Nachrichten aus Aserbaidschan

Rusland wil VN-Veiligheidsraad bijeen

Rusland Oekraïne Kerncentrale van Zaporozhye om de situatie te bespreken VN Hij riep op tot het bijeenroepen van de Veiligheidsraad.

Rusland op 23 augustus Oekraïne Kerncentrale van Zaporozhye om de situatie te bespreken VN Hij riep op tot het bijeenroepen van de Veiligheidsraad.

Informatie hierover van het Russische agentschap van de Russische staat RIA Novosti VNMet verwijzing naar plaatsvervangend ambassadeur Dmitri Polyansky

Europa’s grootste kerncentrale in maart Russische troepen bezet door

Dit station is de afgelopen weken vele malen onder vuur komen te liggen. In dit verband bestaat er ernstige bezorgdheid dat er zich een ongeluk kan voordoen in het station en dat een ramp vergelijkbaar met die van de kerncentrale van Tsjernobyl in 1986 zal worden herhaald.

op 22 augustus Verenigde Staten van Amerika voorzitter Co. Biden, President van Frankrijk Emmanuel Macron, de Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Britse premier Boris Johnson bezoeken de kerncentrale van Zaporozhye leger Ze riepen de inspecteurs van het Internationaal Atoomenergie Agentschap op om hen niet zo snel mogelijk de fabriek binnen te laten.

Debat in de Doema

Oekraïne Ambtenaren zeggen dat Rusland, de waarschuwingen negerend, gisteravond opnieuw het vuur op dit gebied opende.

Het Russische parlement zei op 22 augustus dat het later deze week een speciale vergadering zal houden om de situatie rond de kerncentrale van Zaporozhye te bespreken.

In de verklaring die op de officiële website van de Russische Doema is gepubliceerd, staat dat het belangrijkste onderwerp van de sessie die op 25 augustus zal worden gehouden “bedreigingen voor de veiligheid van de kerncentrale van Zaporozhye” waren.

Rusland ontkent niet dat zijn troepen zich op het grondgebied van de kerncentrale bevinden, maar zegt dat het grondgebied land is. Oekraïne ontslagen door.

Oekraïne ontkent deze beschuldigingen.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"