ondersteund door het zionistische regime?

Azerbeidzjan Voorheen in de Islamitische Republiek Iran ambassadeur In een reactie op wat Khamenei tegen Meydan TV zei, zei Nasib Nasibli:

„Hij spreekt duidelijk, er is niets ongezien.“

Zei dat het Iran was Ali De religieuze leider verklaarde dat ze de Zangezur-gang niet zullen accepteren:

“Omdat deze corridor de vrije betrekkingen van Iran met Armenië zal belemmeren, en daarom zegt Khamenei dat ze het niet zullen toestaan. Baku en de gebieden waar de gang passeert Azerbeidzjan Reizen zal beperkt zijn.“

Volgens Nasib Nasibli, Armenië Een zeer belangrijk buurland voor Iran:

„Tenminste, Teheran heeft de afgelopen 30 jaar strategische relaties met Yerevan opgebouwd en zal geen enkel proces accepteren om dit te voorkomen. Ook Sayyid Ali Khamenei politiek sprak zijn ongenoegen uit over de ontwikkeling. Hetzelfde als Khamenei’s Iran Armenië Millennium communicatielimiet pad het noemen ervan is een teken van de strategische betrekkingen van Teheran met Jerevan. Natuurlijk is Armenië geografisch gezien eenheid Dat was het ook, maar de staat Armenië bestond in 1918-1920 en in de afgelopen 30 jaar weet Khamenei dat heel goed.“

Foto: Meydan TV

„Het is geen geheim dat de betrekkingen tussen Armeniërs en Perzen, Perzen en Turken duizenden jaren hebben geduurd. Khamenei verdraait echter de geschiedenis door te zeggen dat hij Armeens-Iraanse betrekkingen heeft en beschermt politieke belangen. De betrekkingen tussen Bakoe en Teheran in het algemeen Azerbeidzjan Het is sinds de onafhankelijkheid in een „geopolitieke knoop“ geraakt. De reden hiervoor is de onafhankelijkheid van Azerbeidzjan in Zuid-Azerbeidzjan (in Iran wordt hiermee de regio bedoeld waar Azerbeidzjanen wonen). nationaal Het is een van de ontwikkelingsfactoren van de beweging en Iran weet dit maar al te goed. Om deze reden beschouwt Iran de vijand van Azerbeidzjan als zijn vriend. Hoewel ze zichzelf de Islamitische Republiek noemen en zichzelf omschrijven als verdedigers van de islam, volgen ze een beleid om partij te kiezen in de betrekkingen met Armenië.

Wat Khamenei zei over de Syrische kwestie, zegt Nasib Nasibli dat het nog steeds onduidelijk is. toestemming Tijdens het bewind van Shah Pahlavi KalkoenEr was samenwerking tussen Iran, Irak en Syrië:

“Het doel was om het Koerdische separatisme uit te bannen. Maar sinds de oprichting van de Islamitische Republiek Iran, zijn de islamitische revolutie en de export van politiek-islamitische waarden de belangrijkste prioriteit van Teheran geweest. Overal waar de politieke islam is, heeft Iran getracht zijn invloed en heeft gewerkt om miljarden bewegingen te ondersteunen. bron van geld verdeeld. Het bood met name uitgebreide steun aan de Syrische regering. Omdat de familie Assad sjiitisch is, zien ze nauwe betrekkingen met Iran als een van de basisvoorwaarden van hun bestaan.

herinnerend

19 juli in Teheran RuslandPresidenten van Iran en Turkije – Vladimir PoetinIbrahim Chef en Recep Tayyip Erdoğan, vond de bijeenkomst van het „Astana Trio“ over de afwikkeling van Syrië plaats.

Iran tijdens de bijeenkomst Ali Religieus leider Ayatollah Sayyid Ali Khamenei ontving ook de presidenten.

Gezamenlijke verklaring over de afsluiting van de vergadering RuslandIran en Turkije hebben alle eenzijdige sancties tegen Syrië verworpen. De partijen vonden het belangrijk om de soevereiniteit, onafhankelijkheid en territoriale integriteit van Syrië te beschermen.

Ze geloven in het Syrische conflict. leger er is geen oplossing. De leiders van Iran en Turkije kwamen ook overeen om de volgende tripartiete top in Rusland te houden op uitnodiging van Poetin.

In mei en oktober 2015 vond in Kazachstan een ontmoeting plaats tussen de Syrische oppositiekrachten onder de naam „Astana Platform“.

De deelnemers aan de Astana Consultative Dialogue over de oplossing van de Syrische crisis kwamen unaniem overeen om deel te nemen aan de „Astana 2“-bijeenkomsten, en als resultaat werd de Astana-verklaring aangenomen.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"