Nachrichten aus Aserbaidschan

Openbaar Ministerie kondigt nieuwe aanklachten aan tegen Avaz Zeynallı

Hoofd van „Khural TV“ beschuldigd van samenzwering met andere mensen

Procureur-generaal, hoofd van „Khural TV“ internettelevisie Op z’n plaats Hij keurde een nieuwe beschuldiging tegen Zeynallı goed. Volgens de persdienst van de procureur-generaal, in plaats van Zeynalli deze keer wordt hij beschuldigd van samenspanning met het gevangengenomen hoofd van het internetkanaal „Seda TV“, Elnur Shukurov.

Elnur Shukurov Op z’n plaats Drie dagen na Zeynallı – op 13 september gevangenisstraf compleet. Hij gebruikte het kanaal „Seda TV“ om de nodige toestemming te verkrijgen voor de privatisering van het 0,57 hectare grote land en het 168 vierkante meter grote gebouw van de Surakhani Neighborhood Housing and Community Management Union. toepassen beschuldigd van het uitoefenen van onrechtmatige invloed op de overheidsfunctionaris die dit document heeft gepubliceerd. Om deze reden wordt beweerd dat hij 50 duizend manats heeft ontvangen van Salman Nasrullayev, een makelaar in het kopen en verkopen van onroerend goed.

„Als resultaat van het onderzoek zijn redelijke vermoedens vastgesteld dat Elnur Shukurov deze daad heeft gepleegd als een groep mensen die eerder met Avaz Zeynalov hadden samengewerkt“, aldus het parket in een verklaring.

in plaats van Zeynalli Elnur Shukurov en zijn vriend Teymur Rahimov worden beschuldigd van samenzwering. Volgens de aanklacht hebben ze een leegstaand land in Sumgait geprivatiseerd ten gunste van Nazakat Caferova en daar een winkel opgezet. toepassen Ze gebruikten de invloed van „Khural TV“ om toestemming te krijgen van de autoriteiten. Met het project van de te bouwen winkel slaagden ze erin om de bestemming van de flat in die regio om te vormen tot een niet-woonruimte en om de nodige documenten te verkrijgen. Ze zouden in ruil daarvoor 11.000 manats van de eigenaar hebben gekregen.

Volgens de informatie van het parket, in plaats van Zeynalli en ook in het Sabunchu-district om Telman Valiyev in staat te stellen een winkel te bouwen in de Sabunchu-nederzetting. Toepassen Hij belde de medewerker van zijn autoriteit. Hij introduceerde Telman Valiyev, die wilde bouwen, als zijn familielid. Als gevolg hiervan werd toestemming verkregen.

Er wordt beweerd dat Telman Valiyev een kennis is van Elnur Shukurov, daarom werden 7000 manats van hem afgenomen en werd de invloed van Khural TV gebruikt.

Foto: Azerta

In plaats van Zeynalli Eylul 10binnen een misdaad 311.3.3 van de code (groot bedrag omkoping appel) met substantie gevangenisstraf gedaan. tegen hem op 21 september een misdaad Er is een nieuwe aanklacht aangekondigd op grond van artikel 312-1,1 (illegale invloed op officiële beslissingen – handel in invloed) van de wet. Elnur Shukurov werd ook beschuldigd van hetzelfde artikel. In verband met het Sumgait-incident werd Teymur Rahimov ook beschuldigd van dit artikel en werd aangekondigd dat hij werd gezocht.

September in plaats van Zeynalli 10binnen gevangenisstraf gegeven terwijl omkoping De beschuldigde, „Baku Steel Company“ LLC – voormalig hoofd van de staalfabriek Rasim Het ging over Mammadov. In de gevangenis sinds januari 2021 Rasim Om geen materiaal te verspreiden tegen de familie van Mammadov 20 Hij wordt beschuldigd van het nemen van duizend manats.

Avaz Zeynallı ontkent alle beschuldigingen tegen hem. Hij zegt dat hij op bevel is gearresteerd. Volgens het hoofd van Khural TV worden dergelijke scenario’s gecreëerd om hem te straffen voor zijn journalistieke activiteiten en kritiek.

Het onderzoek naar de zaak Avaz Zeynallı wordt uitgevoerd door de hoofdofficier van justitie. Hij wordt vastgehouden in het detentiecentrum van de Staatsveiligheidsdienst.

september 10met Avaz Zeynalli advocaat Elcin Sadigov hetzelfde misdrijf in zijn zaak gearresteerd. Hij Rasim Hij was de advocaat van Mammadov. Elcin Sadigov beschuldigd van omkoping.

Elcin Sadigov op 17 september Baku Hij werd vrijgelaten onder huisarrest door de beslissing van de High Criminal Court.

Elchin Sadigov beweert ook niet schuldig te zijn, schrijft zijn arrestatie toe aan zijn professionele activiteiten. Volgens hem was de echte reden voor zijn arrestatie openbaar.politiek om de rechten van activisten te verdedigen.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"