Nachrichten aus Aserbaidschan

„Baktelecom“ verhoogde internettarieven zonder waarschuwing

Expert: ‚Bouwbedrijf maakt vooraf aparte afspraak met aanbieder‘

op sociale netwerkenBaku Gebruikers van „Telephone Rabita“ („Baktelecom“) schreven zonder kennisgeving van de stijging van de internetprijzen.

Abonnees zeiden dat ze hun maandelijkse internetkosten hebben verhoogd tot 7 manats.

De prijsverhoging voor Meydan TV van Baktelecom’s „155 Call Center“ is bevestigd.
Er werd gemeld dat het systeem vooraf automatisch naar huizen belde en per 6 augustus op de hoogte werd gebracht van de tariefwijziging.

De reden voor de prijsstijging wordt verklaard door de stijging van de internetsnelheid. 15 Mbps tot 4 Mbps, 10 mbit/s is vervangen door 30 mbit/s.
Volgens de nieuwe tarieven 15 Mbit/s 17 AZN, 30 Mbit/s. 20 steeg tot manat.
4 Mbit/s volgens oude tarieven 10 zeekoe, 10 mbit/s was 17 manat.

Er is ook gemeld dat 4 Mbps en 10 Mbps lage snelheden zijn voor GPON (Gigabit Passive Optical Network).

Er werd ook aan toegevoegd dat de minimale snelheid van particuliere providers die momenteel in het land actief zijn, begint bij 30 megabits.

Azerbeidzjan Internet Forum President Osman Gündüz vertelde Meydan TV dat de lancering van GPON-technologie heeft geleid tot een prijsverhoging:

„De prijsstijgingen zijn begrijpelijk, maar mensen moeten keuzes krijgen over internetsnelheden en tarieven. Natuurlijk begrijpen we dat „Baktelekom“ en „Aztelekom“ een groot project hebben om landelijke internetservice te bieden. Het is mogelijk om grote snelheden te bieden ook in GPON. Natuurlijk hoog „De prijs van snelheid zal hoger zijn dan voorheen. Maar er zijn mensen die geen snel internet nodig hebben. Ze moeten een mogelijkheid creëren voor gebruikers om de snelheid en provider te kiezen die bij hen past. „

De deskundige stipte ook de kwestie aan van het monopolie van een aanbieder op de meeste nieuw gebouwde gebouwen en in de hoofdstad in het algemeen. Hij zei dat deze kwestie een serieus probleem is geworden in Azerbeidzjan:

“Het bedrijf dat het gebouw heeft gebouwd maakt vooraf een aparte overeenkomst met een aanbieder. Uiteindelijk komt er zo’n infrastructuur tot stand dat alleen de apparatuur van die aanbieder in het gebouw komt te staan. Ook de bewoners van het gebouw zijn afhankelijk van een aanbieder. Dit is onaanvaardbaar. Naar mijn mening moeten het ministerie van Digitale Ontwikkeling en Transport, evenals de Staat Antimonopolie en de Dienst Controle Consumentenmarkt toezicht houden op deze zaak. Gebouwen moeten infrastructuur hebben voor gebruik door ten minste twee tot drie aanbieders.

Het project „Home Internet“ in Bakoe werkt al enkele jaren aan GPON-technologie (Gigabit Passive Optical Network).

Dankzij GPON-technologie hebben gebruikers toegang tot een verbinding tot 100 Mbit/s, ononderbroken internet, via glasvezellijnen. video- Het is gemeld dat ze controle en andere interactieve diensten zullen ontvangen.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"