Nachrichten aus Aserbaidschan

Azerbeidzjan verdubbelt gasexport naar Europa – Ilham Aliyev

Azerbeidzjan naar Europa gas- is van plan zijn export te verdubbelen en zijn aanbodgeografie uit te breiden, President Ilham Aliyev zei dit vandaag

„Goedgekeurd in Azerbeidzjan gas- reserves zijn 2,6 biljoen kubieke meter. Azerbeidzjan al meer dan tien jaar betrouwbaar voor buurlanden gas- „Iham Aliyev is een exporteur“, zei hij in zijn toespraak op het internationale forum dat vandaag in Cernobbio, Italië is gehouden.

Hij benadrukte dat de TAP-leiding na de ingebruikname de laatste schakel is van de Southern Gas Corridor. Azerbeidzjan GriekenlandBegonnen met gasexport naar Bulgarije en Italië.

Sinds TAP operationeel werd (31 december 2020jaar) 13.5 naar Europa miljard Er werd 11,7 miljard kubieke meter gas geleverd. – Verzonden naar Italië.

„We zijn van plan om het exportvolume dit jaar te vergroten en we zullen de Italiaanse markt ongeveer bereiken 10 miljard We zijn van plan om kubieke meters te exporteren. gas”, zei Aliyev.

„We zijn van plan om het exportvolume dit jaar te vergroten en we zullen de Italiaanse markt ongeveer bereiken 10 miljard We zijn van plan om kubieke meters te exporteren. gas”, zei Aliyev.

Hij beschreef zijn bezoek aan Italië als „zeer succesvol“.

Tijdens de ontmoetingen met de president en premier van Italië werden de strategische partnerschapskwesties tussen de twee landen besproken.

In de zomer van dit jaar, Azerbeidzjan en Europeese Unie Energie MoU ondertekend tussen

„Volgens dit document kan ik zeggen dat we van plan zijn de aardgasexport naar Europa te verdubbelen“, zei Aliyev.

Russisch-Oekraïense oorlog De kwestie van de gasvoorziening werd een van de belangrijkste agenda’s van Europa nadat het begon.

Volgens hem nadert de bouw zijn voltooiing. Griekenland– Het Bulgaarse Interconnector- en Ionisch-Adriatische pijpleidingproject zal het transport van Azerbeidzjaans gas naar drie Balkanlanden mogelijk maken.

Volgens Aliyev, naar Azerbeidzjan Sinds kort 10meer: ​​Georgië, KalkoenItalië, Bulgarije en anderen hebben verzoeken ontvangen om de gasvoorziening te vergroten of om aan te sluiten op de gasvoorziening.

„Natuurlijk hebben we nauwe samenwerking en coördinatie nodig om aan de groeiende vraag van Europa te voldoen“, zei de Azerbeidzjaanse leider. gezegd.

Voor dit doeleinde Baku al Europeese Unie een dialoog gestart op het gebied van elektriciteit, waterstof en groene energie.

laatste nieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"