Nachrichten aus Aserbaidschan

Maandelijks inkomen van afgevaardigden verhoogd in Azerbeidzjan – Wiens inkomen is hoeveel? |

Azerbeidzjan De salarissen van parlementsleden stegen met meer dan 40 procent. In aanvulling, afgevaardigden ze krijgen elke maand extra geld, het dubbele van hun salaris. Deze “nationaal Het is mogelijk geworden door wijzigingen in de wet op het statuut van gedeputeerde.

Na deze wijzigingen nationaal Het salaris van de voorzitter van de Algemene Vergadering steeg met 1075 manats per maand tot 3550 manats. Zijn vorige salaris was 2475 manats.

Volgens die wet is nationaal Maandsalaris van de eerste vice-president van het parlement jouw salaris 90 procent, de salarissen van parlementsleden zijn 85 procent.

MM Voorzitter Comité en commissievoorzitters van de Nationale Assemblee jouw salaris 80 procent, en de vice-voorzitter van de commissie en de commissie zijn jouw salaris Het moet worden betaald tot 75 procent.

De plaatsvervanger van de Nationale Assemblee ontvangt 70 procent van het maandsalaris van de voorzitter van de Nationale Assemblee. Maandelijks salaris krijgt

een met dit plaatsvervanger ontvangt 3 keer het gemiddelde salaris per maand.

Dit jaar haard– Gemiddeld maandelijks nominaal in juni in Azerbeidzjan Maandelijks salaris Het was 825,3 manat.

Minimum Maandelijks salaris Per 1 januari 2022 300 manat.

Maar niet alleen de officiële salarissen van de leden van de Nationale Assemblee stegen, maar ook het extra geld dat elke maand aan hen werd gegeven – afgevaardigden nu krijgt hij het dubbele van zijn maandsalaris in plaats van één.

dus, een plaatsvervanger Daarna ontvangt hij elke maand 2485 manats naast zijn salaris en 4970 manats naast zijn officiële salaris. een met dit plaatsvervanger maandinkomen 7455 AZN.

Het maandinkomen van het hoofd van de Nationale Assemblee zal 10.650 manat zijn zonder belasting, het maandinkomen van de eerste plaatsvervanger zal 9.585 zijn, het maandinkomen van de plaatsvervanger zal 9.052.5 zijn, het maandinkomen van de commissie en commissievoorzitter zal 8.520 zijn en het maandelijks inkomen van zijn assistenten 7.987.5 manat.

Kamerleden, salarissen van parlementsleden, salarissen van parlementsleden verhoogd

Het verhogen van de salarissen van parlementsleden van de Nationale Assemblee in deze mate sociaal bekritiseerd door zowel burgers als analisten in de media.

in de Nationale Assemblee rechter de partij vertegenwoordigen plaatsvervanger, Arbeid en sociaal Het hoofd van het politieke comité, Musa Guliyev, kondigde de salarisverhoging aan van “bijna alle” werknemers in begrotingsinstellingen in het land, de verhoging van het minimumloon in het land en de “aanzienlijke verhoging”. “In de prijs van veel goederen en diensten als gevolg van de wereldwijde economische crisis.

“Ik kan de verkiezing van de afgevaardigden niet begrijpen, er is hier niets ongewoons. Er zijn 125 mensen, dit is geen belasting voor de begroting, het houdt niemand tegen”, zei hij.

Musa Guliyev, plaatsvervanger, plaatsvervanger

De Nationale Assemblee besprak dit document in juni en President Ilham Aliyev juni- 20keurde de wijzigingen in de wet goed. Het nieuwe document is op 29 juli openbaar gemaakt. De wetswijzigingen zijn op 1 juli in werking getreden.

Volgens andere wetswijzigingen worden maandelijkse financiële garanties van 50 procent van hun officiële salaris aan de afgevaardigden gegeven om hun uitgaven in verband met de uitoefening van hun bevoegdheden te dekken. annuleren compleet.

Daarnaast wordt de jaarlijkse toelage verstrekt aan degenen die gebruik maken van de vertegenwoordigingsbevoegdheid annuleren klaar – dit is meestal een plaatsvervanger Het was 2 maanden salaris.

Daarnaast een toelage ter hoogte van twee maanden officieel salaris die aan de plaatsvervangers wordt gegeven tijdens hun verlof annuleren compleet.

schrijven in Azerbeidzjan van wetgevers Maandelijks inkomen verhoogd – Van wie hoeveel? verscheen voor het eerst 24 uur.

laatste nieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"