Nachrichten aus Aserbaidschan

Azerbeidzjan beschuldigt Armenië van provocatie

Azerbeidzjan Hij beschuldigt Armenië van een poging tot provocatie. over Azerbeidzjan Ministerie van Defensie (AMN) gepubliceerde informatie.

Volgens de ontvangen informatie rond 2 uur op de avond van 22 september Armenië eenheden van de strijdkrachten van de staatsgrens Kelbecer probeerde opnieuw te provoceren in de richting van de buurt. “Achterzijde” Kelbecer Onze troepen in de richting van grote kaliber wapens, granaten en mortieren werden beschoten. Armenië sabotagegroep van de strijdkrachten probeerde onze troepen aan te vallen door de valleien in de genoemde gebieden te ontginnen.– Het staat bij de informatie vermeld.

Volgens de verklaring, Azerbeidzjan Als gevolg van de vergeldingsmaatregelen van de legereenheden moest de andere kant zich terugtrekken.

Voor nu, deze informatie Armenië Het standpunt van de partij is onduidelijk.

Vorige week Azerbeidzjan en Armenië bij de grens De situatie was nog steeds gespannen. soldaten van beide kanten vergaan werd aangekondigd.

De Armeense autoriteiten verklaarden dat de Azerbeidzjaanse strijdkrachten hun grondgebied waren binnengekomen. Azerbeidzjan beschuldigde Armenië van provocatie.

Er werd gemeld dat op 14 september tussen de partijen een staakt-het-vuren was bereikt.

2020Als gevolg van de 44-daagse Tweede Karabach Oorlog, herwon Azerbeidzjan de controle over een deel van Karabach en 7 omliggende districten. Azerbeidzjan, Armenië en Rusland Na beëindiging van de vijandelijkheden met de gezamenlijke verklaring ondertekend door de Lachin Corridor en de leiding van de contactlijn in Karabach Russische vredestroepen is geplaatst.

Het grootste deel van de voormalige autonome regio Nagorno-Karabach behoort tot een niet-erkende entiteit en Rusland Naar verluidt blijft het onder controle van vredeshandhavers.

Karabach-conflict dat begon in 1988 Azerbeidzjan en Armenië tot het staakt-het-vuren-akkoord in 1994. Azerbeidzjan De regio Nagorno-Karabach en 7 aangrenzende districten werden bezet.

radio vrijheidNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"