Nachrichten aus Aserbaidschan

„Ze willen me in dienst nemen, ook al heb ik het recht om te verzegelen“ |

‚Agent dreigde me te arresteren‘

Baku Staatsuniversiteit geschiedenis faculteit 4e jaars student Inspiratie Hoewel Ahmadov het recht op uitstel heeft, leger in dienst geroepen.

Mobilisatie en Leger Hij solliciteerde bij de districtsafdeling van de Call to Service State Service in Masallı.

Hij vertelt dit aan Meydan TV Inspiratie Volgens Ahmedov, Baku Hoewel hij verklaarde dat hij zijn opleiding aan de Staatsuniversiteit in Masallı niet had afgemaakt, accepteerden ze zijn documenten niet:

„Het controversiële punt in mijn geval is dat de commissaris… medisch Tijdens het onderzoek kreeg ik te horen dat er een probleem was met mijn been. Ten tweede vertraagde de universiteit de verwijzing, ik kreeg het met de hulp van advocaat Samad Rahimli. „Maar hoewel ik de verwijzing naar de lokale commissaris heb ingediend, kreeg ik een weigering.“

De student zegt dat deze houding van de districtscommissaris doelbewust is:

„De mobilisatie en Leger Ik ben de naam vergeten van de districtsafdeling van Masallı van de ambtenaar. chef, de luitenant-kolonel was onbeleefd tegen me. Toen de officier me beschuldigde van het ontduiken van de militaire dienst, liet ik een document zien waaruit bleek dat ik niet van die intentie was en dat ik het recht had om afstand te doen. Toen ik hem vertelde dat ik mijn opleiding zou afmaken en in het leger zou gaan, dreigde hij me te arresteren en zei: „Je bent een kind, ze hersenspoelen je, ga dienen.“

Fotograaf: Inspiratie Uit het persoonlijke archief van Ahmadov

Ilham Ahmadov herinnerde er ook aan dat er wettelijke gronden zijn voor de voortzetting van het recht op uitstel in het commissariaat:

„Volgens artikel 21.1.4 van de Wet militaire dienst en militaire dienst moet ik mijn opleiding afmaken. Het staat in de wet als voltijds onderwijs, undergraduate, graduate, doctorate (aanvullend), basisonderwijs. hoger) medische opleiding en residentie Opleiding ontvangers zijn vrijgesteld van militaire dienst. Met andere woorden, er wordt slechts één respijt gegeven tot de voltooiing van de training.

Advocaat Samad Rahimli, vertegenwoordiger van Ilham Ahmadov bij volmacht, vertelde Meydan TV dat hij zich via e-mail en per post bij de Staatsmobilisatie en Militaire Dienst had aangemeld:

„Voor beroep van de Universiteit De referentie is ook toegevoegd. De districtsafdeling van Masallı van de instelling wees onze aanvraag echter af. Daarvoor dreigden ze de student te arresteren en zeiden ze dat hij naar het leger zou gaan in strijd met het recht op uitstel dat door de wet werd bepaald. Maar ik sprak op 22 juli met de Staatsmobilisatie en de Verplichte Militaire Dienst, ze vroegen om de aanvraag en zeiden dat ze zouden rapporteren aan de administratie.“

Volgens de advocaat, die zei dat ze op 25 juli een reactie van de Staatsmobilisatie en Verplichte Militaire Dienst zullen ontvangen, zullen ze stappen ondernemen volgens de reactie:

„Als er een weigering is, zullen we eind volgende week een verzoek indienen bij de administratieve rechtbank van Shirvan. We zullen ook een aanvullend verzoek indienen om de huiszoeking op te schorten. We hopen rechtbank Het zal de aanvraag snel in overweging nemen en besluiten de oproep van student Ilham Ahmadov op te schorten totdat het geschil is opgelost. „We kennen de situatie van de Azerbeidzjaanse rechtbanken, maar het is in ieder geval illegaal om een ​​student te bellen voordat hij zijn opleiding heeft afgerond.“

Omdat het weekend was, kon Meydan TV de houding van de Staatsmobilisatie- en dienstplichtorganisatie niet leren.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"