Nachrichten aus Aserbaidschan

Vrijgelaten Armeense soldaten werden naar Armenië gestuurd

Ali Rechtbank hun zinnen verminderden

Azerbeidzjan 5 gearresteerde Armeense soldaten werden overgedragen aan Armenië. Ze gaven 6 jaar gevangenisstraf straf Ali Rechtbank Het werd ingekort tot 1 jaar 8 maanden 25 dagen en werd vrijgegeven op 8 september expiratiebasis. Ze werden onmiddellijk naar Armenië gestuurd.

Gevangen Volgens de informatie van de Staatscommissie over de deportatie van Armeniërs met betrekking tot vermiste en gegijzelde burgers is op 31 augustus in Brussel een akkoord bereikt. Toespraak Europeese Unie In Brussel op initiatief van de voorzitter van de Raad Charles Michel Azerbeidzjan Minister met Ilham Aliyev Minister-president van Armenië Nikol Pashinyan over de ontmoeting tussen Volgens de bilaterale overeenkomst, op 8 september 5 personen Vrij zijn AzerbeidzjanArmenië bij de grens overgedragen aan de andere partij.

De vijf mensen die naar hun land zijn gestuurd zijn:

Agramanyan Martin Mushegovich, geboren in 1997;

Gevorkyan Ashot Artakovich, geboren in 1997;

Grigoryan Felix Arshakovich, geboren in 1996;

Manukyan Varazdat Amushavan, geboren in 1990;

Hovsepyan Edik Tigrani werd geboren in 1999.

genaamd Armenië 20 burgers20In december, ongeveer een maand na het einde van de oorlog, werd hij vastgehouden in de Hadrut-bossen in het district Khojavend. Armeense soldaten die in Bakoe werden vastgehouden, werden in vier groepen verdeeld: rechtbank voor hem gebracht. Er waren 14 beklaagden in een van de groepen en 13 in de andere.

Gehouden in Hadrut-bossen Armenië met betrekking tot zijn burgers misdrijf In het dossier wordt beweerd dat de beklaagden zich na het einde van de oorlog hebben bewapend en zich in het geheim in deze gebieden hebben gevestigd. naar Azerbeidzjan betrokken bij terroristische provocaties. Ze werden op 13 december geneutraliseerd door de Azerbeidzjaanse strijdkrachten.

In hun verklaringen zeiden de beklaagden dat ze niet alleen naar de Hadrut-bossen waren gekomen. Ze zijn op 26-27 november in Gyumri leger verzonden vanuit het commissariaat. Russische vredeshandhavers zagen ze ook op de weg. De Russen spraken zelfs met de kolonel die hen vergezelde. Ze werden ongecontroleerd vrijgelaten: „Toen ze ons stuurden, zeiden ze dat we daar in de rij zouden gaan staan. Op 13 december kwam het bevel om de ploeg te veranderen. Toen we van de berg afdaalden, hield het Azerbeidzjaanse leger ons tegen.“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"