Nachrichten aus Aserbaidschan

Er werd gesteld dat 5 mensen die deelnamen aan het protest in Iran het leven lieten.

De dood van Masha Amini veroorzaakte protesten

In Iran begonnen protesten na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini. 5 personen als resultaat vergaan het gebeurde

Mahsa Amini werd naar het politiebureau gebracht wegens vermeende overtreding van de hijabregels en stierf daar een paar dagen later – op 16 september. Volgens officiële informatie was hij hersendood nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen.

Amini, die op 13 september vanuit de provincie West-Koerdistan naar Teheran ging om haar familieleden te bezoeken, werd aangehouden door de zedenpolitie. Getuigen van zijn arrestatie vertelden verslaggevers dat Amini naar het detentiecentrum was gebracht. politie in zijn auto geslagen.

Op 18 september doodden mensen die ’s nachts de straat op gingen in de stad Sanandaj, de hoofdstad van de Iraanse provincie Koerdistan, de 22-jarige Mahsa Amini. protest dat deden ze.

Volgens de informatie gepubliceerd door de „Hengav“ Mensenrechtenorganisatie op 19 september, werden twee mensen gedood in de stad Divandara in de Koerdische regio van Iran. En nog twee in Gum vergaan het gebeurde

radio vrijheid auteur Hij zegt dat deze groep waakt over de Koerdische bewoonde gebieden in het westen van Iran.

Mensenrechtenorganisatie Burgers in Divandara Fuad Gadimi en Mohsin Mohammadi“Iraans Als gevolg van direct vuur van de strijdkrachten van de Islamitische Republiek vergaan geeft aan dat. 15 meer gewonden nieuws gegeven.

In een andere tweet van de organisatie, twee mensen in Chios „Iraans Hij werd gedood door direct vuur door de regeringstroepen.

Iraans autoriteiten hebben deze informatie niet officieel bevestigd. De staatstelevisie meldde dat verschillende demonstranten waren vastgehouden, maar ontkende berichten over hun dood.

op het internet Een groep vrouwelijke demonstranten doet hun hoofddoek af en roept ‚dood aan de dictator‘ in een virale video. Zij Ali religieuze leider Ayatollah Ali Er wordt aangenomen dat hij Khamenei bedoelde.

De politie opende naar verluidt het vuur in de lucht en gebruikte traangas om de demonstranten uiteen te drijven. Minstens 9 demonstranten raakten gewond.

Iraans politie Hij beschreef de dood van Amini op 19 september als een „ongelukkige gebeurtenis“ en zei dat ze niet wilden dat het nog een keer zou gebeuren.

Minister van Binnenlandse Zaken Ahmed Vahidi beweerde dat Amini eerder ziek was en dat de hoofddoekpolitie „niet de middelen heeft om gedetineerden in elkaar te slaan“.

Ondanks de dreiging van de autoriteiten heeft het Westen in Koerdistan Azerbeidzjan en in de provincies Alborz staakten bedrijven en winkeliers en werden winkels gesloten.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"