Nachrichten aus Aserbaidschan

Hoe het ministerie van Buitenlandse Zaken van Kirgizië en Tadzjikistan de conflicten aan de grens beschreef |

Kloppmeel materiaal

In de grensgebieden tussen Kirgizië en Tadzjikistan vanaf 14 september leger conflicten begonnen. Moeder leger De operatie vond plaats op 16 september. Op de avond van 16 september kondigden DMTK-leiders een staakt-het-vuren af, maar de volgende dag gingen de schietpartijen in de grensgebieden door. Op de avond van 18 september maakte de Kirgizische Grensdienst bekend dat de situatie aan de grens zich had gestabiliseerd.

„Kloop“ is vreemd voor beide landen politiek instellingen in grensgebieden leger verduidelijkt wat er over de conflicten is gezegd.

Wat hebben ze aangegeven op het ministerie van Buitenlandse Zaken van Kirgizië?

buiten Kirgizië politiek In reactie op de verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Tadzjikistan publiceerde het bureau op 18 september een verhaal.

14-17 september Kirgizië Ministerie van Buitenlandse Zaken Kirgizië-Tadzjikistan bij de grens Hij beoordeelde de gebeurtenissen als „een met voorbedachten rade daad van agressie door Tadzjikistan tegen Kirgizië“.

„Republiek Tadzjikistan VNernstige schendingen van fundamentele internationale beginselen zoals territoriale integriteit, niet-schending van staatsgrenzen, vreedzame oplossing van internationale conflicten, niet-gebruik van of dreiging met geweld, evenals eerbiediging van de mensenrechten en vrijheden zoals vermeld in het statuut van Kirgizië. De verklaring werd genoemd in de republiek en andere internationale documenten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken merkte op dat Kirgizië, in tegenstelling tot Tadzjikistan, zich in een „buitengewone defensieve positie“ bevindt.

„In tegenstelling tot Tadzjikistan had Kirgizië niet het doel om vreemde landen te bezetten. Daarom heeft Tadzjikistan op verraderlijke wijze de territoriale integriteit en soevereiniteit van Kirgizië aangevallen. Dit bevestigt nogmaals dat Tadzjikistan een territoriale claim heeft“, zei hij. Tegelijkertijd veroverde Tadzjiekse zijde volgens de informatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken afzonderlijke nederzettingen in de regio Batkensk. Dit zijn de dorpen Dostuk, Aksay, International, Jashtik, Borborduk, Arka, Kulundu.

„De illegale acties van Tadzjikistan zijn beledigend en destabiliserend. actie dit is in strijd met bilaterale en multilaterale overeenkomsten, goed nabuurschap en wederzijdse steun tussen onze volkeren“, – merkte het ministerie van Buitenlandse Zaken van Kirgizië op.

Buitenlands politiek Ze uitten de eisen van Kirgizië aan de instelling: de Tadzjiekse kant moet stoppen met het „binnendringen“ op het grondgebied van het land en een einde maken aan de „escalatie van de situatie in de grensgebieden“.

„Resoluut tegen de illegale en subversieve acties van Tadzjikistan“ protest Zo schond hij bij voorbaat alle eerder gesloten overeenkomsten en troepen van Kirgizië. bij de grens „Hij concentreerde zich en viel grensgebieden en civiele objecten aan met behulp van de strijdkrachten en zwaar militair materieel“, zei hij.

Het ministerie beoordeelde alle beschuldigingen van Tadzjiekse zijde tegen het Kirgizische leger als „een mislukte poging om Kirgizië de schuld en verantwoordelijkheid te geven“. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Kirgizië verklaart dat de door de Tadzjikistaanse autoriteiten verstrekte informatie niet correct is.

„De Kirgizische kant heeft al het bewijs (foto- en videomateriaal). Deze materialen laten zien hoe de agressie begon, evenals alle perversies en misdaden begaan door het Tadzjiekse leger op het grondgebied van Kirgizië. De Kirgizische kant is klaar om dit te presenteren bewijs indien nodig“, zei hij.

Ten slotte voegde het ministerie van Buitenlandse Zaken eraan toe dat „de situatie veroorzaakt door Tadzjikistan“ aanzienlijke verliezen heeft veroorzaakt onder de vreedzame bevolking van Kirgizië.

„De acties van Tadzjikistan kunnen leiden tot een grootschalig interstatelijk conflict en destabilisatie in de Centraal-Aziatische regio in het algemeen“, zei het buitenlandse politieke orgaan in een verklaring. Gezegd.

Wat zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken van Tadzjikistan?

