Nachrichten aus Aserbaidschan

Er is geen informatie over de vermiste soldaten van Azerbeidzjan

Het lot van 6 personen is onbekend.

6 mensen verloren in de Tweede Karabach Oorlog Azerbeidzjan De zoektocht naar soldaten leverde geen resultaten op en het was niet mogelijk om hun verdere lot te bepalen.

Deze Gevangen en hoofd van de werkgroep, secretaris van de Staatscommissie voor vermiste en gegijzelde burgers Ismayil Akhundov, op een conferentie gewijd aan de Internationale Dag van Vermiste Personen, 30 augustus voornoemd.

Gevangen en de gijzelaars, Ismayil Akhundov, verwijzend naar het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC), zeiden dat 776 mensen van Armeense afkomst als vermist werden beschouwd in de Eerste Karabach-oorlog en 345 in de Tweede Karabach-oorlog:

“Tijdens de Eerste Karabach-oorlog waren 1.480 mensen Azerbeidzjaans. gevangene– van de gijzelaar Vrij 509 mensen werden overgedragen aan de overkant. De andere kant na de tweede Karabach-oorlog naar Azerbeidzjan 25 mensen (19 soldaten, 6 burgers) gaven zich over. 5 (1 soldaat, 4 burger) 27 september 2020personen die vóór de deadline zijn vastgehouden. Azerbeidzjan en 159 mensen (118 gedetineerden, 41 burgers, waaronder 5 vrouwen) zijn van Armeense afkomst. Vrij gemaakt. 6 van hen (4 soldaten, 2 burgers) 27 september 2020personen die vóór de deadline zijn vastgehouden.

Bron: “human.gov.az”

Volgens hem, na de Proclamatie van de Drie-eenheid 1713 Armenië Het lichaam van de soldaat werd overgedragen aan de andere kant.

Minister Het sectorhoofd van de regering, Habib Mikayil, benadrukte dat het ICRC het verlies van 37 Azerbeidzjanen heeft geregistreerd: “Het lot van deze vermiste personen is momenteel echter onbekend. Ik nodig het Internationale Comité van het Rode Kruis uit om deze problemen te onderzoeken. VNJe kunt een toegewijde spreker zijn op dit gebied. Deze luidspreker is alleen Azerbeidzjan en Armenië Het kan in het algemeen het probleem van vermiste personen in de wereld aanpakken”.

Waarschijnlijk omdat vermiste personen zijn vermoord. Armenië Partij leger misdrijf voorkomt het ontstaan ​​van de beschreven feiten. Daarom geeft het geen informatie over de locatie van de massagraven.

herinnerend

Het laatste gewapende conflict van 44 dagen tussen Armenië en Azerbeidzjan 2020november 10Het eindigde met een volledig staakt-het-vuren-akkoord dat in werking trad in

De geschiedenis van het conflict in Nagorno-Karabach en de omliggende regio’s gaat terug tot 1988.

Tijdens en na de eerste oorlog tussen Azerbeidzjan en Armenië in de jaren negentig beschuldigde de Azerbeidzjaanse kant Armenië herhaaldelijk van het vernietigen van culturele monumenten.

Na de tweede oorlog in 2020 beschuldigde Azerbeidzjan Armenië van het verwijderen van steden, dorpen en begraafplaatsen.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"