Nachrichten aus Aserbaidschan

Farmaceutische prijzen gestegen in Azerbeidzjan

De prijs van medicijnen, gemiddeld, afhankelijk van de variëteit 10De prijs is met ongeveer 15% gestegen“

Azerbeidzjan Republiek Tarief (Prijs) Raad geneesmiddel verhoogde de prijs van voertuigen. Het besluit treedt in werking op 1 augustus.

In de akte „Geneesmiddel Groot- en detailhandelverkoop van geneesmiddelen in apotheken volgens de instructie over de berekeningsmethoden van geneesmiddelenprijzen Prijs:%s en geldigheidsdata georganiseerd.

Hoewel drugs naar het land worden gebracht door bedrijven die in de particuliere sector werken, Prijs:%s geregeld door de staat. Economen denken dat dit niet waar is.

Econoom Samir Aliyev „FacebookReageren op de prijsverhoging schreef dat de prijs van medicijnen gemiddeld is, afhankelijk van de variëteit 10De prijs is met ongeveer -15% gestegen:

„Er zijn medicijnen die duurder zijn geworden. Zo steeg de prijs van het medicijn ‚Medoclav‘ met 46 procent tot 72 manats. Ook op de lijst staat nieuw geneesmiddel soorten zijn inbegrepen. De prijs van het nieuw uitgebrachte medicijn „Oraltek Monovalent“ zal bijvoorbeeld 807,28 manat zijn.

De dag ervoor maakte de Tarief(prijs)raad bekend benzine (EU-92) en verhoging van de verkoopprijs van diesel niet gepakt.

Samir Aliyev. Bron: Meydan TV

Samir Aliyev zegt dat deze beslissing een daling van het inkomen van de producent en een stijging van het inkomen van leveranciers en retailers betekent:

„Zo zal na 1 augustus de winst van de producent die benzine uit de EU-92 verkoopt met 6 manat afnemen, de winst van de leverancier met 2 manat per ton toenemen en de winst van benzinestations met 8 manat per ton toenemen. volgens het besluit zal de productieprijs van elke ton AI-92 benzine 695,75 bedragen.Van AZN tot 689,78 AZN daalde de winst van de producent van 18 AZN. 20 Hij steeg naar AZN“, zei hij.

Volgens economen is de situatie vergelijkbaar voor diesel. „Alleen de fabrikant zal diesel 7.2 AZN goedkoper moeten verkopen, dat wil zeggen 574,69 manats“, zei Samir Aliyev.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"