Nachrichten aus Aserbaidschan

“Het toelatingsexamen voor hogescholen moet worden afgeschaft” – INTERVIEW met de voormalige minister van Nationaal Onderwijs

“Ouders laten hun kinderen het lezen omdat het in de mode is”

“Buitenland Opleiding Het is niet nodig om degenen die gaan kopen te veroordelen. Omdat die universiteiten experts opleiden.”

Dit zei hij in een interview Opleiding Minister Firudin Jalilov voornoemd.

Hier is het interview:

– Meneer Firudin, onze jonge mensen vermijden toelatingsexamens en dat maakt ze soms bang. Wat moet er gedaan worden om angst te overwinnen?

– Ik heb het de hele tijd gezegd en ik zeg het nog een keer, meestal het toelatingsexamen annuleren de noodzaak om te doen. Wie wil lezen, moet zijn documenten afgeven en lezen. Vanaf het eerste semester zal duidelijk zijn of deze persoon gelezen heeft of niet. Als hij leest, gaat hij verder. Dit is de meest humane optie. Het is noodzakelijk om de weg vrij te maken voor universiteiten zonder toelatingsexamen. Normaal gesproken zou het gemakkelijk moeten zijn om naar een universiteit te gaan, daar studeren zou moeilijk moeten zijn. naar een faculteit 10Slechts 60 mensen kunnen finishen als 0 mensen worden geaccepteerd. Dit is een normale indicator.

Ali Er zijn meningen over het wijzigen van de schoolingangsregels. De testmethode vaak annuleren bieden zij doen. Wat denk je?

– Ik heb de test op tijd gebracht. 20Ik heb 00 studenten getest en naar Turkije gestuurd. Na 1992 begonnen de examens. op een hele goede manier toepassen gedaan. Testen waren toen nodig. Omdat op universiteiten omkoping gebeurde. De toelatingsexamens waren gênant. Testmethode voor de acceptatie van kinderen van de armen bieden Dat deed ik, maar ik dacht dat het niet permanent moest zijn. examens in het algemeen annuleren zou moeten zijn. Met andere woorden, het is noodzakelijk om in de hersenen te prenten dat het proces van de persoon zelf afhangt. Na het opbouwen van dit vertrouwen, het examen annuleren de noodzaak om te doen.

– De laatste tijd is het aantal mensen dat naar het buitenland gaat voor onderwijs toegenomen. Eerder hoger Als in het verleden degenen die de scholen niet konden betreden, vertrokken, gaan nu degenen met de laagste cijfers en degenen met de hoogste cijfers naar het buitenland, naar de buurlanden. Waar gaat dit over? Wat is de belangrijkste reden waarom onze jongeren naar het buitenland gaan?

– Dergelijke zaken moeten op een normale manier worden afgehandeld. Het is niet nodig om degenen die in het buitenland willen studeren te veroordelen. Want er zijn universiteiten in het buitenland die specialisten opleiden. Goed mens Opleiding Als hij wil kopen, gaat hij daarheen. Dit is normaal. Het maakt niet uit of je minder scoort. Over het algemeen is het noodzakelijk om concurrentie op universiteiten te creëren. Er zijn veel competitieve universiteiten in de wereld. Competitieve universiteiten moeten zichzelf creëren en werken aan kwaliteit.

– Als we een paar jaar terugkijken, zien we dat het aantal mensen dat maximale resultaten laat zien, afneemt. Wat is volgens jou de neerwaartse trend?

– Dit is een factor die aangeeft dat het opleidingsniveau is gedaald. Er is geen aparte uitleg. Probeer niet elke dag. Je moet een gezicht meten en er een knippen. Educatieve spellen zijn de afgelopen 30 jaar geïntroduceerd. Mensen zonder educatieve kennis werden op leidinggevende posities gebracht. Daarom is het onderwijs tot op de dag van vandaag gedaald. Een grondige hervorming van het onderwijs is nodig. Om het systeem duurzaam te maken, is het nodig om op een dergelijk systeem over te stappen. Voor het eerst over onderwijs in 1992 live wij accepteerden. Internationale universiteiten waardeerden hem enorm. Maar ze handhaafden de wet niet. Geen van de artikelen in de wet is verwerkt. We hebben daar vermeld dat universitaire rectoren gekozen moeten worden. Het collectief moet zelf kiezen. Kanseliers behandelen universiteiten soms als hun privé-eigendom.

– De afgelopen jaren iedereen hoger werklustig. Waarom is de stroom naar universiteiten sterker dan beroepsopleidingen of hogescholen? Wat is de reden?

– Het aantal mensen dat toegelaten wil worden tot het hoger onderwijs is toegenomen. Wij zijn modieuze mensen. Meisjes krijgen een diploma zodat ze hoger onderwijs kunnen volgen zodat ze een diploma kunnen halen. De meeste mannen soldaat Hij zingt vanwege de pijn van het niet weggaan. Ze worden niet toegelaten tot universiteiten om de redenen die ik noemde. Of hun ouders zeggen buurmanRoem het kind laten lezen, niet het mijne? Iedereen zou negen jaar moeten studeren. Het hangt af van het vermogen om door te gaan. Een persoon kan al dan niet een expert zijn – het moet worden bepaald.

– Toegenomen belangstelling voor de Russische taal in instellingen voor voortgezet onderwijs. Zelfs degenen die de Russische taal niet kennen, moedigen hun kinderen aan om in die taal te lezen. Hoe lang houdt deze trend aan?

– Ik begrijp mensen niet die hun kinderen Russisch willen leren. In de Sovjettijd gaven ze geen banen aan degenen die geen Russisch spraken. Maar niet nu. staatstaal Azerbeidzjan is taal. Als u uw kind niet in zijn moedertaal lesgeeft, betekent dit dat u uw land en uw moedertaal niet leuk vindt. Je bent een mangurt. Hier is geen andere verklaring voor. Ze begrijpen niet dat ze hun kinderen ongelukkig maken. als kind Als hij zijn moedertaal niet goed kent, heeft hij geen kans om te verbeteren.

– Kijken we naar het afgelopen studiejaar, dan zien we dat de negatieve situaties op scholen zijn toegenomen. Dit wordt soms toegeschreven aan het kleine aantal mannelijke docenten in onderwijsinstellingen. Wat moet er worden gedaan om mannelijke leraren naar scholen te trekken?

– Over het algemeen zouden er meer mannelijke leraren op middelbare scholen moeten zijn. Een dergelijke trend begon in 1990-1992. leraren jouw salaris werd gezegd dat het minder was. Als mannelijke leraren afstuderen van de middelbare school, zijn ze al op de middelbare school. school onderwijs zal worden vernietigd. Destijds hebben we de salarissen en servicekosten van leraren verdrievoudigd om deze trend aan te pakken. Vrij we deden De meeste mannelijke leraren die de middelbare school verlieten, keerden terug naar hun baan. Toen zijn we ermee gestopt. Als mannen nu al vertrekken, moet je nadenken over waarom ze vertrekken. Negatieve situaties komen niet alleen voor in het onderwijs.

– Wat moet er volgens u gebeuren om jongeren te laten lezen en schrijven?

– Er moet geïnvesteerd worden in onderwijs. Omdat het geld dat in andere gebieden wordt geïnvesteerd, binnen een jaar of twee resultaten oplevert. Als de salarissen van leraren tegenwoordig onbevredigend zijn, wat moeten we dan van het onderwijs verwachten? Dit is de wet van het leven. Er moet staatsbescherming komen. Er moeten kansen gecreëerd worden. De capaciteit van het ministerie moet worden vergroot. (lees.az)Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"