Nachrichten aus Aserbaidschan

„Commissieleden zetten me op weg, ik werd opgenomen in het ziekenhuis“ |

‚Heb ik mezelf in dit ziekenhuis verbrand?‘

Leger Toen ik in het leger zat, kreeg ik ernstige tuberculose en werd ik ontslagen uit het leger. De staatsverzekeringsmaatschappij betaalde mijn verzekering niet omdat ik de aanvraagdeadline had overschreden. Geduldig Ik ben al jaren met mijn leven onderweg en krijg niets. Later werd ik aangesteld als burgerlijk gehandicapte. Maar ik ben gezond leger Tijdens de dienst ben ik verdwaald liggend op de natte vloer in de loopgraven. Niemand heeft naar die documenten gekeken. Ik weigerde verzekering, 55 manat pensioen Ik kocht het vroeger, toen ging het tot 180 manats. Maar nu kan ik het ook niet kopen.“

Van Shamkirin Mehirli tot Meydan TV Baai Zegt de 39-jarige inwoner Eldeniz Asgarov. Volgens dat, 20in 02 leger ging naar de dienst. Hij verloor zijn gezondheid tijdens het uitvoeren van zijn dienst. uw dienst 10Hij werd ontslagen uit het leger in. Na thuiskomst ging hij naar het ziekenhuis en werd gediagnosticeerd met „fibreuze caverneuze tuberculose in de long, chronische diffuse bronchitis in de infiltratiefase, respiratoire insufficiëntie van de 2e graad.“ Met deze diagnose registreerde hij zich in het Şemkir District Lung Diseases Hospital. Hij vecht al jaren tegen deze ziekte en wordt momenteel behandeld. Een paar jaar geleden weigerde de Staatsverzekeringsmaatschappij hem een ​​verzekering te betalen op grond van het verstrijken van de in artikel „C“ van de „Wet op de verplichte persoonlijke verzekering van soldaten“ genoemde periode.

Hoewel Eldeniz Asgarov ziek werd tijdens zijn militaire dienst, kreeg hij een burgerlijke handicap, geen militaire dienst. Echter, tot 5 maanden geleden, groep 2 handicap annuleren gedaan.

Wachtrijen, nervositeit, opwinding in het Recovery Center…

Op 9 september werd het Wetenschappelijk Instituut voor Longziekten, terwijl ze door de bevoegde commissie van het Gehandicaptenrevalidatiecentrum ging, gevraagd om aanvullende documenten te verkrijgen en deze aan de commissie voor te leggen. Vervolgens beschrijft hij wat er met hem is gebeurd:

„Ik bevond me al in een moeilijke situatie toen ik naar Bakoe kwam, ook wachtend in een drukke rij om de commissie te passeren, wachten, nervositeit, opwinding … Stel je voor dat je hoopvol aankomt en de kamer bereikt waar de leden zitten. De commissie zit, weet je zeker dat je alle benodigde documenten hebt verzameld, met dit dorp Baku tussen deze laatste wordt uw arbeidsongeschiktheid bevestigd en uw pensioen hersteld. De commissarissen stellen u teleur door nog enkele documenten in te dienen. Maar als je komt, hebben ze misschien vanaf het begin gezegd dat ze de documenten uit het ziekenhuis moesten meenemen. Nadat je je tijd en resterende gezondheid hebt doorgebracht tussen het dorp en de hoofdstad en dan zie je dat het te laat is in de rijen bij het revalidatiecentrum, het ziekenhuis waar je het certificaat krijgt dokters Je bent weg, je hebt geen plek om te blijven, je moet terug naar het dorp.“

„Mijn situatie verslechterde op het busstation, er kwam noodhulp“

Eldeniz Asgarov ging naar het internationale busstation om terug te keren naar het dorp, maar daar verslechterde zijn situatie. Buren belden eerst een ambulance. medisch Hij verliet zijn dorp amper nadat er hulp was geboden. Maar de situatie verbeterde niet:

„Ze keken naar het district en zeiden dat je long is doorboord en dat je zult sterven als je niet serieus in het ziekenhuis wordt behandeld. Ik werd doorverwezen vanuit het ziekenhuis en kwam naar Bakoe – Instituut voor Longziekten. Als resultaat van de onderzoeken, ja, mijn long was doorboord. Ze hebben me in de operatiekamer geplaatst en ik ben er nog steeds om te worden behandeld.‘

„Ik verveel me…“

Nu is het probleem van Eldeniz Asgarov bij het opnieuw bevestigen van zijn handicap dat hij de door de commissie gevraagde documenten niet kan ontvangen en overleggen in het revalidatiecentrum omdat hij in het ziekenhuis op bedrust ligt. Hij zegt dat ofwel iemand van het gehandicaptenrevalidatiecentrum de documenten moet komen halen of ze naar het ziekenhuis moet sturen. Vertraging in documenten leidt tot bevestiging van arbeidsongeschiktheid, wat leidt tot vertraging in de toekenning van pensioenen.

„Ik heb mijn longen gekneusd terwijl ik in de loopgraven sliep, maar ze registreerden me als een burgerlijke handicap om te voorkomen dat ik een verzekering moest betalen. 180 manats. pensioen gaf het aan mij, ze waren mijn gezondheid niet waard, ik zou werken en mezelf onderhouden met mijn gezonde leven, toch gaf hij pensioen Mijn medicijnen waren niet genoeg, hij stopte. Terwijl ze me rondleidden, kwam er een ambulance naar me toe in de straten en dit is het resultaat. Nu zeggen ze: stop, neem je leven, pak je papieren en bezorg, anders doen we geen beoordeling van de handicap. Wat moet ik doen? Heb ik mezelf verbrand in dit ziekenhuis? Eindelijk de uitvoer pad ze laten geen gehandicapten achter… Waarom vervolgen ze ons? Wat zijn de doelen? Ik verveel me…“

„Er kunnen geen documenten aan hem worden voorgelegd voordat de behandeling is voltooid“

GENEESMIDDELEr werd door de public relations-eenheid aan Meydan TV gemeld dat Eldeniz Asgarov nog steeds wordt behandeld bij het Lung Diseases Research Institute. Er kunnen geen documenten aan hem worden voorgelegd voordat de behandeling is voltooid:

„Eldeniz Asgarov kan het hem verstrekte document alleen afleveren bij de polikliniek waar hij is geregistreerd nadat zijn behandeling is voltooid. Vervolgens zal formulier 88 door de geregistreerde polikliniek worden ingevuld en naar de noodzakelijke Commissie worden gestuurd.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"