Nachrichten aus Aserbaidschan

Prigogine zou honderden gevangenen hebben gerekruteerd om in Oekraïne te vechten

Rusland straf Informatie over de onofficiële dienstplicht van gevangenen van instellingen voor het leger circuleerde al maanden.

Rusland Minister Vladimir Poetingoede vriend Jevgeny PrigogineTwee ten zuidwesten van de regio Rostov straf stop met zaken doen een gevangene Er wordt gezegd dat hij ze verzamelde en spoedige vrijheid beloofde als ze ten oorlog zouden trekken in Oekraïne.

Zakenman Prigozhin is de leider van de Russische particuliere paramilitaire groep „Vagner“.

Online tv-zender „Vot Tak“ in Bataysk op 1 september straf gepubliceerde informatie over gedetineerden in zijn instelling. Volgens het rapport ging Prigozhin onlangs naar de gevangenis met zijn vriend Dmitry Oetkin in een privéhelikopter. Hij ontmoette alle gevangenen op het centrale plein van de inrichting.

Volgens de gevangenen beval het gevangenisbestuur van de IK-15 de bewakers om hun persoonlijke videocamera’s uit te zetten terwijl Prigozhin en Oetkin met de gevangenen stonden te praten.

Volgens hen beloofde Prigozhin te zullen vechten in Oekraïne. Rusland Degenen die zich bij de strijdkrachten hebben gevoegd, worden binnen zes maanden vrijgelaten. Prigozhin voegde eraan toe dat hij in Oekraïne was leger operatie tijd gevangenen „Ze kunnen doen wat ze willen met de Oekraïners“.

Volgens de gevangenen waarschuwde Prigozhin dat degenen die probeerden te ontsnappen in het oorlogsgebied zouden worden doodgeschoten.

Uiteindelijk 700 mensen een gevangene Rusland stemde ermee in om zich bij de strijdkrachten aan te sluiten. Dat is ongeveer de helft van de gevangenen in de kolonie.

tv kanaal Hij sprak met de gevangenen van een andere gevangenis in de regio Rostov. Van de naamloze kolonie tot Prigozhin’s 300 een gevangene Er wordt gezegd dat het is verzameld.

Sinds de lancering van zijn offensief tegen Oekraïne op 24 februari, heeft Rusland te maken gehad met sterker dan verwacht Oekraïens verzet en zware verliezen toegebracht.

Informatie over de onofficiële militaire opname van gevangenen in Russische gevangenissen circuleert al maanden.

Eerder werd gezegd dat Prigozhin 350 gevangenen verzamelde in het district Ivanovo.

Prigogine ontkende de informatie en zei nogmaals dat ze niet was aangesloten bij de groep van Wagner.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"