Nachrichten aus Aserbaidschan

„De dorpelingen verlaten hun land van dorst“ |

Khoshchobanli Baai Buurtbewoners klagen dat het waterprobleem niet is opgelost

„Elke week 20 We vullen de 8-tons watertank door manat te betalen. Er zijn grote gezinnen die twee keer per week water moeten kopen. Hier Baai en het boerenbrood komt van het land en de dieren. Hoe zullen we leven als onze gewassen en dieren het water niet zien, als ze vergaan?”

Khoshchobanlı van Imişli vertelde Meydan TV Baai zegt kalm Samid Nagiyev.

Als de zomer komt, droogt het water in het kanaal dat door Hocabanlı loopt en voorziet in de waterbehoeften van het dorp op. Bewoners moeten betalen voor zowel drinkwater als huishoudelijk water.

Volgens Samid Nagiyev is er al meer dan twee maanden geen stilstaand water.

„De richel die door ons dorp loopt wordt ook wel ‚Golden Chest‘ genoemd, maar we kunnen het water nog steeds niet zien. Er zijn 24 dorpen op de Golden Belt. Water wordt geleverd aan de dorpen in het bovenste deel, maar ze snijden het water af komend van het kanaal naar de lager gelegen dorpen.

Volgens de dorpeling kunnen veel mensen in het dorp vanwege de dorst niet aan landbouw doen, dus verlieten ze hun land en verhuisden ze naar het districtscentrum.

„Iedereen heeft zijn land verlaten, wat moeten we doen? Slechts 50 hectare bouwland bleef in het dorp. Enkele meloenen, enkele katoenvelden… Ik heb persoonlijk 8 hectare land gehuurd voor 1 jaar, 5 hectare meloenen geplant en 3 hectare katoen. Katoen had voor de oogst minstens 3-4 keer water moeten krijgen, maar niet één keer. Vanmorgen heb ik met een motor wat water uit de bodem van de sloot gepompt en geprobeerd om op zijn minst een beetje te irrigeren. Ik ben al Ik denk eraan om winst te maken op het bouwland, gewoon het geld dat ik heb uitgegeven op te nemen. Maar met deze verhuizing zal dat waarschijnlijk niet gebeuren en zal ik het seizoen weer met verlies afsluiten.“

Een watertruck komt naar Khoshchobanli vanuit aangrenzende gebieden. Bewoners gebruiken het water dat ze krijgen voor zowel huishoudelijk gebruik als dieren, dus het is snel op. Minimale waterinname voor gezinnen gedurende de maand 10Ze moeten tussen de 0-150 manat uitgeven. De droogte heeft veel gezinnen uit hun huizen verdreven.

Aan de rand van het dorp, in de zogenaamde „Woestijnzone“, ligt het watersysteem dat al jaren is aangelegd bijna stil. Via deze voorziening moet drinkwater aan het dorp worden geleverd. Maar het apparaat start twee of drie keer per maand.

Baai toepassen vertegenwoordiger Cihangir Azizov werd begin juli benoemd tot lid van Khoshchobanli. Hij zegt dat hij vanaf de eerste dag dat hij aankwam, besefte dat het grootste probleem in het dorp te maken had met water en dat hij zijn best deed om het probleem op te lossen.

Toepassen Volgens de vertegenwoordiger is de bron van het water dat naar Khoshchobanli . komt Nachitsjevan Het is een stuwmeer waar water schaars is. Wanneer het water Khoshchobanli bereikt, passeert het ook 9 dorpen. Hierdoor daalt de druk. Een andere reden is de verspilling van mensen die in dorpen in de buurt van de primaire waterbron in de regio wonen. Hij zegt dat in de meeste gevallen de dorpelingen de motor en het afvalwater aansluiten, zodat het water de relatief afgelegen dorpen niet bereikt:

„Zelf ben ik met de bewoners vaak naar de waterafdeling en de „platina“ (het eerste bronreservoir waar water in de regio wordt opgevangen) geweest. Ik ben nu in het dorp, de waterleidingtechnici van het district maken de grachten schoon. 20 Het is een jaar geleden gegraven, nu zijn we het aan het repareren, schoonmaken en denken aan het plaatsen van een kleine motor om aan de waterbehoeften van het vee te voldoen. Er zijn watervoorzieningen in het dorp, die zijn ook hersteld, er werd elke dag 1 uur water gegeven, ik vroeg om een ​​verhoging van 15 minuten zodat mensen comfortabel water konden dragen.“

Toepassen Volgens de vertegenwoordiger, katoen geplant op 154 ​​hectare in het dorp 10Er is 0 hectare beregend, momenteel wordt 30 hectare afwisselend beregend. Hij ziet de ongeplande aanplant van katoen door boeren als een van de oorzaken van de problemen:

„Vanaf de wintermaanden roept de waterdirectie van de regio de boeren, degenen die katoen willen planten, op om eerst de branche te raadplegen. Laat de administratie het veld onderzoeken en kijken of er water in dat gebied komt. boeren gaan zonder applicatie aan de slag, met als gevolg dat de katoenvelden verdroogd raken. boer verliest geld, verbouwt katoen en is geld schuldig aan het bedrijf dat de katoen moet leveren.“

Toepassen De vertegenwoordiger zegt dat de watervoorziening van het dorp in augustus verder zal worden verbeterd.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"