Het buitenlandse politieke orgaan van Tadzjikistan geeft Kirgizië de schuld van het ontstaan ​​van militaire conflicten.

Op 14 september om 07:15 voerde het ministerie van Nationale Veiligheid en Defensie van Kirgizië, met de hulp van andere strijdkrachten, een niet-uitgelokte aanval uit op Tadzjikistan.

Ze voegden eraan toe dat vijandige acties met mortieren, machinegeweren en andere vuurwapens de dood van twee Tadzjiekse soldaten tot gevolg hadden.

„Behalve provocaties bracht de Kirgizische kant extra troepen en zwaar materieel naar de grensgebieden“, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

Een buitenlandse politieke organisatie merkte op dat het Kirgizische leger op 16 september de overeenkomst over de-escalatie van de situatie en extra troepen schond en het vuur opende op de grenspost van Dushanbe.

„Het Kirgizische leger lanceerde een gewapende aanval met militair materieel op de nederzettingen Khojai Alo, Kummazor, Surkh, Somonyon, Kulkand, Isfara, Khistevarz en Ovchi-Kalacha Bobocon Gafurovsk. Afgeschoten door tanks, waaronder de steden Chorkishlok en Isfara“, – Ministerie van Buitenlandse Zaken van Tadzjikistan nieuws geeft

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Tadzjikistan bevestigde dat het Kirgizische leger ook de dorpen Bogdori, Jamoata Chilgazi, heeft aangevallen, 16 huizen van de lokale bevolking in brand heeft gestoken en deze gebieden heeft geplunderd.

„Het Kirgizische leger heeft opzettelijk civiele infrastructuur aangevallen“, zei het agentschap in een persbericht.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Tadzjikistan benadrukt dat „de Kirgizische kant het vuur langs de grens heeft geopend“.

Het buitenlandse politieke orgaan van Tadzjikistan houdt vol dat Kirgizische zijde de afspraken over een staakt-het-vuren en hervatting van de vredesbesprekingen schendt door „woongebieden te beschieten“.

„In tegenstelling tot de principes van het internationaal humanisme en de normen van het internationaal humanitair recht, opende het Kirgizische leger het vuur met gepantserde voertuigen op een ambulance die gewonde burgers vervoerde in het dorp Chorkishlok Jamoat Zumrad“, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

Volgens het Tadzjiekse ministerie van Buitenlandse Zaken gebruikte Kirgizische zijde na het staakt-het-vuren op 16 september militaire helikopters en onbemande luchtvaartuigen tijdens de aanval.

Als gevolg van drone-aanvallen school en minstens 18 burgers in de moskee vergaan Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Tadzjikistan bevestigde op 17 september dat de Kirgizische zijde opnieuw het staakt-het-vuren heeft geschonden en mortieren en raketsystemen heeft afgevuurd op het grondgebied van Tadzjikistan.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken beschreef het incident als „provocerende agressie tegen Tadzjikistan“.

„De Kirgizische kant, die onlangs zijn toevlucht heeft genomen tot regelrechte leugens om zijn buurman in een ‚agressieve outfit‘ te kleden, heeft zijn desinformatiecampagne tegen Tadzjikistan voortgezet, waardoor de spanning in de grensregio’s is toegenomen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Tadzjikistan gebruikte op 17 september het woord „vijand“ met betrekking tot Tadzjikistan in de openbare toespraak van de president van Kirgizië meldde dat het in tegenspraak was met vriendschap en vriendschappelijke betrekkingen met de buren.

wapenoorlog

Het gewapende conflict aan de grens tussen Kirgizië en Tadzjikistan begon op 14 september en escaleerde ernstig op 16 september.

Kirgizië MFATerwijl meer dan 130 duizend mensen werden geëvacueerd uit verschillende districten van de regio Baktensk, werden 5301 mensen geëvacueerd uit het Chon-Alaysk-district van de regio Oshsk.

Kamchibek Tashiyev, voorzitter van het centraal staatscomité van Kirgizië nieuws Hij zei dat er „veel“ slachtoffers zijn gevallen aan Kirgizische kant als gevolg van de schermutselingen. Volgens dat, vergaan meeste militairen.

Ministerie van Volksgezondheid van Kirgizië nieuws 59 mensen volgens voorlopige informatie vergaan en 114 mensen raakten gewond.

Volgens de voorlopige informatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Tadzjikistan hebben ongeveer 30 van onze burgers het leven verloren. 20Meer dan 1000 mensen raakten gewond.

Op 18 september verklaarde de grensdienst van Kirgizië dat de situatie aan de grens nog steeds gespannen is, hoewel deze zich lijkt te stabiliseren.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"