Nachrichten aus Aserbaidschan

In Cherson werd de vice-president van de bezettingsadministratie vermoord

Momenteel bezet door Rusland Oekraïne Vitaly Gura, plaatsvervangend hoofd van de bezettingsadministratie van Nova Kakhovka in de regio Cherson complo daardoor overleden. Russische TASS hierover nieuws meldde het bureau.

Volgens bronnen van RIA Novosti is Vitaly Gura zaterdagochtend meerdere keren in de buurt van zijn huis neergeschoten, waarna hij in ernstige toestand in het ziekenhuis werd opgenomen.

De dag ervoor verspreidde het nieuws dat Vladimir Saldo, het hoofd van de bezettingsadministratie van de regio Cherson, in het ziekenhuis was opgenomen op verdenking van vergiftiging.

Later werd gemeld dat Vladimir Saldo in zeer ernstige toestand van en naar de Krim was gebracht. medisch Naar verluidt besloot hij haar in coma te brengen en haar naar Moskou te brengen.

Rusland Op 24 februari viel hij Oekraïne aan. Tijdens deze periode werden veel steden en dorpen van het land verwoest, duizenden mensen vergaan en miljoenen mensen verlieten het land.

De internationale wereld veroordeelt deze stap van Rusland en roept op tot de terugtrekking van zijn troepen uit Oekraïne.

Officiële Moskou, zijn oorlog tegen buurland Oekraïne „speciale“ leger Het heet „operatie“. Ook degenen die het woord ‚oorlog‘ gebruiken en ’nee tegen oorlog‘ zeggen Rusland Personen en massamedia die nieuws brengen dat afwijkt van de officiële informatie van het Ministerie van Defensie, worden bestraft.

radio vrijheidNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"