Nachrichten aus Aserbaidschan

Onderzoek gerechtsgebouw begint naar ontvoering van 2-jarige jongen

Vrouw beschuldigd van ontvoering jongetje ontkent te zijn verteld

In verband met de ontvoering van de 2-jarige Mohammed Shikhaliyev in de Sabunchu-nederzetting van de hoofdstad op 29 december 2021 rechtbank onderzoeken begonnen. De zaak van Gültekin Muradova, geboren in 1969, beschuldigd van ontvoering van de kleine jongen Baku Hij wordt berecht in het High Criminal Court.

Rechter Tijdens de eerste vergadering onder voorzitterschap van Ahmet Guliyev zei Gültekin Muradova dat ze het niet eens was met wat er in de aanklacht stond.

advocaat rechtbank een rechtszaak aangespannen om het onderzoek te beëindigen en het dossier terug te sturen naar het onderzoek voor heronderzoek.

Advocaat Hij zei dat de ouders van de jongen drugsgebruikers waren, er zijn documenten hierover in het onderzoeksmateriaal:

„Reyhan Shikhaliyeva en Elgun Shikhaliyev werden gediagnosticeerd met drugsverslaving. Ze zagen wat deze mensen zeiden als geldig en gaven de persoon de schuld wiens rechten ik verdedigde. Het is niet juist om iemand van zo’n ernstig misdrijf te beschuldigen op basis van wat ze zeggen.“

Advocaat Hij benadrukte dat het Sabunchu-district Politie In het half jaar durende onderzoek in het kantoor van Gültekin Muradova werd het recht op verdediging geschonden:

„Tijdens het onderzoek zijn er verzoekschriften geweest, die geen van alle zijn beantwoord. Hoewel ik advocaat was, mocht ik na drie maanden als advocaat aan de slag. gevangenisstraf over de verlenging van de preventieve maatregel rechtbank De processen zijn uitgevoerd zonder mijn deelname. Hierover heb ik geen informatie gekregen. Dit alles is een ernstige schending van het recht op verdediging.“

De officier van justitie vroeg om tijd om zijn mening over het verzoekschrift te geven. Een week later – op 28 juli, tijdens de rechtszitting, zei hij dat de kwesties die in de motie aan de orde werden gesteld voor de rechtbank konden worden onderzocht en dat het niet nodig was de zaak terug te brengen voor onderzoek.

Ook de rechters namen het verzoek niet in behandeling.

op 8 januari kind gevonden en Gültekin Muradova gevangenisstraf Na het incident verspreidde zich informatie dat de vader van de jongste ook bij het onderzoek was betrokken.

Een paar dagen later werd vernomen dat de 2-jarige Muhammed en zijn 3 broers en zussen uit het gezin waren gehaald en in een opvangcentrum waren geplaatst door de beslissing van de relevante staatsautoriteiten.

Er wordt beweerd dat Gültekin Muradova het kind samen met haar onofficiële partner in een huurhuis in de Kurdakhani-nederzetting houdt. Die persoon ook misdrijf Hoewel informatie over haar verantwoordelijkheid is verspreid, staat Gültekin Muradova, 53, momenteel alleen voor de rechtbank.

Gultekin Muradova een misdaad Beschuldigd van wet 144.3 (ontvoering – wanneer gepleegd tegen een minderjarige). In dit artikel 10 Gevangenisstraf van 1 tot 15 jaar wordt gegeven.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"