Nachrichten aus Aserbaidschan

De VS en Frankrijk drongen er bij de burgers op aan niet naar de Azerbeidzjaanse grens te gaan.

Beide landen spraken hun bezorgdheid uit over grensconflicten

Verenigde Staten van Amerika en de Franse ambassades in Jerevan drongen er bij hun burgers op aan niet naar de Azerbeidzjaanse grens te gaan.

De ambassades van beide landen in Armenië hebben hierover informatie verstrekt.

Amerikaanse ambassade In een verklaring op 23 september AzerbeidzjanArmenië bij de grens Adviseren van burgers om gesensibiliseerd te worden vanwege het recente conflict gemaakt.

„Op 13-14 september Armenië-Azerbeidzjan grens Armenië stond aan de kant leger na operaties Verenigde Staten van Amerika Niet-essentiële bezoeken van ambassadepersoneel en hun families aan de volgende plaatsen zijn verboden.“

„Van Armenië naar Azerbeidzjan reis onmogelijk te doen. Officieel is het aan te raden om Nagorno-Karabach en de omliggende gebieden niet te bezoeken. „Dit gebied maakt geen deel uit van het consulaire gebied van de Franse ambassade in Jerevan en daar kan geen consulaire bescherming worden geboden“, zei hij. Frankrijk De ambassade heeft op 22 september een soortgelijke waarschuwing afgegeven. gemaakt.

op 12 september Azerbeidzjan-Armenië bij de grens Er ontstond een gewapend conflict, waarbij aan beide kanten slachtoffers vielen.

In de officiële verklaring van het Ministerie van Defensie van Azerbeidzjan, de Armeense strijdkrachten in Taşkasan, Kelbecer en lanceerde een grootschalige aanval in de richting van Laçin.

Aram Torosyan, hoofd van de persdienst van het Ministerie van Defensie van Armenië, zei dat Azerbeidzjan hevig vuur heeft geopend op de Armenië-regio’s Goris, Sotk en Jermuk (Gorus, Zod en Istisu), en dat artillerie en UAV’s bij de operatie betrokken waren. oorlog.

Azerbeidzjan Ministerie van Defensie 79 en Armenië op 15 september 20Hij kondigde aan dat hij meer dan 0 soldaten had verloren.

herinnerend

2020in september Azerbeidzjan en Armenië Er brak een conflict uit tussen de strijdkrachten.

Meer dan 6.000 soldaten van beide kanten in het conflict dat 44 dagen duurde en de Tweede Karabach-oorlog werd genoemd. vergaan het gebeurde

Azerbeidzjan herwon de controle over een deel van de regio Nagorno-Karabach en 7 omliggende districten.

Dat jaar 10 Verklaring van november (Azerbeidzjan, Armenië en Rusland getekend tussen) in feite stopte de oorlog.

Daarna, in de Lachin-gang en Karabach Russische vredestroepen is geplaatst.

Voor de tweede Karabach-oorlog, tot het staakt-het-vuren-akkoord in 1994 Azerbeidzjan De regio Nagorno-Karabach en 7 aangrenzende districten werden bezet.

Het conflict in Armenië sinds de USSR naar Azerbeidzjan Het begon met regionale eisen.Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"