Nachrichten aus Aserbaidschan

‚Hetzij de gevangenen, hetzij uw kinderen.‘ „Illegale“ mobilisatie in Rusland

Prigogine steunde de mobilisatie van gedetineerden in een verklaring op 16 september, hoewel ze niet toegaf dat zij de persoon in de video was.

Hoewel het Kremlin niet accepteert Rusland In de zevende maand van de bezetting van Oekraïne is er een tekort aan arbeidskrachten. Volgens westerse schattingen Rusland 25 duizend in oorlog soldaat Het totale aantal doden en gewonden wordt geschat op 80.000. Bovendien kon het Kremlin, ondanks deze verliezen, geen van de doelen bereiken die het zich aan het begin van de invasie had gesteld.

Moskou heeft tot dusver geweigerd de oorlog en algemene mobilisatie te verklaren. Waarnemers doen dit intern politiek geassocieerd met het vermijden van gevolgen. Overheid uit stedelijke gebieden en professionele klasse soldaat verzamelt niet. In plaats daarvan trokken mannen die in afgelegen en arme gebieden woonden soldaat proberen hem in het leger in te lijven.

Op 15 september vond de speciale, wereldberoemde leger Een video van Yevgeny Prigozhin, die toezicht hield op hun bedrijf, werd in de gevangenis vrijgegeven. In de video dringt Prigozhin er bij de gevangenen op aan om zich bij zijn compagnie aan te sluiten om te vechten in Oekraïne. In Rusland een gevangene rechten bescherming groepen 10 meent dat er al tot duizend gevangenen naar Oekraïne zijn gestuurd.

Hoewel Prigozhin niet toegaf de persoon in de video te zijn, steunde hij op 16 september in een verklaring wel de mobilisatie van gedetineerden.

„Gevangenen zijn speciaal leger Degenen die niet willen vechten voor bedrijven, die het veroordelen, die zelf niets willen doen en die het in het algemeen niet leuk vinden, moeten hun kinderen naar het front sturen. of op maat leger bedrijven en gevangenenof uw kinderen – beslis zelf“, zei Prigogine.

Tsjetsjenië leider op 15 september Ramzan Kadyrov De leiders van de 83 regio’s van Rusland kregen de opdracht om onafhankelijk op regionaal niveau te mobiliseren en niet ten oorlog te trekken „zonder te wachten op de aankondiging van de militaire mobilisatie door het Kremlin“. 1000 gebeld om vrijwilligers te sturen.

Verenigde Staten van AmerikaIn de analyse die op 15 september is gepubliceerd door het Institute for War Studies in Oekraïne Charkov probeert meer mankracht te mobiliseren in het licht van de recente successen in de regio.

Charkov De nederlaag in de provincie dwong het Kremlin tot een mobilisatiecampagne in heel Rusland. Dit is deels het initiatief van Kadyrov.“ – Het is het instituut.

Binnen twee dagen na de boodschap van Kadyrov steunden ten minste vier regionale leiders van Rusland zijn idee. Een van hen is het hoofd van de Mari El Republiek, waarvan het centrum zich in de Wolga-regio bevindt. Yuri ZaitsevMari El, een van de armste regio’s van Rusland, heeft al 3 bataljons vrijwilligers naar Oekraïne gestuurd. De gevangenis in de video waar Prigogine te zien is, bevindt zich hier ook.

Maar Sergey Krivenko, hoofd van de niet-gouvernementele liefdadigheidsinstelling „Citizen.Army.Law“, Rusland volgens de wet is het duidelijk onwettig voor regio’s om hun eigen individuele militaire mobilisatiecampagnes te voeren.

„Natuurlijk is Rusland een federale staat. Alle veiligheidskwesties en de vorming en het functioneren van de krijgsmacht zijn echter uitsluitend de taak van de centrale overheid.

Ministerie van Defensieof nationaal Elke mobilisatie of het creëren van aparte militaire eenheden anders dan de bewaker zou onmogelijk en illegaal moeten zijn. Natuurlijk is het mogelijk, maar het is illegaal“, zei Krivenko, „Nastoyasheye Vremya“.

„Mensen worden niet gedwongen om in het leger te gaan. Ze worden op verschillende manieren verstrikt. Ze worden grote sommen geld en andere dingen beloofd en worden meestal nooit betaald. Maar niemand dwingt hen. Het betekent dat eerlijke Russische burgers de kans krijgen om na te denken erover en sluit je niet aan bij dit kwaad.

Ik zeg dat het mogelijk is, maar ik zeg niet dat het gemakkelijk is. Het is de laatste tijd veel moeilijker geworden om te doen, maar het is nog steeds mogelijk. Het kost gewoon extra inspanning en vastberadenheid.“ Krivenko voegde het toe.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"