Nachrichten aus Aserbaidschan

Militairen van de grensdienst gearresteerd op verdenking van drugs

Volgens de aanklacht brachten de militairen 94,3 kilo drugs over de grens.

7 personen van de Staatsgrensdienst (SBS). leger bediende gevangenisstraf compleet. Deze AzerbeidzjanIraans Hij wordt beschuldigd van het dragen van meer dan 90 kilo drugs vanaf het deel van de grens dat de grens van de stad Gabriel binnenkomt. Volgens informatie gepubliceerd door de persdienst van de procureur-generaal, DSC leger dienaren Tural Osmanov, Shamil Abbasov, Habil Najafov, Kamran Jafarov, Nurlan Gasimov, Seymour Azadkhanzade en Prioriteit Over Gasimzadeh gevangenisstraf Er is gekozen voor preventieve maatregelen. over hen voor de periode van onderzoek gevangenisstraf beslissing Baku Leger Verwijderd in de rechtbank.

Genoemd militair personeel een misdaad 206 (smokkel), 234.4.1, 234.4.3 (verkrijgen, vervoeren, opslaan van grote hoeveelheden drugs voor verkoop door een groep eerder samengespannen personen), 240.3.2 (illegaal bezit van grote hoeveelheden krachtige of giftige stoffen voor verkoop) goedkeuring ) en 318,2 (Azerbeidzjan De Republiek wordt beschuldigd van het illegaal overschrijden van de staatsgrens.

Onderzoek naar dit incident wordt uitgevoerd door de recherche van de procureur-generaal.

Naast de eerder genoemde militairen werd ook een burger – Hikmet Halili – gearresteerd.

Volgens de informatie verkregen van het parket van de procureur-generaal, werd gesteld dat het militair personeel van de National Security Organization samenwerkte met Hikmet Halili en anderen en drugs en psychotrope stoffen uit Iran smokkelde. naar Azerbeidzjan georganiseerd.

“De leden van de groep in Iran ontvingen deze voertuigen van de grenspoort en de staat van het grondgebied van het dorp Mehdili in het district Jibrail in juli 2022. douane Ze verstopten zich buiten hun controle. Volgens het overeengekomen plan, op 21 juli 4 van de militairen 20 Terwijl ze deze voertuigen uit hun schuilplaats haalden, werden ze tegengehouden door DSC’s “Ambush” grenswachten. Hiervan 94,3 kg verdovende middelen (87,7 kg marihuana, 7,6 kg heroïne, “methadon-40” in 198 flesjes) 10 “Het Openbaar Ministerie, 1980 pillen), een psychotrope stof (400 gram methamfetamine) en een krachtige stof (“pregobaline-150″ 12465 pillen, 15 van de 831 aanvallen) werden ontdekt en meegenomen”, zegt hij.

Deze misdrijf Er werd een huiszoekingsbevel uitgevaardigd voor een andere burger genaamd Beşir Guliyev.

Hoe de gedetineerden zelf of hun families tegenover deze beschuldigingen staan, is niet bekend.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"