Deutschland

Moord op COVID-maskergeschil: man krijgt levenslang voor moord op werknemer bij benzinestation in Duitsland

Een Duitse man heeft een levenslange gevangenisstraf gekregen voor de moord op een jonge tankstationmedewerker in een geschil over COVID-gezichtsmaskers.

Het schieten vond plaats afgelopen september in de westelijke stad Idar-Oberstein, gelegen tussen Frankfurt en de Frans-Duitse grens.

Autoriteiten zeggen dat de man de agenten vertelde dat hij “uit woede” had gehandeld nadat de klerk, 20, weigerde hem een ​​biertje te schenken omdat hij geen masker droeg.

Duitsers waren destijds verplicht om maskers te dragen in winkels onder de gezondheidsbeperkingen van het coronavirus.

De man verliet het tankstation na het eerste geschil, maar keerde na 30 minuten terug om de bediende door het hoofd te schieten, voordat hij vluchtte.

Hij meldde zich later bij de politie nadat er een grootschalige klopjacht was gestart.

De 50-jarige – alleen geïdentificeerd als Mario N. – werd dinsdag veroordeeld door een staatsrechtbank in Bad Kreuznach.

Hij werd ook schuldig bevonden aan illegaal wapenbezit omdat hij geen vergunning had voor het wapen dat bij de moord werd gebruikt.

Hij had schuld bekend en berouw getoond over zijn daden.

De moord schokte Duitsland en leidde tot discussie over de radicalisering van anti-vaccin samenzweerders, zoals de moordenaar werd geprezen op extreemrechtse internetfora.

Nachrichten

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"